- Fejléc - Számlaszám

számlaszám: OTP 11705008 - 20478915 - 00000000      adószám: 18469491-1-41

 
töltödés
Partnerünk
Eseménynaptár
  H K Sz Cs P Sz V
39 1 2
40 3 4 5 6 7 8 9
41 10 11 12 13 14 15 16
42 17 18 19 20 21 22 23
43 24 25 26 27 28 29 30
44 31
Kérem várjon ...

Híreink


A család kerül fókuszba a hétvégén Palicson

Publikálva: 2016. október 18. 11:51:44

Szombaton kerekasztal-beszélgetéssel, vasárnap családi nappal folytatódik Palicson a "Fókuszban a család" elnevezésű délvidéki programsorozat.  A szombati rendezvényen részt vesz és felszólal Krizsán Vilmos, a VANCSESZ elnöke és Pataki János, a KCSSZ vezetője, valamint köszöntőt mond a Szabadkai Városi Tanács egészségügyi és szociális kérdésekkel foglalkozó munkatársa is. Az eseményen elhangzó előadások olyan fontos társadalmi és családi kérdésekkel foglalkoznak, mint a gyermekek egészségügyi ellátásának jogi aspektusai, a kamaszkor okozta családi feszültségek kezelése, valamint az apák, illetve a stabil család szerepe a gyermeknevelésben. A rendezvény céljáról Gajda Nóra, a kezdeményező Kolibri a Családokért Egyesület vezetője elmondta, szeretnék megmutatni, hogy a civil szervezek képesek olyan hiánypótló családtámogatási tevékenységek ellátására, amelyeket az erőforrások hiánya, vagy egyéb okok miatt az önkormányzatok nem tudnak felvállalni. A találkozó egyedi lesz abból a szempontból is, hogy az előadók és a résztvevők a gyermekeiket is magukkal hozhatják: a kicsikkel a babaklub önkéntesei játszanak majd, a nagyobbak pedig kézműves-foglalkozáson tehetik próbára a kézügyességüket. A rendezvény társszervezője a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége.
 

Családkonferencia Brüsszelben

Publikálva: 2016. október 18. 11:16:42

„Család: befektetés a jövőbe” címmel rendeztek ma konferenciát az Európai Parlamentben, Brüsszelben. A szervezők a néppárti frakcióból Hölvényi György kereszténydemokrata EP-képviselő, és Pelczné Dr. Gáll Ildikó fideszes EP-alelnök, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ) voltak. A konferencia előadói az európai, illetve nemzeti családpolitika aktuális kéréseit vitatták meg a 14 országból meghívott 44 fiatal részvételével, akik a tagállami családszervezetek képviseletében jöttek. A fiatalok elmondhatták véleményüket a ’család, mint az társadalom tisztelete’, ’a minőségi élet a családban’, valamint a 'családi élet és a munka viszonya’ témakörökben.
 

Öt felvidéki kapott Ex Libris Díjat Brüsszelben – a Felvidék.ma tudósítása az eseményről

Publikálva: 2016. október 16. 12:43:27

Az Európai Parlament brüsszeli épületében nyújtott át öt Ex Libris Díjat Gubcsi Lajos, aki a díj alapítójaként Dániel Erzsébetnek, Görföl Jenőnek, Kolár Péternek, Mézes Rudolfnak és Pogány Erzsébetnek fejezte ki elismerését. A kitüntetésekre közvetlenül az Európai Polgári Díj átadása előtt került sor. Mint ismeretes, idén Szlovákiából a Csemadok kapta az Európai Parlament díját. A Gubcsi Lajos vezette kuratórium is tiszteletét fejezte ki a Csemadok irányába oly módon, hogy olyan embereket jutalmazott, akik az aktív Csemadok-tagság mellett további jelentős közéleti tevékenységet is felmutattak. A laudáció során a díjakra javaslatot tevő Csáky Pál európai parlamenti képviselő hangsúlyozta, valamennyi díjazott gyakorlatilag egy „egyszemélyes intézmény”. Dániel Erzsébet esetében emlékeztetett helytörténeti tevékenységére, amelynek egyik eredménye Sobieski János lengyel király párkányi lovasszobra, Kolár Péternél a kassai Thália Színház irányítását emelte ki, Pogány Erzsébetnél a Szövetség a Közös Célokért, azon belül pedig a Felvidék.ma portál működtetését, Mézes Rudolfnál a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségének vezetését, Görföl Jenőnél pedig a helytörténeti fényképek és könyvek készítésében betöltött szerepét.
 

Ismét összegyűlik a Nagy-Küküllő-menti Sokadalom

Publikálva: 2016. október 14. 16:58:31

A segesvári Homo Novus Egyesület idén is megrendezi az erdélyi családszervezetek hagyományos találkozójának számító, Nagy-Küküllő-menti Sokadalom elnevezésű rendezvényét. Az eseményt a szervezők a Kárpát-medence különböző területeiről érkező tánccsoportok seregszemléjének is szánják. Az október 29-én 17 órakor, a segesvári CFR Dísztermében kezdődő előadáson délvidéki, erdélyi és magyarországi tánccsoportok lépnek fel.
 „Kell egy hely” Ardón

Publikálva: 2016. október 14. 08:35:10

A közösségi háló megerősítését szolgáló rendezvényt tart „Kell egy hely” címmel október 22-én az ardói Kultúrházban a Pro Le-Ti Polgári Társulás, a Búcsi Népviseletes Babamúzeum és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége. A délután három órakor kezdődő családi program keretében a résztvevők előadást hallgathatnak meg a zene fontosságáról a gyermeknevelésben, felvidéki népviseletes babacsaládokat tekinthetnek meg és közösen őszi lakásdíszeket is készíthetnek majd. Ezen a délutánon kerül sor a Gömöri és Duna-menti Családok Találkozója elnevezésű közösségi eseményre is. A rendezvény társszervezője a Ardó Községi Kultúráért és Turizmusért Társulás.
 

Nemzetközi ifjúsági munkatalálkozó a családról és a gyermekvállalásról Brüsszelben

Publikálva: 2016. október 14. 08:31:34

Háromnapos nemzetközi munkatalálkozót szervez a családot megőrzendő értéknek tekintő fiatalok számára Brüsszelben a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége. Az október 16-án kezdődő rendezvényre 14 ország képviseletében 45 fiatal érkezik az EU fővárosába. Ők pályázati úton nyertek lehetőséget a részvételre. A találkozón a fiatalok olyan témákat vitatnak meg, mint például a családi élet különféle kérdései, az anya szerepe a családban, a munka és a család közötti egyensúly megteremtése, a házasság és a család, mint a társadalom alapköveinek jelentősége, családtámogatási intézkedések eredményessége. A munkatalálkozó keretében “A család – befektetés a jövőbe” című konferenciát tartanak október 17-én az Európai Parlamentben, melynek társszervezői és fővédnökei Pelczné Gáll Ildikó és Hölvényi György európai parlamenti képviselők. A konferencián előadást tart Pelczné Gáll Ildikó, az Európai Parlament alelnöke, Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár, Rodrigo Ballester, az Európai Bizottság munkatársa, családdal kapcsolatos kérdésekkel foglalkozó szakértők, családszervezetek képviselői és a fiatalok négy munkacsoportjának egy-egy képviselője. A rendezvény utolsó ülésén, október 18-án a fiatalok az előző két napon elhangzottakat összegzik majd.
 

Házaspárok lelki napja Kárpátalján

Publikálva: 2016. október 10. 18:20:33

„Házaspárok lelki napjai” címmel szervez október 14-én és október 15-én kétnapos lelki gyakorlatot házaspárok számára a kárpátaljai Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége. A rendezvény helyszíne a Jánosiban található Helikon Hotel lesz. A programban az elmélkedés, az imádság és a különböző játékos feladatok mellett szaunás és sóskamrás felfrissülés is szerepel.  A lelki napokat Ábrány Krisztián atya vezeti.
 

Küldöttgyűlést tartott a KCSSZ

Publikálva: 2016. október 10. 18:00:35

Küldöttgyűlést tartott hétvégén a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége. A szervezet jövőbeli működését meghatározó fórumon a küldöttek az Alapszabályban és a Szervezeti Működési Szabályzatban szükségessé vált módosításokat beszélték át és szavazták meg egyhangúan. A szombati munkanapon a résztvevők a jogi szabályozás mellett a Szövetség gyakorlati tevékenységét érintő kérdésekkel is foglalkoztak. Értékelték a szervezet és a vezetőség munkáját, de konkrét elképzeléseket fogalmaztak meg a jövő évi közös munkával kapcsolatosan is. Vasárnap délelőtt a működést biztosító alapdokumentumok megszavazása után dr. Kecskés Péter, az EMMI főosztályvezető-helyettese a minisztérium közelmúltban bekövetkezett szervezeti változásairól adott tájékoztatást a jelen lévő tagszervezeti vezetőknek és képviselőknek. Krizsán Vilmos meleg hangvételű beszédben emlékezett meg a KCSSZ elmúlt 15 évéről, valamint a szervezeti munkát korábban markánsan meghatározó, elhunyt tagtársakról, Szendi-Horváth Editről és Csíki Sándorról. A résztvevők szerint a kétnapos találkozó baráti, jókedvű légkörben zajlott, és talán ennek is köszönhetően, rendkívül eredményes volt.
 

Stratégiai megállapodás az EMMI és a KCSSZ között

Publikálva: 2016. szeptember 30. 07:57:15

A Magyar Állami Operaház a hagyományoknak megfelelően idén is előadáson látta vendégül a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségében közösségi tevékenységet vállaló magyar családokat. A több száz, határon túli és belföldi magyar család, szeptember 29-én a Székely fonó című Kodály-mű főpróbáját tekintette meg. Mielőtt a vendégek elfoglalták a helyüket a nézőtéren, Ókovács Szilveszter főigazgató, Pataki János elnök és Dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere koszorút helyezett el Erkel Ferenc szobránál. Az előadás előtt a nagyszínpadon Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára és Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke stratégiai partnerségi megállapodást írtak alá. A létrejött szerződés alapján a civil szervezet a jövőben gyermek- ifjúság, család és nőpolitikai területen vesz részt a minisztérium jogszabály-előkészítési tevékenységéhez kapcsolódó társadalmi egyeztetéseken. A megállapodás aláírását követően húsz új magyar állampolgár tett ünnepélyes állampolgársági esküt.

 

Októberben magyar nyelvű párkapcsolati tanácsadás indul

Publikálva: 2016. szeptember 29. 11:27:50

Egy hiánypótló kezdeményezést hívtak életre a családokkal és a gyerekkel foglalkozó felvidéki civil szervezetek és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, amikor elhatározták, hogy családsegítő programsorozatot indítanak a Felvidéken. A szolgáltatás célja a párkapcsolati harmónia megteremtésének elsajátítása fiatalok, szülők és nagyszülők részvételével. Az interaktív foglalkozásokat hét felvidéki településen októbertől érhetik majd el az érdeklődők.
A párkapcsolati válságokat jobb megelőzni, mint a kialakulásuk után kezelni, a tüzet eloltani – vallják azok a szakemberek, akik a felvidéki településeken tartanak magyar nyelvű család és párkapcsolat segítő foglalkozásokat. A szakpszichológusból és a párkapcsolati tanácsadóból álló csapat Dunaszerdahelyen, Marcelházán, Füleken, Komáromban, Somorján, Búcson és a Pelsőci régióban interaktív foglalkozásokon havonta egyszer mutatja meg az érdeklődőknek a hétköznapi helyzeteket elemző, szituációs gyakorlatok tanulságait. A helyszínek és időpontok ITT tekinthető meg.

Minden jog fenntartva! 2014 KCSSZ.HU

Készítette: megaweb