KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Adventi gyertyagyújtás Pécsett

2021. december 15.

Egy szeles decemberi vasárnapon, advent 3. vasárnapján tartottuk a hagyományos adventi rendezvényünket. Az egészségügyi helyzet miatt a gyermekműsornak a Belvárosi templomban, a néptáncnak és a kézműves ajándékkészítésnek pedig a Ciszterci rend Nagy Lajos gimnáziumának  udvarán találtunk helyet.

15 órakor a templomban Czigány Tamás és segítői a Mizereg Műhely egy zenés-énekes betlehemes műsorral lepett meg minket. Ezután a gimnázium udvarán a „pásztorok” bottal a kezükben tánclépésekkel indultak Betlehembe. Három zenész szolgáltatta a talpalávalót.

 

Közben elindult a szappannemezelés szakember segítségével, a picik pedig képeslapot nyomdáztak. A többi kézműves ajándékhoz való alapanyagot előre csomagolva vihették haza a családok, ahol melegben és biztonságban elkészülhettek a toboz díszek, a rénszarvas ajándék szatyrok, a meggymagos párnácskák, a vászon szaloncukrok, a szárazvirág díszek, a gyöngy karácsonyfadíszek.

 

A hidegben nagy sikere volt a forró teának és a finom rágcsálni valóknak. A családok karácsonyi ajándékcsomaggal térhettek haza.

 

Nagyon jó volt egy kicsit együtt lenni, beszélgetni, örülünk, hogy a vírushelyzet ellenére megtaláltuk a módját a rendezvényünk megtartásának.

 

Pillmann Edit

 

Karácsonyi ajándékként a Mecsekerdő Zrt. 114 db fenyőfával ajándékozta meg egyesületünket.

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár