KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Bemutatkozás

 

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségét (KCsSz) több mint tíz egyesület alapította 2001-ben, Csongrádon. Az alapítók célja a családbarát szemlélet Kárpát-medencei és nemzetközi terjesztése, valamint a térségben működő családszervezetek és az érdekeiket képviselő civil kezdeményezések együttműködésének megszervezése volt.
A Szövetség a tevékenységével erősíti a Kárpát-medencei magyarság nemzeti önazonosságának és összetartozásának tudatát, segítséget nyújt a magyar nyelv használatának határainkon túli fennmaradásában. A célok megvalósulását közösségi találkozók, szakmai konferenciák, kulturális rendezvények megtervezésével és megszervezésével is támogatja.

2012-ben a szövetségen belül létrejött a Családlánc-mozgalom. Az összefogás több mint 10 ezer Kárpát-medencei magyar családot képvisel.  A Családlánc-mozgalom mindazon civil szervezetekkel együtt kíván működni, amelyek célja a magzat-, anya-, család- és gyermekvédelem, valamint a házasság, illetve a gyermekvállalás népszerűsítése.  A KCsSz a „Családvédelem az Európai Unióban és egyéb nemzetközi fórumokon” elnevezésű civil projekt működtetésével hozzá kíván járulni a családbarát szemlélet érvényesüléséhez az EU javaslattételi és döntéshozatali mechanizmusában. A cél elérése érdekében a már meglévő kapcsolatai segítségével erősíteni szeretné az európai és a nemzetközi civil szervezetek ezirányú lobbitevékenységét.

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége folyamatosan bővül: eddig 83 felvidéki, kárpátaljai, erdélyi, vajdasági és anyaországbeli tagszervezet csatlakozott a kezdeményezéshez.

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

október 01.

-
október 19.

Kárpátalja

1956-hoz kapcsolódó kézműves pályázat

Esemény
Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete

október 03.

Beregszász, Barátság stadion

Sportnap

Esemény
Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete

október 10.

Ungvár - Csap

Biciklitúra

Esemény
Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete