KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

A Boldogságbolt című könyv bemutatója Moholon

2023. március 28.

Március 25.-én Moholra, a Közösségi Házba látogatott Rozványi Dávid, író, költő, a Boldogságbolt szerzője. Írásaiban elsősorban az Isten, a magyarság titkait kutatja, de az emberi érzések rejtelmeit is szívesen boncolgatja.

 

Rozványi Dávid, Solymárról érkezett, kortárs költő, író …. Ő írta számunkra a „Tisza partján” című verset az 1944-45 moholi ártatlan áldozatok emlékére.

 

Honlap: https://rozvanyi.wixsite.com/rozvanyi

 

Facebook: https://www.facebook.com/RozvanyiDavid

 

Ismertebb művei:

  • Boldogságbolt
  • június 4. – Trianon
  • Mert…
  • Tisza partján
  • Állok faladnál Fehérvár…
  • Erdélyi útiképek

 

 

Az íróval Török Tünde: tiszaörsi, tanítónő, előadó beszélgetett.

 

Török Tünde több ezer videót készített már a kortárs és klasszikus írók és költők műveiből, évente tucatnyi meghívásnak tesz eleget. Rozványi Dáviddal való együttműködése során már több száz videót készített az író műveiből (https://rozvanyi.wixsite.com/rozvanyi/torok-tunde-videoi és https://rozvanyi.wixsite.com/rozvanyi/torok-tunde-vers-videoi), de íróként is hetente jelentkezik posztjaival az interneten.

 

A vendégeket Világos Tibor a Moholi Családok Egyesületének elnöke üdvözölte illetve vezette fel a műsort.

 

  • A bemutató során megemlékeztünk Pocsai Ildikóról, a tragikusan elhunyt békési barátunkról, barátnőnkről. Megtiszteltetés volt számunkra hogy ismerhettük Őt.
  • Mint ahogy falunk szülöttjéről Berec Antalról – Toncsiról (Moholi Tóni – művésznevén), is megemlékeztünk. Ő rejtett tehetség volt…. (akinek munkásságáról sokan nem is tudnak, tudtak itt a falunkban.)

 

 

A könyvbemutatón mintegy 25-30 érdeklődő volt jelen, akik nagy élvezettel hallgatták a youtubon is meghallgatható, megzenésített verseket, műveket. Mint ahogy  nagy tetszést váltott ki a Bolgogságbolt műből előadott részlet is.

 

A bemutató lezárásaként, alkalmi ajándékként, a moholi templomról készült (üvegre festett – helyi festő műve) képet, illetve Baranyi István Moholról szóló monográfiáját adtuk át a vendégeinknek egy állófogadás keretében.

 

 

Világos Tibor, s.k.                



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

október 26.

14:00

Tiszakálmánfalva

XVIII. Sulisztár

Esemény
Petőfi Sándor Művelődési Egyesület