KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

KOMÁROMI PROTESTÁNS NŐEGYLET

Ország
Szlovákia
Cím
Jókaiho 34
Telefon
004217700046
Dr.Körtvélyesi Piroska

A Komáromi Protestáns Nőegylet 132 éves múltra tekint vissza.1881. február 13-án alakult meg és 1945-ig működött. Mivel az államhatalom nem engedélyezett semmilyen egyházi kezdeményezést, ezért a Nőegylet csak 45 év elteltével, 1990 áprilisában a bársonyos forradalom után folytatta ismét folytatta munkáját. Jelenleg a Nőegyletnek 81 tagja van.

Háromféle célt tűztünk ki magunk elé: 1. hitmélyítő, 2. egyháztársadalmi és a 3. szeretetmunkát.

  1. Hitmélyítő munkánk igen fontos része az ima és a bibliaismeret igék által való terjesztése.
  2. Egyháztársadalmi téren törekedünk összehozni havonta a lányokat, asszonyokat családjaikkal, időseket, fiatalokat, más felekezetűeket is. Minden hónap utolsó keddjén tartunk összejövetelt, amelyen megbeszéljük terveinket, gondjainkat és a tudományt a kultúrát terjesztjük az előadások által.
  3. Szeretetmunkánk végzésénél  A halmozottan   sérült fiatokat,szüleiket,nevelőiket évente kétszer meghívjuk zenés igei alkalomra, szeretetvendégségre. A fiatalok és szüleik részére foglalkozással egybekötött konferenciát is szervezünk. Rászoruló többgyermekes családokat támogatunk élelmiszerekkel, anyagi juttatásokkal, idős nőtestvéreket, betegeket látogatunk. Műanyag kupakokat gyűjtünk.

A Szeretethíd Kárpát-medencei Református Önkéntes Napokon részt veszünk minden évben. 2011-ben az Európa udvarban lévő padokat, 2012-ben az iskolák és óvodák előtti védőkorlátokat, és 2013-ban a városban lévő játszótereken lévő hintákat festettük át. Az akció célja hídépítés az egyház és a társadalom között, Isten és a családok között, a generációk között, a segítségnyújtók és a rászorulók között. Évente bekapcsolódunk a Diakónia által megrendezendő Kézről-kézre jótékonysági vásár lebonyolításába is. Családok részére kirándulásokat, hangversenyt, összejöveteleket szervezünk. Szoros kapcsolatot tartunk fel a Pápai Nőegylettel. Biztosítjuk az egyházunk által szervezett rendezvények háttérmunkáját. Koordináljuk a kulturális és szabadidős tevékenységeket.            

A szervezet vezetője:

Dr. Körtvélyesi Piroska
mobil: 00-421-904-649595

Vissza a lap tetejére