KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület

Ország
Magyarország
Cím
Szabó József u.4.
Telefon
00-36-70-635-1813

A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület a Nagycsaládosok Országos Egyesülete tagegyesületeként 1989 óta tevékenykedik a városban. Ma már több mint 220 család tartozik hozzánk. Célunk, a házasságért érzett felelősség erősítése, a szülői hivatás megbecsülésére, a gyerekek vállalásának tiszteletére, a családi életre nevelés.

Célunk továbbá: felmutatni a társadalom számára és tudatosítani azokat az értékeket, amelyeket nagycsaládosaink hordoznak: az önzetlen, az áldozatot is hozni kész szeretetet, a kenyér megosztásának képességét, a kicsiben is bővelkedést, a fontos dolgok megbecsülését, a kicsik és gyengék elfogadását, a jókedvű adni tudást, a keresztény értékek mentén. Egyesületünk hangsúlyosan független a pártoktól, és nem vallási szervezet. Létrehoztunk egy önsegítő, és egymást is segítő közösséget, amely érdekvédelmet, tanácsadást, segítésnyújtást végez, valamint programokat
szervez, továbbá közvetíti az adományokat a rászorulóknak.

Mi tudatosan vállaltuk a nagycsaládos létet, a több gyermeket, minden ezzel együtt járó nehézséggel együtt, s valljuk, hogy így élni jó! A számtalan nehézséggel küzdő, jövőjét kereső, gyakran kiúttalan társadalomnak pedig felelősen üzenjük: „A több gyermek nem a probléma, hanem a megoldás!”
Találkozóinkat minden hónap első csütörtökén tartjuk este 8 órakor, amikor valamilyen közérdekű témáról beszélgetünk előadó segítségével. Gyermekes programokat is gyakran szervezünk: kirándulások, sportnap, adventi gyertyagyújtás, kézművesnap, majális, közös nyaralás. Városunknak szeretnénk hasznos polgárai lenni, ezért különböző akciókban veszünk részt, pl. véradás, szemétszedés, tiltakozás a tervezett lokátor ellen. Évente többször mindenki számára nyitott rendezvényekre várjuk az érdeklődőket pl. a Pécsi Napok Családi Délutánja vagy a Házasság Világnapja.

Összetartozásunk alapja hogy az egymást segítő közösségben jól érezzük magunkat. Hasonló gondokkal küzdünk, de az örömeink is azonosak, sőt gondolkodásmódunk is. Közösek az ünnepeink, de a bajban is tudunk egymás mellett állni. Tagjaink különböző kedvezményekben is részesülhetnek, de adni legalább annyira szeretünk, mint kapni. Havonta gyűjtünk valamilyen karitatív célra, s szívesen
segítünk a határon túli magyar nagycsaládos testvéreinknek is, amiben tudunk.
2005 óta egyesületünk régiós feladatokat is ellát. A hozzánk tartozó nagycsaládos szervezeteknek képzéseket szervezünk, adományokat osztunk, s segítséget adunk pályázatírással, jogi és egyéb kérdésekkel kapcsolatban. Évente a régiós napon találkozhatunk mindnyájan, amikor kicsik-nagyok egyaránt szórakoztató programokon vehetnek részt. 

Kapcsolattartó: 
Székely Kamilla
mobil: 00-36-70-635-1813

Herbert Gábor elnök 

Vissza a lap tetejére