KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

MOSOLYVIRÁG NADE JÚNIUSI BESZÁMOLÓJA

2022. július 1.

 Június 4. Nemzeti Összetartozás Napja

 

Csatlakoztunk Összetartozásunk Tüze 2022. 06. 04. rendezvényhez. Az idei évben az Ukrajnában dúló háború miatt nem csak az összetartozásunkat, hanem a békéért való kiállásunkat is kinyilvánítjuk a világ minden táján egyszerre fellobbanó lángokkal, amik most a Béke Tüzei is lesznek és amelyek mellett elmondhatunk egy-egy imát a háború leállításáért, a békéért.

 

Egész nap esett az eső, de kedvünket nem szegte, hogy az esti órákban összegyűljünk néhányan az Egyesületből. Sokan hétvégi programjukat töltötték, de maréknyi tagtársainkkal együtt megjelentünk a 2 hetenkénti gyűlésünk helyszínén, a Református templomkertben, aztán az időjárás is kegyes volt hozzánk 20:22-kor elállt az eső. A férfiakkal együtt tüzet raktunk az erre kijelölt helyen, majd elénekeltük a magyar és székelyt himnuszt, Szűcs Judit csoportvezetőnk néhány gondolattal megemlékezett Trianonról. Meghatározó élmény maradt meg bennünk ez az este.

 

Június 8. 16:00-tól Hódos Imre Rendezvénycsarnokba fellépett a Dongó Zenekar.

 

 

június 13. NADE gyűlés

 

recept workshop, Dorogi Lizy "Személyes értéktáram-önismereti barangolások... " El kellett képzelnünk, hogy hova szeretnénk egyszer elutazni... Mi az a 10 tulajdonságunk, amit a bőröndünkben magunkkal vinnénk... (ezeket felírtuk 1-1papírra), de tudjuk, hogy a bőröndünk súlya korlátozott, ezért először 3, majd 4 tulajdonságot ki kellett dobnunk. Végül csak 3 maradhatott... Érdekes volt, hogy kinél mi maradt...miért azt választottuk...miért nem éltünk a csere lehetőségével...ezek a tulajdonságok a legjellemzőbbek ránk, legyen az jó vagy rossz...??

 

 

Június 20. NOE-tól ingyen jegyek a 19. FINA VB-re 3 időpont, 20. -100 db 22.-30 db 25.-30 db

Nagyon szépen köszönjük a felajánlást. Nagyszerű élményben volt részünk.

 

 

06.25. Kárpát-medencei Családok találkozója Nyíregyháza

 

Egyesületünk is részt vett a Kárpát-medencei Családok találkozója rendezvényen.

A Sóstói Múzeumfalu bejáratánál kaptuk meg a karszalagot, és az ebédjegyeket.

Különböző gasztro sátrak voltak felállítva, Kárpátalja, Felvidék, Délvidék, Erdély, és Magyarország felirattal. Mi a kis süteményünket, és a szórólapokat (Mosolyvirágról és Debrecenről) egy hosszú asztalra tettük fel. Az ünnepélyes megnyitó után, lehetett kóstolgatni. Sok finomság volt és színvonalas fellépők, de a legnépszerűbb a rendőrkutya bemutató és a tűzoltós "habparty", locsolás tetszett. Az ebéd babgulyás volt, nagyon ízletes és nagy adagot kaptunk. 17 óra után indultunk haza.

Tartalmas nap volt. A szikkasztó meleg ellenére is nagyon jól éreztük magunkat, jókat beszélgettünk. Igazi kikapcsolódás volt a családjaink számára. Köszönjük szépen mindenkinek ezt a klassz napot!

 

 

06.27. NADE gyűlés

 

A most hétfői, június 27-i, nyári szünetünk előtti utolsó gyűlésünkön egy igazi kulturális csemege várt bennünket: Soltész Péter előadása Japánról, erről a számunkra távoli, oly titokzatos és rendkívül érdekes világról.

Az előadó debreceni fiatalember (elnökhelyettesünk általános iskolai tanítványa volt), Ildikó Radnainé Filep meghívására érkezett hozzánk.

Péter a kicsiknek, nagyoknak egyaránt érdekes tényeket, történeteket mondott el életének elmúlt 15 évéből. Sokszor szájtátva hallgattuk a számunkra hihetetlen, de mégis valós ázsiai mindennapjainak eseményeit. Kérdéseinkre színes, tartalmas, őszinte és bizony olykor elérzékenyült válaszokat kaptunk tőle. Rámosolyoghattunk kislányára, Annára és japán feleségére; szót válthattunk büszke édesapjával, aki feleségével Józsán él és most végre kicsit unokázhat.

Az előadás után volt szerencsénk megvásárolni Péter könyvét, melyet saját élményeiből merített. Talán ennek a délutánnak, Soltész Péternek és a könyvének köszönhetően mi is közelebb kerülünk a japán kultúrához, életszemlélethez, szellemiséghez. Köszönjük a lehetőséget, az élményt!

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár