KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Legfrissebb hírek

Kamaszprogram a Rákóczi Táborban

2024. április 16.

Jó társaság, jó hangulat egy csodás helyen - így jellemezték az elmúlt hétvégét a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének fiataljai.

“A legkisebb kedvesség is többet ér, mint a legnagyobb szándék” - önkéntesek a Vadvölgyben

2024. április 16.

“Jobb az önkéntes hétvége, mint bármelyik program!” 

 

“Együtt tevékenykedett az egész család, nagyon jó volt a csapat.”

 

“Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget! Reméljük mielőbb újra ott lehetünk!” 

 

- ilyen és ehhez hasonló visszajelzéseket kapott a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete az elmúlt önkéntes hétvégéről, amely a Vadvölgy panzióban zajlott 2024. április 11-14. között. Az alábbiakban az egyik résztvevő beszámolóját olvashatják:

Egy másik háború – Életvédelmi konferenciát tartottak Kárpátalján

2024. április 16.

Április 12–14-én életvédelmi szemináriumot rendeztek a Munkácsi járáshoz tartozó Pósaházán a munkácsi egyházmegye, az Ukrajnai Római Katolikus Püspöki Konferencia Családbizottsága és a Család és Élet Egyesület közös szervezésében, püspökök, papok, orvosok, pszichológusok, életvédők, érdeklődők részvételével.

Jövőkép tisztázó együttlét, tréning

2024. április 16.

A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület vezetősége és önkéntesei, 17 fő, április 13-14-én Mánfán a Bánusz tanyán tartalmas, vidám hétvégét töltöttek el együtt.

Sámueles program a Szelíd Lovasközpontban

2024. április 12.

Szüleink, nagyszüleink számára talán igen, de a mai kor fiataljai számára már nem mindennapi dolog, hogy közelről lássanak lovat, esetleg megsimogassák, vagy felüljenek rá. Ennek apropóján szerveztük meg soron következő programunkat. 2024. április 10-én, közel 30 fővel látogattunk el a nagyszőlősi székhelyű Szelíd Lovasközpontba.

„Hinni és hihetni egymásnak”címmel indult útjára előadás-sorozat

2024. április 11.

Április 10-én került sor a Szövetség a Közös Célokért (SZAKC) és a budapesti székhelyű Széchenyi Polgári Társulás közös előadás-sorozatának nyitórendezvényére az esztergomi Szent Adalbert Központban. A Nemzeti Együttműködési Alap által támogatott projekt célja, hogy Széchenyi István példáján keresztül ösztönözzék a célközönséget az európai parlamenti választásokon való részvételre, erősítve társadalmi szerepvállalásukat és a nemzeti összefogást.

A cserkészek is új elnököt választottak

2024. április 8.

Csallóközkürt. Megújult szervezeti felépítéssel választott új elnökséget a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség április első hétvégéjén a Csallóközkürtön rendezett éves közgyűlésén. 

Rekettyés március

2024. április 1.
Március 1. - Folk tanoda-haj és fejviseletek   A középkorban máglyán is végezhette a kibontott hajjal járó nő, de Tyukodon is kiprédikálta a fejkendőtlen asszonyt a pap, a '48-as szabadságharc pedig a mezőségi viseletet változtatta meg — Popa Zsolt előadásán a Rekettye Folk Tanodában az ujjak is jártak, egymás után készültek a szebbnél-szebb hajfonatok.     *Márc...

Hírlevél feliratkozás