KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Családban az erő

2023. február 18.

Topolyai házaspárt is díjaztak Pécsen a házasság világnapja alkalmából szervezett ünnepségen

 

A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos-egyesület meghívásának eleget téve vett részt a Vajdasági Nagycsaládos-egyesületek Szövetsége és a topolyai 3+ Nagycsaládosok Egyesületének küldöttsége zentai és péterrévei társaik mellett a házasság világnapja tiszteletére szervezett ünnepségen. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ) közreműködésével a Magtár Látogatóközpontban megtartott rendezvényt 20. alkalommal szervezték meg a járványügyi intézkedéseket követő két év kihagyás után.

 

Fodor Zoltán, a Vancsesz elnöke elmondta, hogy az ernyőszervezet szinte a megalakulása óta tartja a kapcsolatot a pécsi nagycsaládosokkal, és igyekeznek minél több meghívásnak eleget tenni, egymás jelesebb rendezvényein jelen lenni.

 

– Ez egy egynapos ünnepség volt, ami teljes mértékben a házasság intézménye köré épült előadásaival, programjaival, a házastársakra, az együttélés szépségeire és kihívásaira. Felemelő élmény volt valamennyiünknek az ott elhangzott gondolatokat hallani, megélni a díjátadót – tudtuk meg Fodor Zoltántól, aki elárulta, hogy a Vancsesznek sajnos anyagiak híján az idén nem lesz alkalma megszervezni a házasság világnapjához kapcsolódó ünnepségét.

 

A rendezvényen Topolya községet a 3+ Nagycsaládosok Egyesülete képviselte. Cservenák Kancsár Izabella, a szervezet igazgatóbizottságának elnöke elmondta, hogy a házasságot ünneplő rendezvény kapcsán a pécsi társszervezet meghívásának harmadik alkalommal tettek eleget.

 

– A rendezvény alkalmat adott az egybekelésük kerek évfordulóját megélő pároknak is gratulálni, így küldöttségünk tagja, a Balázs házaspár is ajándékot vehetett át. Kinga és Norbert négy gyermeket nevelnek, és múlt év nyarán ünnepelték házasságuk 20., vagyis porcelán évfordulóját. Szervezetünk elnök asszonyával, Tót Gabriellávaljelöltük a 3+ működésében aktív szerepet vállaló kedves barátainkat erre az alkalomra, aminek az volt az útja, hogy elküldtük az esküvői képüket és az egybekelésük dátumát. Igazából ez a díjátadó egy formális, de annál felemelőbb gratuláció, néhány jelképes oklevél és ajándék átnyújtásával – hallhattuk, mint ahogy azt is, hogy a rendezvénynek más örömteli pillanatai is voltak.

 

– Valamennyi a KCSSZ-tag kapott meghívást az ünnepségre, így például az erdélyi, a kárpátaljai tagság is jelen volt. A Ciszterci Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégiumban voltunk elszállásolva. Kimondottan a rendezvény alkalmából celebrált püspöki szentmisével, áldással kezdődött a találkozó a pécsi székesegyházban, vasárnap pedig a pálos rend temploma adott otthont az ünnepség hálaadó szentmiséjének. A rendezvény megnyitóján a köszöntőbeszédek után meghatározó élmény volt, amikor dr. Csókay András idegsebész, főorvos és felesége, Altay Daniella szólt hallgatóságához. Az est további részében a tíz gyermeket nevelő Benyus család csodás koncertjét élvezhettük a vacsora és kellemes társaság mellett. Vendéglátóink igazán kiváló házigazdák voltak, és ezúton is szeretnénk megköszönni elnök úrnak, Simon Tamásnak, illetve Székely Kamillának a meghívást és a tartalmas programokat – mondta Cservenák Kancsár Izabella, aki hozzátette, hogy ez az időszak a szervezet életében arról szól, hogy melyik átadott pályázatuk kap zöld utat, és ennek függvényében tudják az idei év rendezvényeit tervezni és lebonyolítani. Emellett készülnek a 3+ alapítói ünnepségére, ami egyben az éves közgyűlést is jelenti a nagycsaládos-szervezet életében, áprilisban pedig ismét kiírják a népszerű anyák napi rajzpályázatuk felhívását.

 

Forrás:https://www.magyarszo.rs/

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár