KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Farsang a Gyermekbarátoknál!

2024. február 26.

Hagyományainkhoz híven az idén is megrendeztük a farsangi mulatságot.

Fergeteges hangulat volt szombaton délelőtt a Kertek helyi közösségben, ahol közösen megtartottuk a Farsangot. Mindenki ötletes jelmezbe öltözött és az egész délelőtt a szórakozásról szólt.

Voltak vicces jelmezek, rémisztő, ijesztő maskarák és aranyos állatok. A hercegnők és a hősök sem maradtak el.

Lehetőség volt a rönkhúzásra és a lovas kocsis farsangi felvonulásra, majd a helyi közösségben folytatódott a program. Táncoltak és énekeltek a gyerekek, de a PartyArcok közül a Pókember és Marsshal kutya is meglepte a résztvevő gyerekeket és velük együtt buliztak. Később mindenki bemutatta jelmezét, majd hangos csörgéssel és tánccal búcsúztattuk a telet. Mindeközben már elkészült a finom fánk is. Miután a télűzés megtörtént, a finom fánkot fogyasztottuk, aki megszomjazott az teával olthatta szomját.                       

Végül közös táncmulatság következett, a Flamenco táncklub ból a lányok zárták a programot. A délelőtt gyorsan és vidáman telt. Igyekeztünk igazi Farsangi hangulatot teremteni a gyerekeknek.

 

 

 

Február 24-én, szombaton Mátyás király meséi kerültek sorra.                                                                                                        

"Egyszer volt Budán-Zentán kutyavásár" – mese délelőttünkön Mátyás király udvarában jártunk. Róla szóló meséket meséltünk. A gyerekek megismerkedtek az igazságosságáról ismert uralkodó életének fontos momentumaival, majd diavetítés és mesehallgatás következett. Kézműves foglalkozásunkat Mátyás király élete ihlette. Kutya könyvtartó készült, íródeákok is voltunk, (Képes krónika, indigóval írt levél), libatollal írtunk és rajzoltunk. Játékunk címe "Mátyás király parancsára " volt. Nagyon kellemes és szép napot töltöttünk együtt "Mátyás király világában".

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár