- Fejléc - Számlaszám

számlaszám: OTP 11705008 - 20478915 - 00000000      adószám: 18469491-1-41

 
töltödés
Eseménynaptár
  H K Sz Cs P Sz V
26 1 2 3
27 4 5 6 7 8 9 10
28 11 12 13 14 15 16 17
29 18 19 20 21 22 23 24
30 25 26 27 28 29 30 31
Kérem várjon ...

Híreink


Somorjai plébániatábor a Börzsönyben

Publikálva: 2016. július 26. 18:54:29

A somorjai plébániatábor augusztus 1-je és 10-e között kerül megrendezésre a festői Börzsönyben, Kemencén a Kőrózsa Panzióban. A tábort 14. alkalommal szervezik meg a somorjai Római Katolikus Plébánia fiataljai, idén a VITA HUMANA és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének segítségével. A táborban 70 gyermek élvezheti majd a régészek izgalmas életét: a kalandok a Bibliában, bibliai helyszíneken várnak rájuk. Az élményekben gazdag tíz nap alatt testben és lélekben is erősödhetnek, és a kalandok során az irgalmasság cselekedeteit is gyakorolhatják majd a résztvevő fiatalok.
 

Ismét találkoznak a réviek

Publikálva: 2016. július 24. 13:07:04

Július 31-én, tizenegyedik alkalommal rendezik meg a helyi református templomban a Révről Elszármazottak Találkozóját. Az eseményen az erdélyi településekről érkező vendégek mellett sok, jelenleg már Magyarországon élő, lelkében azonban még mindig révi is részt vesz. A találkozót a Pro Rév Egyesület, a Révi Református Egyházközség, valamint a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége szervezi.
  

Közös táborozás a Gímesen

Publikálva: 2016. július 24. 12:55:41

Háromnapos közös táborozást szervez szülőknek nagyszülőknek és természetesen gyerekeknek a koloni Fecske Nagycsaládosok Társulása, a dunaszerdahelyi FEMIT és a mosonmagyaróvári Életfa, július 29-étől a Gímesen. A programban a kiadós kirándulások mellett rendkívül sokszínű előadások is szerepelnek, amelyek a felmelegedéssel, a nők családbeli szerepével, az erőszakmentes kommunikációval és Zoboralja élővilágával foglalkoznak majd. Az érdeklődők az első napon Szent László Emlékmisén vehetnek részt a katedrálisban, amelyet Kozma atya fog celebrálni. A rövid nyaralás július 31-én koloni szentmisével és egy rendkívül izgalmasnak ígérkező focibajnoksággal zárul. 
 

Közösségépítő tábor Lókodon

Publikálva: 2016. július 22. 10:16:13

A Hargita megyei Mozgássérültek Egyesülete a KCSSZ-el közösen immár negyedik alkalommal rendezi meg az "Együtt egymásért" elnevezésű integrációs és közösségépítő táborát július 21-e és 24-e között a Székelyudvarhely melletti Lókodon. A tábor célja a mozgássérült és egészséges emberek közötti tolerancia és elfogadás erősítése. A táborba Erdélyből és Magyarországról várnak vendégeket.
 

Családdal a Kárpát-medence jövőjéért”- konferencia Gombaszögön - Hideghéthy Andrea tudósítása

Publikálva: 2016. július 18. 07:27:08

Első alkalommal szervezett találkozót a Kárpát-medence fiatal felnőttjei részére a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége Nemzetközi projektjének vezetése, a felvidéki Szövetség a Közös Célokért és a Pro Le-Ti Polgári Társulás július 14-én, csütörtökön, a Gombaszögi Nyári Táborban. Köszöntő szavai után Pogány Erzsébet, a Szövetség a Közös Célokért igazgatója elmondta, hogy a társulásuk és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége közösen vállalta, hogy a családdal foglalkozó témát elhozzák ebbe a festői környezetbe, a gombaszögi völgybe. Pogány Erzsébet beszélt a nagycsaládos szervezetek megalakulásának fontosságáról és arról, hogy a család erősítését felvállaló civil szervezetek Kárpát-medence szerte a Családláncba tömörülnek. Ez a folyamat a Felvidéken itt Felső-Gömörben indult útjára, Rozsnyón 2013-ban.  Azóta több mint húsz szervezet alkotja a láncot.
 

