KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Összefogás a családokért

2012. május 12.

Széles összefogás a Kárpát-medence családjaiért

2012. május 11.

A magyarság megmaradásának alapja a házasság tisztelete és a gyermekvállalás ösztönzése - hangsúlyozta a Családlánc pénteki alakuló kongresszusán a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára.

     Gyöngysorként fűzi össze a Kárpát-medence családjait a most megalakult új szervezet, amely a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, a Nagycsaládosok Országos Szövetsége (NOE), illetve a Nemzeti Erőforrás Minisztérium együttműködésével valósult meg - fogalmazott a helyettes államtitkár.
     Asztalosné Zupcsán Erika aláhúzta: a családok erősödésével a nemzetet összetartó erő is nő. A szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár kijelentette, a családok felkarolása azért fontos, mert a házasság tisztelete és a gyermekvállalás ösztönzése a magyarság megmaradásának alapja.
     Megkülönböztetett jelentőségűnek nevezte a Családlánc létrejöttét Répás Zsuzsanna is. A nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár nyomatékosította, hogy a kisközösségek között legfontosabb a család. Mint hangsúlyozta, egy család életében számos krízis történhet, ahogyan egy nemzeti közösség történetében is. Ezeket a problémákat szükséges megoldani, leküzdeni ahhoz, hogy fennmaradhassunk. "Óriási reménnyel fordulunk ezért a kezdeményezés felé" - fogalmazott.
     Latorcai Csaba azt emelte ki, hogy az ember lényegét nem egyéni útja határozza meg, hanem a közösségben betöltött szerepe. Hozzátette: nagyon fontos ugyanakkor az egyén és a közösség megfelelő kohéziója is.
     A nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár leszögezte, a családok, az emberek életét segítő szervezetek munkáját a kormányzat tudja törvényi keretbe foglalni, a mindennapokban azonban a civil szervezeteknek kell és lehet dolgozniuk a közös célért.
     A Nagycsaládosok Országos Egyesületének főtitkára a "láthatatlan" munkások erőfeszítéseit köszönte meg, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége vezetője pedig arról beszélt, fontos, hogy régiós szinten közelítsék egymáshoz a családok segítésével foglalkozó szervezetek szakmai és anyagi színvonalát. Sallay Teréz mérföldkőnek nevezte a szervezet létrejöttét, amelynek munkája nélkül - jegyezte meg - pusztulásra lennénk ítélve.
     A parlament épületében tartott kongresszuson sor került az Alapító Nyilatkozat ünnepélyes aláírására is.

(kormany.hu)

http://www.kormany.hu/hu/hirek/szeles-osszefogas-a-karpat-medence-csaladjaiert



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár