KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Küküllö menti sokadalom Segesváron 2013

2013. november 25.

Küküllőmenti sokadalmat tartanak Segesváron

2013. november 20. szerda

A program különlegessége, hogy a Maros megyei szórványmagyarság körében tartják Küküllőmenti sokadalom címmel első alkalommal rendezik meg a hét végén Segesváron a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének (KCSSZ) találkozóját - tájékoztatta szerdán az MTI-t a szervező Homo Novus Egyesület.

Az eseményt egyben a Kárpát-medence különböző területeiről érkező csoportok népviselet- illetve néptánchagyományai seregszemléjének is szánják. Nyáguy Ferenc, a Homo Novus Egyesület elnöke az MTI-nek elmondta, a magyarországi Gyöngyösről, a vajdasági Adáról, és a székelyföldi Csíkrákosról érkeznek néptánccsoportok Segesvárra, hogy szombaton a helyi csoporttal együtt mutassák be előadásukat a közönségnek. 

A találkozónak tanácskozásjellege is lesz. A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének megannyi képviselője érkezik Segesvárra. A program különlegessége, hogy a Maros megyei szórványmagyarság körében tartják. A rendezvényt Rónaszékiné Keresztes Monika, az Országgyűlés Népesedéspolitikai Albizottságának elnöke nyitja meg, beszédet mond Vári Ferenc, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének alelnöke.

A hétvége során a résztvevők ellátogathatnak az egykori szászkézdi szász iskola épületéhez, illetve múzeumlátogatás és várbeli séta keretében ismerkedhetnek meg a környék történelmi nevezetességeivel. Nyáguy Ferenc elmondta, a szászkézdi iskolaépületet a Homo Novus Egyesület közösségi célokra szeretné hasznosítani a közeljövőben.

http://www.magyarhirlap.hu/kukullomenti-sokadalmat-tartanak-segesvaron« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete