KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Legfrissebb hírek

Ismeretterjesztő szakmai nap a Beregszászi Máltai szeretetszolgálatnál

2020. október 21.

Szeptember 17.-én Beregszászban a Máltai Szeretetszolgálat székhelyén tartottunk egy kerekasztal megbeszélést a Health4all! programról, ismertetve annak lehetőségeit városunk különböző szféráinak vezetőivel.

Újraindult a Baba-mama klub Beregszászon a Máltai Szeretetszolgálatnál

2020. október 21.

 

Ismét elindultak a Baba-mama klub foglalkozások a Beregszászi Járási Máltai  Szeretetszolgálatnál! Nagyszerű alkalom ez a három éves kor alatti gyermekek és szüleik számára, hisz kis közösséget formálva már a korai időben elősegíti a gyermekek fejlesztését.

Vándorbölcső átadás Lemhényben

2020. október 20.

Október 11-én a kézdiszéki Lemhényben a délelőtti szentmise keretében vándorbölcsők átadásra került sor. Az egyik bölcső, amelyik Czotter András gyáli asztalosmester adományaként érkezett Székelyföldre eddig a csíkmindszenti Esztány család hetedik gyermekét szolgálta.

Biciklitúra Kárpátalján

2020. október 19.

Október 10-én a Kárpátalja Magyar Nagycsaládosok Egyesülte megrendezte második biciklitúráját, Bótrágy-Kisgejőcútvonalon. 

Nagyvárad tizenkét hídvédő hősére- köztük Seres János révi földművesre- emlékeztek Nagyváradon

2020. október 16.

A Nagyváradi Premontrei Öregdiákok Egyesülete és a megyei RMDSZ szervezésében  oktőber 12-én, hétfőn 14 órakor  megemlékezést és koszorúzást tartottak a Szent László-templom falán elhelyezett emléktáblánál, amely annak a tizenkét mártírnak az emlékét örökíti meg, akik 1944 őszén életüket áldozták az akkori Körös-híd felrobbantásának megakadályozásáért. 

Családi játszódélután Pécsen

2020. október 16.

Mint minden évben, idén is megrendezésre kerül az őszi Családi Játszódélután szeptember 19-én, a járvány sem tudta meghiúsítani, hiszen a programot a pécsi Köztársaság téren  nyitott helyszínen tartottunk meg.

Újraindultak a játékos mentálhigiénés foglalkozások

2020. október 14.

Egy mentálhigiénés segítő szakemberekből álló lelkes csapat, a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete, és a Nemzetpoltikai Államtitkárság támogató gesztusa révén kárpátaljai magyar iskolás gyerekek a lelki egészség megőrzését és visszaállítását megcélzó, nyolc alkalomból álló, játékos foglalkozásokon vehetnek részt.

Házaspárok hétvégéje Viharoson

2020. október 14.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) negyedik éve szervez hétvégi programot a tagcsaládok házaspárjai részére. Legutóbb október 9–11. között tölthetett el 13 házaspár egy kellemes hétvégét az egyesület viharosi (ukránul Viska nevű település a Nagybereznai járásban), Vadvölgy nevű panziójában.

 

Hírlevél feliratkozás