KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Mosonmagyaróvári Életfások novemberi programja

2022. november 30.

Élményséta a termálban:

 

November 10-én lehetőséget kaptunk a Mosonmagyaróvári Termálfürdőt, valamint a Gyógyfürdő gyógyászati részlegét megtekinteni.

 

A szálloda bejáratánál (Flexum Thermál&Spa) Vizsy Ferenc marketingigazgató köszöntött bennünket. Először a gyógyfürdő gyógyászati részlegét tekintettük meg, ahol Smukné Radek Bernadett részlegvezető előadást tartott a speciális kezelésekről. Elmondta, hogy milyen kezelések  vehetők igénybe TB támogatással számunkra is elfogadható áron.  Többek között medencefürdő, kádfürdő, szénsavfürdő, súlyfürdő, víz alatti vízsugármasszázs, gyógymasszázs, iszappakolás, illetve víz alatti csoportos torna található a gyógyászati részlegen.

 

Ezt követően Vizsy Ferenc átkísért bennünket a fürdő területére. Az 50 éves gyógyfürdőben jelenleg hét különböző hőfokú medence van. Zöld területek, belső pihenők, éttermek, büfék találhatók. A két mély forrású kútból nyert gyógyvíz Európa 5. legjobb hatásfokú gyógyvizei közé tartozik. A 74 fokos víz hűtve jut a medencékbe. Rendkívül magas az ásványi anyag tartalma. Összetevőinek köszönhetően a víz gyulladáscsökkentő hatású, kedvezően hat az izomműködésre, valamint a keringésre. Segít a betegségek megelőzésében is. A víz ivókúrára is hatékony, kiválóan alkalmas valamennyi mozgásszervi betegségre (meszesedés, porckopás, csontritkulás, ízületi gyulladás, baleseti utókezelés). Megtekintettük a medencéket, a pihenő helyeket, végül az étteremben foglaltunk helyet és kávé, üdítő, tea mellett összegeztük a látottakat.

 

Adománygyűjtés:

 

Novemberben két hét végén 3-3 napon keresztül gyűjtöttünk adományt a Príma áruházban.

 

Elsősorban tartós élelmiszerek, valamint babaápoláshoz szükséges piperecikkek kerültek gyűjtőkocsinkba. Idén, érthető okok miatt, kevesebb volt az adományozó, viszont értékben lényegesen többet kaptunk az elmúlt évhez viszonyítva, mellette még sok-sok kellemes, megható  élményben is részünk volt az adománygyűjtés során.

 

 

 

Ruhabörze:

 

Egy bababolt bezárása miatt nagy mennyiségű gyermekruhát kaptunk a bolt tulajdonosától, ezért novemberben jelentősen megnőtt raktárunk forgalma.

 

 

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 25.

10:30

Taksonyfalva, Felvidék

május 25.

08:30

Taksonyfalva, Felvidék