- Fejléc - Számlaszám

számlaszám: OTP 11705008 - 20478915 - 00000000      adószám: 18469491-1-41

 
töltödés
Partnerünk
Eseménynaptár
  H K Sz Cs P Sz V
18 1 2 3 4 5 6 7
19 8 9 10 11 12 13 14
20 15 16 17 18 19 20 21
21 22 23 24 25 26 27 28
22 29 30 31
Kérem várjon ...

Híreink


Édesanyák Hete Csíkszeredában

Publikálva: 2017. május 10. 17:38:41

Már javában zajlik Csíkszeredában az Édesanyák Hete című rendezvénysorozat. A hétfőn kezdődött ünnepség szerdai programjában a gyermekek hordozási technikáiról, az egészséges önképről, a gyerekek egészséges táplálásáról, bőrgyógyászati problémák kezeléséről hallgathatnak előadásokat az érdeklődők, sőt, az anyukák egy szakoktató segítségével még tornázhatnak is. A további programok is sok érdekességet ígérnek: közös, az anyaságot népszerűsítő sétát, apa példaképeket, kézművesfoglalkozásokat és sok praktikus tanácsot szülőknek a családi életük harmonikussá tételéhez. A szombaton záruló rendezvényre a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Szavalóverseny Réven

Publikálva: 2017. május 09. 01:00:00

Május 14-én tizenegyedik alkalommal szervezik meg Réven a Juhász Viktor Szavalóversenyt. A délelőtt 10 órai kezdettel a Turisztikai Inkubátorház Kiállítótermében megrendezésre kerülő vetélkedőn az óvodás és általános iskolás gyermekek öt korosztályos kategóriában, egy szabadon választott vers elmondásával mérhetik össze képességeiket. A kezdeményezés megvalósításában idén az RMDSZ révi szervezete, a Technikai Kollégium, a Református Egyházközség és a Pro Rév Egyesület vesz részt. A verseny fővédnökségét dr. Pető Csilla vállalta el.Családfesztivál Muzslyán

Publikálva: 2017. május 01. 11:38:42

A Don Bosco Családok Egyesülete, az EMMAUSZ Kollégium és a Szent Márton Borkedvelő Egyesület 2017. május 27-én a muzslyai Mária Neve templomban rendezi meg a III. CsaládFeszt elnevezésű, egész napos programját. A fesztivál délelőtt 10 órakor szentmisével kezdődik, majd Elias Ohoiledwarin verbita atya és Utcai Róbert plébános előadását követően a Don Bosco kórus énekel. A rendezvényt a 15 órakor kezdődő Körmenet zárja.

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének közleménye

Publikálva: 2017. április 28. 22:53:14

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a Családlánc-mozgalom összes határon túli szervezete nagyra értékeli és üdvözli az anyasági támogatásra jogosultak körének kiterjesztését az elcsatolt területeken és külföldön élő magyar állampolgárok országhatárokon kívül született gyermekeire. Pataki János, a KCSSZ napokban újraválasztott elnöke úgy véli, a kormányzati gesztusnak az anyagi segítségen kívül a nemzet megmaradása szempontjából is nagy jelentősége van. Az intézkedés segít majd a külföldön világra jövő, az állampolgárságot születésükkor elnyerő nemzedékeknek, hogy felnőve megőrizzék és büszkén vállalják a magyarságukat, itthon és idegenben egyaránt. Pataki János szerint a magyar kormányzat elcsatolt területeken élő magyarságot segítő intézkedéseinek, például az állampolgárság megadásának, illetve a magyar igazolvány bevezetésének a gyümölcse is kezd beérni. A Szövetség elnöke a határon túli látogatásai során azt tapasztalja, hogy egyre több magyar származású fiatal számára válik fontossá és eltéphetetlenné a "magyar-magyar köldökzsinór". A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségét több mint tíz egyesület alapította 2001-ben, Csongrádon. Az alapítók célja a családbarát szemlélet Kárpát-medencei és nemzetközi terjesztése, valamint a térségben működő családszervezetek és az érdekeiket képviselő civil kezdeményezések együttműködésének megszervezése volt. Az összefogás több mint 10 ezer Kárpát-medencei magyar családot képvisel.
 
      

A „Csilla von Boeselager” nevét viselő Máltai Szociális Központ átadó ünnepsége

Publikálva: 2017. április 27. 01:00:00

A Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat április 26-án tartotta meg a „Csilla von Boeselager” nevét viselő Máltai Szociális Központ ünnepélyes átadását. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Ugron Imre, a Szuverén Máltai Lovagrend budapesti nagykövetségének rendkívüli és meghatalmazott nagykövete; Soltész Miklós, a Magyar Köztársaság Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára; Csallóközi Zoltán, a Magyar Köztársaság miniszterelnök-helyettesének kabinetfőnöke; Pusztai Istvánné dr. Podmaniczky Erzsébet a Magyar Máltai Lovagok Szövetségétől; Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető elnöke; Avar Gábor a Johannita Lovagrend képviseletén; Dr. Tenk Miklósné Dr. Zsebe Andrea, a Pető András Főiskola rektora; Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke; Majnek Antal, a munkácsi római katolikus egyházmegye püspöke; Szalipszki Endre, a Beregszászi Magyar Konzulátus főkonzulja; Pavel Titkov, az Ukrajnai Máltai Segélyszolgálat elnöke és Babják Zoltán, Beregszász megyei jogú város polgármestere.

