KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Küküllö menti sokadalom Segesváron 2013

2013. november 25.

Küküllőmenti sokadalmat tartanak Segesváron

2013. november 20. szerda

A program különlegessége, hogy a Maros megyei szórványmagyarság körében tartják Küküllőmenti sokadalom címmel első alkalommal rendezik meg a hét végén Segesváron a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének (KCSSZ) találkozóját - tájékoztatta szerdán az MTI-t a szervező Homo Novus Egyesület.

Az eseményt egyben a Kárpát-medence különböző területeiről érkező csoportok népviselet- illetve néptánchagyományai seregszemléjének is szánják. Nyáguy Ferenc, a Homo Novus Egyesület elnöke az MTI-nek elmondta, a magyarországi Gyöngyösről, a vajdasági Adáról, és a székelyföldi Csíkrákosról érkeznek néptánccsoportok Segesvárra, hogy szombaton a helyi csoporttal együtt mutassák be előadásukat a közönségnek. 

A találkozónak tanácskozásjellege is lesz. A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének megannyi képviselője érkezik Segesvárra. A program különlegessége, hogy a Maros megyei szórványmagyarság körében tartják. A rendezvényt Rónaszékiné Keresztes Monika, az Országgyűlés Népesedéspolitikai Albizottságának elnöke nyitja meg, beszédet mond Vári Ferenc, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének alelnöke.

A hétvége során a résztvevők ellátogathatnak az egykori szászkézdi szász iskola épületéhez, illetve múzeumlátogatás és várbeli séta keretében ismerkedhetnek meg a környék történelmi nevezetességeivel. Nyáguy Ferenc elmondta, a szászkézdi iskolaépületet a Homo Novus Egyesület közösségi célokra szeretné hasznosítani a közeljövőben.

http://www.magyarhirlap.hu/kukullomenti-sokadalmat-tartanak-segesvaron« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

július 30.

13:00

Debreceni Református Kollégium Oratórium

Életmese írói pályázat Díjkiosztó ünnepsége

Esemény
Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

augusztus 01.

13:00

Padé, Sövényházi tanya

VII. Családi és Gyerek nap

Esemény
padéi Innovációs Központ

augusztus 19.

-
augusztus 21.

Kondoros

30. éves jubileumi rendezvény

Esemény
Kondorosi Nagycsaládosok Egyesülete