KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Tavaszodás Orosházán

2021. április 29.

A húsvét elmúltával a fiatalok segítségével leszedtük a sok szép dísz maradványait a városi Tojásfáról, amit a szeles napok meghagytak nekünk. Jövőre folytatjuk ezt a szép hagyományt!

Egyesületi házunkban a zárás alatt is összegyűlt rengeteg ruha adomány, amelynek rendezésére folyamatosan oda kellett figyelnie két-három embernek, hogy amire újra kinyithat a ház, megfelelően legyenek szortírozva. Ezt a munkát is folyamatosan végeztük, csakúgy, mint a Tescós élelmiszer adomány osztást, a megszokott rend szerint.  
Nagyon belendültünk az elmúlt hónapokban a zoomon keresztül folytatott eszmecserékre, munkára, vezetőségi megbeszélésekre, ismeretterjesztésre. Nem is gondoltuk, hogy ilyen széles palettán dolgozhatunk akkor is, ha csak online találkozhatunk. Lebonyolítottunk elnökségi megbeszélést, lehetőségünk volt bekapcsolódni más szervezet által szervezett Anyaklubba, a NOE által meghirdetett lehetőséggel élve virtuális Országház látogatásba is.  
Ápr. 10-én  „ Tavaszi megújulás „ címmel hírdettünk online beszélgetést, hogy a szürke , hideg téli napok után, a természet megújulásával nekünk, magunknak is szükségünk lenne egy kis odafigyelésre, külső-belső megújulásra. Segítségünkre volt Rajki Erika kozmetikus, aki többek között a bőrtípusokról, bőrvédelemről, regenerálásról, kozmetikumokról beszélt.  Sportoktató és edző Gregus házaspártól érdekes, izgalmas és tartalmas tájékoztatást kaptunk számtalan, egészségünket befolyásoló élettani folyamatról. Beszéltek légzéstechnikákról, a légzőközpont edzéséről, az alvás minőség fontosságáról,  táplálkozási és szezonális étkezésről és a különböző diétákról. Olyan gyorsan elszaladt majdnem 4 óra, hogy betervezett témakörre még vissza kell térnünk!  Köszönjük az értékes délutánt!
Ápr. 15-17-én, önmagunk virtuális megújítása után fizikailag is hozzáláttunk egyesületi házunk belső és külső rendbetételéhez! Fiataljaink nagy belmagasságú ablakainkat hosszú létrákról megtisztították, leszedték a sok szép föggönyeinket, amit szorgos kezek mostak, vasaltak. Az adománykén összegyűlt ruhaneműket gondosan válogattuk, rendszereztük. Szombaton takarítással, fertőtlenítéssel majd udvar rendezéssel folytattuk. Levelet gereblyéztünk, bokrokat metszettünk, virágokat ültettünk, kerítést meszeltünk, mesekert figuráit újrafestettük, majd a jól végzett munka jutalmaként  jólesően elfogyasztottuk a finom falatokat. 

 

 

 

 

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

február 22.

-
március 31.

Palást, Felvidék

Segítő Tábor 2024

Esemény
SZMCS