- Fejléc - Számlaszám

számlaszám: OTP 11705008 - 20478915 - 00000000      adószám: 18469491-1-41

 
töltödés
Partnerünk
Eseménynaptár
  H K Sz Cs P Sz V
35 1 2 3 4
36 5 6 7 8 9 10 11
37 12 13 14 15 16 17 18
38 19 20 21 22 23 24 25
39 26 27 28 29 30
Kérem várjon ...

Híreink


Tiszavasvári családi napok

Publikálva: 2016. szeptember 19. 11:05:37

A Nagycsaládosok Tiszavasvári Egyesülete 2016. szeptember 23-a és 25-e között "Családi MÓKA-LAND, avagy Mesélj, Olvass, Kutass, Alkoss, KaLandosan Nagycsaládosan"címmel szakmai, kulturális napokat szervez Tiszavasváriban. A rendezvényre a Kárpát-medence minden részéről szeretettel várják a a vidám programokat, gasztronómiai és kulturális kalandokat kedvelő családokat. A látogatók olyan helyi specialitások elkészítésében - és temészetesen elfogyasztásában – vehetnek részt, mint a zúzoslé, a lepcsánk és az öhön, de lehetőség lesz más tájegységek kedvenc ételeinek elkészítésére és a receptek kicserélésére is.
 

Kárpátaljai Magyar Nagycsaládos Hétvége

Publikálva: 2016. szeptember 19. 10:52:31

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete szeptember 30-a és október 2-a között a beregszászi Vodogray Hotelben rendezi meg az V. Magyar Nagycsaládos Hétvége elnevezésű programját. A találkozón a kárpátaljai nagycsaládok mellett Erdélyből, a Vajdaságból és Felvidékről érkeznek vendégek. A rendezvény célja, hogy erősítse a kapcsolatot a történelmi Magyarország területén, különböző régiókban működő családszervezetek között.
 

A KCSSZ elnökének felhívása az október 2-i népszavazás alkalmából

Publikálva: 2016. szeptember 06. 18:38:17
Tisztelt Tagság!
Október 2.-án véleménynyilvánító népszavazáson mondhatjátok el a véleményeteket arról, nemzeti hatáskörbe kerüljön-e a döntés a menekültek magyarországi befogadásáról. Az októberi országos népszavazáson azok a magyarországi lakóhellyel nem rendelkező választópolgárok, akik élni szeretnének szavazati jogukkal, akkor szavazhatnak, ha szeptember 17-én 16 óráig felvetették magukat a levélben szavazók névjegyzékébe. Annak, aki a 2014-es országgyűlési választások előtt, vagy azóta regisztrált, nem kell újra kérnie a regisztrációt. 

Családi nap Illésházán

Publikálva: 2016. augusztus 29. 16:01:48

Családi napot szervez a FEMIT 2016. szeptember 3-án az illésházi (Nový Život) sportpályán. A rendezvény célja a szervezet tevékenységének bemutatása, a résztvevő családok tájékoztatása, szórakoztatása. A gyermekeket versben tálalt finomságok, mesemondó, kézműves-foglalkozás és íjászat, a felnőtteket pedig nevelési tanácsadás, valamint a családi költségvetés elkészítését segítő előadás várja Illésházán. A családi nap reggel kilenc órakor kezdődik, és a délután öt órakor lángra lobbantott tábortűz kihunyását követően zárul.  A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!    

 

Szent-István-napi ünnepség volt Erzsébetlakon

Publikálva: 2016. augusztus 22. 16:31:00

A Vajdaság.ma hírportál tudósítása: 
Erzsébetlakon másodízben szervezte meg közösen a helybeli Császár-tó MME és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége a Szent István-napi rendezvényt. Délelőtt ünnepi szentmisét szolgáltattak, amely keretében Kalapis Sztoján atya megáldotta az új búzából készült kenyeret. A szentmisét követően alkalmi műsorra invitálták meg a jelenlevőket, a vendégeket, amelyet a Nemzetközi Kutatóközpont udvarán rendeztek meg. Elsőként Pozsár Halász Éva, a Császár-tó MME elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd üdvözölte a jelenlevőket Miroslav Markuš, a falu vezetője, továbbá köszöntőt mondott Pataki János, a Budapesten székelő Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke, aki ismertette egyben a Családlánc mozgalom célkitűzéseit, feladatait is.

Külhoni Magyarságért Díjat kapott Puss Sándor atya

Publikálva: 2016. augusztus 22. 16:21:57

A Külhoni Magyarságért Díj egyik üzenete, a politikai azt fejezi ki, hogy nem engedjük el üldözött magyarjaink kezét - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pénteken, az elismerések budapesti átadásán. A nemzeti ünnep alkalmából átadott kitüntetésnek három üzenete is van, egyrészt jelenti a nagyszerű emberek értékelését, másrészt az adott nemzetrész elismerése, jelzése annak, hogy a magyar állam figyel rájuk, szereti, az egyetemes magyar nemzet meghatározó részének tekinti őket - jelentette ki Semjén Zsolt. Hangsúlyozta: a díjnak van egy politikai üzenete is, mégpedig az, hogy üldözött magyarjaink kezét nem engedjük el.

Nyári tábor Zentán

Publikálva: 2016. augusztus 17. 08:46:06

A zentai Gyermekbarátok és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége a helyi Lovas Tanyán idén is megrendezi Nyári Táborát és vidám dinnyeünnepét. A hatnapos nyaralás augusztus 22-én kezdődik. A szervezők minden nap reggel 9 és délután 5 óra között várják a kikapcsolódásra vágyó gyermekeket. A résztvevők kellemes szórakozásáról a gyermekbarát felnőttek válogatott, színes programokkal gondoskodnak majd. Lesznek kézműves foglalkozások, ügyességi játékok és természetesen rengeteg móka, tánc és ének.
 

Szent István-napi ünnepség Erzsébetlakon

Publikálva: 2016. augusztus 15. 20:14:52

A Császár-tó MME és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége Szent István-napi ünnepséget tart augusztus 21-én, 10 órai kezdettel az erzsébetlaki Szent Erzsébet római katolikus templomban. Az ünnepségen a résztvevők Erzsébetlak fennállásának 150. évfordulójáról is megemlékeznek. A rendezvény ökomenikus kenyérszentelő istentisztelettel kezdődik, amelyet Kalapis Sztoján atya, az Emmausz Szórvány Kollégium igazgatója, Erzsébetlak szülöttje celebrál, ezt követően az egybegyűlteket a Császár-tó MME vezetője, a KCSSZ elnöke és a település polgármestere köszönti majd. Akik úgy döntenek, hogy vasárnap együtt ünnepelnek az erzsébetlakiakkal, rendkívül színes programokon vehetnek részt: délelőtt művészeti előadásokban gyönyörködhetnek, délután pedig vidám kirándulás, hajókázás, sőt, még állatsimogatás is vár rájuk. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!
 

Makk Marcik találkozója a csongrádi uszodában

Publikálva: 2016. augusztus 05. 20:18:17

A „Bölcső” Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége augusztus 13-án, a Csongrádi Gyógyfürdőben immár negyedik alkalommal rendezi meg a Makk Marci Nemzetközi Egészség- és Sportnapot. Programok összeállítása során a szervezők mindenkire gondoltak: az is jól fogja magát érezni, aki csinálni és az is, aki csak nézni szereti a sportot. A színpadon erőemberek, testépítők, aikidósok, táncosok, mesemondók és sok gyermekszereplő fog gondoskodni a jó hangulatról. A találkozó 9 órakor kezdődik. A szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak.
 

Morozovszki Marianna beszámolója a Gombaszögi Ifjúsági Találkozóról

Publikálva: 2016. augusztus 02. 22:08:36

A KCSSZ, a KMNE és a SZAKC munkatársainak a szervezésében csodálatos napokat tölthettünk Gömörhorkán és Gombaszögön. Felejthetetlen élményben, tartalmas beszélgetésekben, hasznos kerekasztal munkacsoportokban vehettünk részt, melynek fő témája a (nagy)család és a köré kapcsolódó kérdéskör volt. A programok során olyan fontos és értékes dokumentumot, ismerhettünk meg és kaphattunk kézhez, mint a Lisszaboni Nyilatkozat (2004.), amely a család fogalmát és mibenlétét fogalmazza meg. Továbbá meghallgathattuk Márki László előadását, amely Brüsszelben, az Európai Parlamentben hangzott el 2015-ben „A Család Jövője - A Jövő Családjai” c. konferencián, melyben részletesen taglalja, hogy mit várnak az európai nagycsaládosok a politikától, mit értenek esélyegyenlőségen, stb. Megismerkedhettünk az Európai Ifjúsági Hétvége záródokumentumát és egy parányi betekintést nyerhettünk munkájukba személyes elbeszéléseik, élménybeszámolóik alapján.

Minden jog fenntartva! 2014 KCSSZ.HU

Készítette: megaweb