A székelyhon.ro tudósítása a csíkszeredai Összefogás Háza alapkőletételéről

Publikálva: 2017. április 26. 01:00:00

Összefogás Háza néven fog működni a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesületének új székhelye, amelynek alapköveként szerdán egy időkapszulát helyeztek el. Ebben az épület tervrajza, a szervezet alapszabályzatának és történetének fotókkal illusztrált leírása kapott helyet. Fikó Csaba, a Hargita Megyei Mozgássérültek Egyesületének egyik alapítója, jelenlegi tiszteletbeli elnöke a szimbolikus alapkőletételi ünnepség első felszólalójaként röviden ismertette a szervezet 26 éves történetét. Mint fogalmazott, az egyesületet azzal a céllal hozták létre, hogy minél több fogyatékkal élőt bevonjanak a mindennapi életbe, és hogy munkával integrálják őket. A Hunyadi János utcai 25 áras területet, ahová egy akadálymentes központot álmodtak maguknak, 80 ezer euróért vásárolták meg, jelenleg adományokból és saját forrásból egyelőre 100 ezer euró áll rendelkezésükre az épület kivitelezésére. A teljes munkálat értéke azonban elérheti az 500 ezer eurót. 

Tisztújító közgyűlést tartott a KCSSZ

Publikálva: 2017. április 24. 01:00:00

Tisztújító közgyűlést tartott a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ) április 23-án, melyen a  küldöttek új elnököt és új elnökséget választottak. A budapesti Berlin Hotelben megtartott rendezvényen a tagok Pataki Jánost választották meg újabb két évre a KCSSZ elnökének. Pataki János (53) a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóban él, a helyi nagycsaládos egyesület vezetője, nős, három gyermek édesapja. Az újabb két évre bizalmat szerző elnök a tevékenységével erősíteni szeretné a Kárpát-medencei családok, családbarát szervezetek együttműködését és tovább kívánja szélesíteni a Szövetség által 2012-ben létrehozott Családlánc Mozgalmat is.
 

Húsvéti rendezvény a családjainkért a csongrádi kistérségben

Publikálva: 2017. április 18. 21:24:09

A BÖLCSŐ NCSE 2017.04.16-án, Húsvét Vasárnap rendezte meg a "Családjainkért a csongrádi kistérségben" című kézműves rendezvényét a Belvárosi Kézműves Házaknál. Az idő kegyes volt hozzájuk, gyönyörűen sütött a nap, ezért nagyon sokan ellátogattak a rendezvényre. A Művelődési Központ szervezésében volt bábelőadás, kalácsfonás, tojásfestés és még agyagozás is. Az egyesület tagjai gipszfestéssel, színezős tojástartóval, csipeszeskosárka-készítéssel, tojásos zsugorka kulcstartóval, papírtojás-díszítéssel, fém- és varrott filctojásokkal készültek a találkozóra. Az udvaron népi játékokat próbálhattak ki a résztvevők. Minden foglalkozásnak nagy sikere volt.

 

Alapkőletétel Csíkszeredában

Publikálva: 2017. április 11. 07:26:10

A Hargitai Mozgássérültek Szervezete szervezésében kerül sor április 26-án a csíkszeredai Összefogás Háza Fogyatékkal Élőkért Központjának alapkőletételére. A rendezvény alkalmából Böjte Csaba ferences testvér  celebrál hálaadó misét a Csíksomlyói Kegytemplomban, majd a Nem Adom Fel együttes jótékonysági előadására kerül sor. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.
 
 

Szeretetmorzsák Csíkszeredában

Publikálva: 2017. április 11. 06:59:12

A nagyböjti szentidőt már majdnem teljesen magunk mögött tudjuk. Közeledik a Feltámadás ünnepe és a készülődés egyre nagyobb teret foglal el mindennapjainkban. Talán sikerült az átlagosnál több időt szánnunk a böjttel megalapozott imára, vagy az adakozásra, oly módon, hogy ne tudja a bal kéz, hogy mit csinál a jobb. Lelki megtisztulás. De már csak egy pár nap választ el az ünneptől és addig még takarítani is kell, majd sütni-főzni és a családtagokkal egyeztetni az ünnepről. És a kedvenc sorozat sem kellene elmaradjon, valahogy bele kell férnie a napi programba. 
 

Minden jog fenntartva! 2014 KCSSZ.HU

Készítette: megaweb