A Csíki Anyák programja Tusványoson

Publikálva: 2016. július 18. 07:26:29

Az erdélyi Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) és a Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány 2016. július 19. és 24. között szervezi meg a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetemet és Diáktábort Tusnádfürdőn Itthon voltunk, vagyunk, leszünk Európában! mottóval. A Csíki Anyák Egyesületének rendezvénysátra július 20-a és 23-a között színes tájékoztató és szórakoztató programokkal várja az érdeklődőket a „Tusványos-2016” elnevezésű találkozón. A rendezvény négy napja alatt kismamákat, szülőket és fiatalokat egyaránt érintő kérdésekről, problémákról, szakértők bevonásával rendeznek beszélgetéseket a szervezők, de hagyományőrző, játékos és sportos vetélkedők, ügyességi próbatételek is várják majd a fiatalabb korosztályt.
 

Nevelőszülők képzése Beregszászon - Marosi Anita tudósítása

Publikálva: 2016. július 08. 05:42:10

A Kezünkben a Jövő Alapítvány (KaJA) június 27−30. között tartotta meg Nagyberegen a nevelőszülők számára szervezett képzését. Az alapítvány minden évben megrendezi a kárpátaljai nevelőszülők részére azt a magyar nyelvű képzést, amelyet az állam is akkreditál, s amely két évig érvényes. Az idei négynapos kurzuson nyolc család vett részt, akiket a Nagyberegi Református Líceum látott vendégül. Az állami képzéssel szemben a KaJA által szervezett kurzus egyik előnye az, hogy a szülők mellett a gyerekek is ott lehetnek a programon. Míg a felnőttek különböző előadásokon és beszélgetéseken vettek részt, addig a gyerekeket kézműves foglalkozásokkal, játékokkal, zenével és tánccal kötötték le a szervezők. Idén harmincfős gyermektársaság gyűlt össze.

„Családdal a Kárpát-medence jövőjéért" konferencia

Publikálva: 2016. július 06. 21:09:03

A július 13-án megnyíló, három napig tartó Gombaszögi Nyári Táborban, 2016. július 14-én, csütörtökön 14 órától első alkalommal szervez találkozót a Kárpát-medence fiatal felnőttjei részére a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége Nemzetközi projektjének vezetése, a felvidéki Szövetség a Közös Célokért és a Pro Le-Ti Polgári Társulás. A tanácskozás címe „Családdal a Kárpát-medence jövőjéért".  A szervezők szeretnék a fiatalokat bevonni abba a civil családügyi munkába, amelyet a 2016. februári Budapesti Európai Ifjúsági Hétvégén dolgoztak ki. Szeretnék, hogy a hasonló gondolkodású fiatalok között elinduljon a kapcsolati háló kialakítása, és felismernék, hogy nincsenek egyedül a világban. Európa számos más országában is vannak velük egyező értékrendű, ugyanolyan célokért küzdő, családról álmodó, a családügyért tenni akaró kortársak.
 

Táborozás a kishegyesi Kátai-tanyán

Publikálva: 2016. június 30. 18:12:16

2016. július 4-én délután 5 órakor a délvidéki Kishegyesen, a Kátai-tanyán ünnepélyes keretek között nyitja meg kapuit a VII. „Családban és Közösségben Élni” Ifjúsági Tábor. A Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége, valamint a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége szervezésében, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával megvalósuló nemzetközi táborozásban három országból, 45 kamaszkorú gyermek nyaralhat. A Felvidékről, Csongrádból és a Vajdaságból érkező fiatalok a hatnapos rendezvény során drogprevenciós kiállításon, múzeumlátogatásokon, valamint a családról, a barátságról, az önkéntességről szóló beszélgetéseken vesznek majd részt. Természetesen vidám, sportos programok is várnak rájuk: fürdőzhetnek a topolyai tóban és megismerkedhetnek Szabadka nevezetességeivel is.
 

Átadták a Kárpát-medencei Életmese-pályázat díjait

Publikálva: 2016. június 22. 11:05:42

Átadták a Kárpát-medencei Életmese-pályázat díjait pénteken a Parlamentben, az elismerésben tíz iskola és harmincnyolc ember részesült. Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az ünnepségen azt mondta, a mai 25 évesek már egy szabad országban születtek, és a mai Magyarországot csak a személyes történeteken keresztül tudják megérteni. Ezért arra kérte a fiatalokat, hogy kérdezzék a szüleiket, nagyszüleiket a személyes történeteikről, amíg lehet.
 

Minden jog fenntartva! 2014 KCSSZ.HU

Készítette: megaweb