KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Új cikk

2013. május 7.

Születés Hete: Szentmisével és fotókiállítással kezdődött Kolozsváron.

 Szépen összegyűlt ma a csapat a Szent Mihály templom Anyák napi miséjére, ahol külön is üdvözölték az Életfa Családsegítő Egyesületet, mint a Születés Hetének szervezőjét. Rendezvénysorozatunk idén is méltó kezdésnek örvendhetett ilyen módon.

A misén többször, több formában is szó esett az anyaság és természetesen a család szentségéről. Az aprócska ministránsok is versekkel köszöntötték az édesanyákat. Stílusosan keresztelő is történt a szertartás keretében, így az egybegyűltek tanúi lehettek annak, amint a kis András a gyülekezet tagjává válik.

Legalább ekkora érdeklődés övezte a délutáni Szülésfotó kiállítás megnyitóját. Köszönet illeti (ismételten) azokat az édesanyákat és családokat, akik megosztották velünk ezeknek a nagyon is meghitt, bensőséges pillanatoknak a felvételeit, amelyeket képtelenség meghatódás nélkül szemléli. Szabó Kinga egyesületi alelnökként és házigazdaként köszöntötte a vendégeket, a megnyitó további tisztségeit pedig a rendezvénysorozat szervezőcsapatának két tagja látta el. Patrubány Csilla ezúttal a fotós szemszögéből láttatta és méltatta a képeken megörökített pillanatok szentségét, Deák Zsófia pedig Telemann 10. szóló fantáziáját szólaltatta meg hegedűjén.

A kiállítás egyébként a rendezvénysorozat teljes időtartama alatt megtekinthető a Belvárosi Unitárius Egyházközség tanácstermében, a felvételek intimitására való tekintettel azonban a kiállítás anyagát fotózni tilos.
A kiállított képeket megcsodálta az időközben városunkba érkezett magyarországi vendégünk, dr. Bálint Sándor szülész-nőgyógyász főorvos is, aki hétfőn délután 5 órától tart előadást az Apáczai-líceum dísztermében. Minden szülőt és leendő szülőt szeretettel várunk a Születés Hete összes rendezvényére.

A Szabadság beszámolója a Születés Hete nyitórendezvényeiről itt olvasható.

http://eletfa.ro/sz7-szentmisevel-es-fotokiallitassal-kezdtunk/#more-1052« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

november 15.

-
január 27.

Nagymegyer, Felvidék

december 19.

10:00

Rév, Erdély

Magyar Szórvány Napja

Esemény
Pro Rév Egyesület