KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Sérültek februárja

2024. február 29.

Domokosi foglalkoztató megnyitó

Február 1.

 

A domokosi felnőtt fogyatékkal élő személyek számára létrehozott nappali foglalkoztató központunknak február 1-én nyitottuk meg ünnepélyes keretek között. Ez a megnyitó zökkenőmentesen folyt le, a Csíkszentdomokos, Alszeg utca 1553/A címen. Vendégeink 11 órára érkeztek meg a fából készült családias hangulatú épületünkbe, és kezdetét vette az ünnepség. Vendégeink nem mások voltak, mint a csíkszeredai klienseink, munkatársaink, valamint természetesen a domokosi ügyfeleink, illetve szüleik is megtiszteltek jelenlétükkel. Megnyitó programsorozatunkban helyet kapot a domokosi polgármesteri hivatal vezetőségének, valamint  Elekes Zoltán, a Hargita Megyei Gyermekvédelmi Központ elnöke és Borboly Csaba megyeelnök ünnepélyes beszéde.

 

A nyitóbeszédet egyesületünk vezetője, Fikó Csaba kezdte, amelyben vázolta egyesületünk jelenlegi helyzetét és a jövőhöz kapcsolódó terveinket, őt követte a domokosi polgármester, aki az együttműködésünkről számolt be, majd a hely felszentelése következett, végül pedig a megyeelnök kedves szavaival, illetve jókívánságaival zárta a beszédet. Ezt követően az ismerkedés vette át a főszerepet, zsíroskenyér és sütemények, tea és kávé kíséretével beszélgetésekre volt lehetőségük vendégeinknek. Az esemény során interaktív kártyajátékok voltak elérhetőek, és ezek során új barátságok köttettek, a csíkszeredai klienseink megismerkedhettek a domokosi klienseinkkel, így végül jókedvvel zárulhatott a megnyitónk.

 

Farsang a Hargita Megyei Sérültek Egyesületénél

Február 2.

 

A szervezet életében idén második alkalommal szerveztük meg a farsangi mulatságot.

Picit rendhagyó módon, nagy készületek előzték meg eme mulatozást, hiszen a foglalkoztató csapata kis előadással készült a kollégák, szülők nagy örömére. Már csak az előadás említésén mikor még tervezhettük pár honapja, rögtön derűsek, izgatottak lettek. Nagyon motiváltan, kitartóan, örömmel gyakorolták a szerepjátékot, énekeket és táncokat. Nagyon várták, hogy megmutatthassák szüleiknek, miket tanultak.

Az idei farsagni bulin közel 70  résztvevő jelent meg, a szülők, a gyergyói foglalkoztató, valamint nagy meglepetésünkre az újonnan nyílt domokosi foglalkoztatóból is részt vett egy fiatal.

A farsangot a foglalkoztatottak előre betanult színdarabja nyitotta meg. Ezt követte  a bábu égetés, amely talán sokaknak a nap fénypontjának számított. Minden résztvevőnek kedveskedtünk fánkkal, valamint sor került díjazásra is.

Mindent összefoglalva egy élménydús, büszke gondolatokkal zárt napot tudhatunk magunk mögött.

 

 

Kirándulás a Hargitán

Február 7.

 

A csíkszeredai valamint a gyergyói foglalkoztató csapata közös látogatást tett a hargitai magaslatokon. Sajnos a hopánkózós terveink az szélsőséges időjárás miatt nem valósulhattak meg. Úgy döntöttünk egy kis séta után betértünk helyi Úz Bence menedékházba egy teára, valamint forrócsokira.

Hazafele megálltunk a Hármas keresztnél, ahol rövid történelmi ismertetésben részesültek a foglalkoztatottak.  

A 36 főből álló kis csapatunk nagyon  fáradtan tért haza a szeles időjárás, valamint a magaslati levegő hatásai miatt.

 

 

II. Farsangi bál

Február 10.

 

A Hargita Megyei Sérültek Egyesülete és a Hargita és Kovászna Megyei Nemlátók Szövetsége közösen szervezte meg a munkatársaiknak a II. farsangi báljukat. A bálon mindenki színes és kreatív jelmezben jelent meg, ezáltal is megtisztelve a farsang hangulatát.

Az eseményen 110 mulatni vágyó vett részt. A bálunkon élő muzsika kényeztette a jelenlévő személyeket. Ezen eseménynek Összefogás Háza adott otthont. 

 

 

Színházlátogatás

Február 28.

 

2024. február 28- án meglátogattuk a Csíki Játékszín Gubanc című bábjátékát. Az előadásra 60 mozgássérült fiatallal mentünk el. Ott voltak  az egyesületünk csíkszeredai, csíkszentdomokosi és gyergyói foglalkoztatottjai. Csapatunkhoz csatlakoztak a csíkszeredai Szent Ágoston intézményben foglalkoztatottfiatalok is. Ez volt intézményünk első közös szervezése a színházzal, de lesz folytatás a visszajelzésből mindkét fél részéről.

Sok felemelő élménnyel tértünk vissza, a mindennapjainkat színesítette az előadás. Le is rajzolták, írták élményeiket a fiatalok. Egy új szórakozási lehetőség tárulkozott ki előttünk.

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár