KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

2013.12.02

2013. december 17.

A horvátok is megerősítették: a házasság férfi és nő életközössége

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ), valamint a Családlánc Mozgalom örömmel vette tudomásul, hogy a szomszédos Horvátország lakosságának nagy többsége is alkotmányban rögzítené: a házasság egy nő és egy férfi életközössége. A horvát döntés - hazánkhoz hasonlóan - társadalmi konszenzust és igényt fogalmaz meg.

A család, az anyaság és a házasság tisztelete a jelenleg hat országban működő Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ), valamint a több mint száz - családokkal foglalkozó és mintegy harmincezer családot érintő - szervezetet tömörítő Családlánc Mozgalom legfontosabb alapelve. Ez képezi minden társadalom alapját és megegyezik a Magyarország Alaptörvényében foglaltakkal.

Ahol sérül az anyaság, a házasság vagy a család, ott meggyengül a társadalom és ezzel a legvédtelenebbek, a gyermekek kerülnek veszélybe. Felmérések szerint a nemrégiben elfogadott magyar Alaptörvény családügyi vonatkozásai társadalmi egyetértést tükröznek. Határoktól függetlenül a magyarok túlnyomó többsége családban kíván élni, a gyermekvállalást, az anyaságot értéknek tekinti és hasonlóképpen gondolkodnak a szomszédos országok népei is. 

Tudjuk, hogy az európai uniós országokban a hagyományos, értékekre épülő házasság- és családfelfogás a politikai életben sokszor nem élvez többséget. A tolerancia és a sokszínűség jegyében a közép-európai társadalmak ugyanakkor joggal várják el, hogy a zsidó-keresztény erkölcsi alapokon nyugvó Európai Unió döntéshozó szervei és a demokráciára hivatkozó hangadói is elfogadják a többség akaratát.  

Budapest, 2013. december 2.

 

Dr. Szabó Endre
A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ), elnök
Családlánc Mozgalom

kontakt: +36-70-337-2151« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete