KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Online foglalkozások Makón

2021. április 19.

A Makói Nagycsaládosok Egyesülete szakemberek bevonásával, két heti rendszerességgel, 7 alkalommal szervezte meg foglalkozásait édesanyák részére a “Stabilan a bizonytalanságban” címmel.

 

 A koronavírus okozta helyzetben az anyákra egyébként is jellemző fokozott teher és stressz-terhelés erősödött, a vírushelyzet az anyák mentális állapotát negatívan érintette.  Növekedett a munka-magánélet konfliktusa, a gyerekekkel való foglalkozás (gondoskodás, otthonoktatás) jellemzően az anyákra maradt. Mindezeket a problémákat nagycsaládos anyaként egyrészt a saját bőrünkön érezzük, másrészt folyamatosan érkeztek jelzések irányukba az egyesület tagjai és holdudvarába tartozó nőktől, anyákkal foglalkozó szakemberektől. Egyesületünk egy olyan rendszeres támogatói online anyacsoportot hozott létre, ahol az anyák önmagukra és aktuális állapotukra reflektálhattak, anyatársakkal megoszthatják sikereiket, kihívásaikat, kiventillálhatták érzéseiket ezáltal teret adva a saját helyzetükre szabott megoldások megtalálására. Két heti rendszerességgel tartottunk online anyaklubot, ahol alkalmanként 2-3 gyakorlott csoportvezetővel illetve anyákkal foglalkozó szakemberek bevonásával jártuk körbe a résztvevő anyák ennek a fokozottan és tartósan nehéz időszaknak a történéseit illetve az előre meghatározott témát.
Témáink voltak: Hála, Évértékelő-Évtervezés,  Stabilitás megteremtése, Keretek és kiszámíthatóság a család életében, Én-idő kialakítása, Szerepek a családban.

Köszönjük a KCSSZ támogatását!

Dömösi Emese, alelnök

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

február 22.

-
március 31.

Palást, Felvidék

Segítő Tábor 2024

Esemény
SZMCS