KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Legfrissebb hírek

Etikai kérdések, erkölcsi dilemmák

2022. augusztus 16.

A Kezünkben a Jövő Alapítvány lelki elsősegély telefonszolgálatának önkéntesei 2022. augusztus 12-14. között részt vettek a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének éves konferenciáján Miskolcon.

12. napközis tábor Nagymagyaron

2022. augusztus 15.

A NaKK augusztus első hetében a szünidő közepén szervezte meg Nagymagyaron a 12.napközis táborát. A 66 gyerek és fiatal egy hétre birtokba vette a Magyar Tannyelvű Alapiskola külső és belső tereit.

Élménybeszámoló az apa-fia kirándulásról

2022. augusztus 9.

Én Csok Dávid vagyok, három gyermekes családapa. A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládos Egyesület tagjaként én is részt vehettem fiammal, Dáviddal, a 2022. augusztus 6-7-én  megszervezett apa-fia programon.

Pácinban táboroztak a családos cserkészek

2022. augusztus 8.

A kelet-magyarországi Pácinban vertek tanyát a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség családos cserkészei július 29. és augusztus 3. között.

A táborban 73 felnőtt és gyermek vett részt.

Erzsébet táborban voltunk

2022. augusztus 7.

Július 31-augusztus 5-ig a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület húsz gyereke kísérőkkel Erzsébet táborban nyaralt Zánkán, közel 3000 gyerekkel együtt. Mi a sötétzöld altáborba kerültünk, ahol 12 „Tesót” kaptunk segítőnek. Tőlük kaptak a gyerekek egyenpólót, sapkát, zsákot kulaccsal, törülközővel. Hozzájuk csatlakozott még két testvér is, akik a reggeli imádságot vezették, illetve Istenről és az ő szeretetéről beszéltek a táborlakóknak.  

Angol nyelvi tábor a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének szervezésében

2022. augusztus 7.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete minden év nyarán hol ukrán, hol angol nyelvi táborral teszi még vonzóbbá a nyelvtanulást a gyerekek számára. Nem volt egyszerű az oktatás helyzete az utóbbi időben. Kezdetben a járványügyi, majd ezt követően a háborús helyzet lehetetlenítette el a jelenléti oktatást az iskolákban. Idén az angol táborra került sor, amely igencsak nagy népszerűségnek örvendett, hiszen a gyerekek végre nem a képernyőkön keresztül, hanem személyesen tanulhattak.

"PÓT" CSALÁDI NAP a NOE Tiszavasvári Nagycsaládosok Egyesületében

2022. augusztus 6.
Augusztus 3-án délután megrendeztük a június 4-én félig megtartott családi napunk második felvonását, mintegy 120 nagycsaládos egyesületi résztvevővel. Az időjárás most kedvezett nekünk, így a gyerekek vidáman csúszdázhattak a hatalmas légváron, kicsik és nagyok is kipróbálhatták a darts fociban az ügyességüket. A délután folyamán volt arcfestés, csillámtetoválás, s fotólufikat...

A KCSSZ erdélyi tagszervezeteinek
(rendes és pártoló tagok) 2022. júliusi hírlevele

2022. augusztus 5.

Izzasztó a hőség Kárpát-medence-szerte, erdőtüzek pusztítanak, háború zajlik a szomszédságunkban, világgazdasági problémák sorozatáról értesülünk folyamatosan, energetikai nehézségek, megszorítások vannak és várnak ránk, mégis tagadhatatlanul tombol a nyár, fesztiválok zajlanak, nyaralások, pihenések és elfáradások, és jó esetben, az őszi hajrá előtt még van egy hasonló hónapunk, az augusztus. Folytatódik a befőzések időszaka, az iskolába készülés, de most még nyaralunk. Várjuk az áldást hozó esőt, és bízunk a világ vezetőinek bölcsességében, hogy eljön végre a béke. Eseménydús júliust zártunk, kellemes időtöltést kívánunk az olvasóknak.

Hírlevél feliratkozás