KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Szeptemberi hírek Csíkból

2023. szeptember 27.

A Csíki Anyák Egyesülete igencsak zsúfolt hónapot tudhat maga mögött, mindjárt meglátszik, hogy a naptári ősz beköszöntésével a teendők is sűrűsödnek az egyesület házatáján. Mikor fogunk megpihenni? Hát egyelőre nem, azt tudjuk, hisz már az októberi programok is zajlanak e sorok írásakor, és még több áll szervezés alatt.

 

Szeptember 4-én megtartottuk a soron következő havi szülészeti látogatást, melyre igencsak nagy létszámban jöttek el a kismamák és kísérőik, és mivel éppen egy covidos kismama feküdt az osztályon, ezért elmaradt a szülészeti osztály effektív meglátogatása, viszont a résztvevő személyek értékes információkkal távozhattak, melyeket Dr. Major Rácz Timea szülész-nőgyógyász, Tamás Mónika szülésznő, laktációs tanácsadó, Dr. Füstös Annamária újszülöttgyógyász és Albu-Gáll Édua gyógytornász biztosítottak számukra.

 

Szeptember 14-15-e között a Sándor Palota szervezésében és meghívására részt vehettem a VI. Demográfiai Csúcson a Szépművészeti Múzeumban, ahol sok ismerőssel találkozhattunk KCSSZ színekben, és igencsak értékes előadásokat hallgathattunk meg a külföldi meghívottak részéről, sok kedves magyar népzenei pillanattal fűszerezve. A Demográfiai Csúcs zárónapján Nick Vujici motivációs előadója ismételten köszönetet mondott Magyarország Kormányának bátorságáért, és a konferencia megszervezéséért, megható élmény volt látni a kis embert az asztalon, ahogyan mezitláb „tapsol”.

 

 

Közben 18-a hétfőtől újra elkezdődtek a mondókázások a Kulturális Központ alagsori előadójában, és szerdánként pedig folytattuk a Müller utcai Albert atya házas találkozókat az anyukákkal, kisbabáikkal az egyesületi székhelyen. A nagyok bölcsiben, tipegőkben, ovikban, a legkisebbek az anyujáikkal, és a pocaklakók még a fejlődés folyamata alatt, mindenkinek megvan a saját dolga J.

 

Szeptember 20-án, egy hónappal a helyi nyugdíjasoknak megszervezett ’Sportolási lehetőség’ pályázat lezárása után újra útnak indítottuk a gerinctornát az idősek számára, hamarosan elstartol újra a vízitorna is, melyet reményeink szerint ismételten nagy öröm fogad majd, és mozogni fognak a helyi idősek, igényelni fogják a bérleteket, használván az önkormányzat által fenntartott sportlétesítményt.

 

 

Végül, a hónapot a Magyar Népmese Napja megünneplésével zártuk, és elkezdtük a XII. Böngésző, olvasást támogató pályázatunkon résztvevő elemis kisdiákok díjazását, ezen évadra összesen 82 diák nevezett be 3 iskolából  5 osztályából, nekik Danny Bain amerikai mesemondó hozta el a Fán lakó gyermekek ghánai népmesét, és örvendeztette meg a pályázó gyermekeket egy különleges órával, hangszersimogatással zárva a programot. Október elején átadjuk a könyvjutalmakat, okleveleket is a diákoknak.

 

 

Tiboldi Bea elnök



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

május 17.

9:00

Nagyszőlősi Szelíd Lovas Népfőiskola

május 25.

10:30

Taksonyfalva, Felvidék