KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Legfrissebb hírek

Évkezdés a Csíki Anyák Egyesületénél

2024. január 21.

Január 7-én, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének 2 csíkszeredai szervezete vett részt a 260 évvel ezelőtti véres események emlékére megszervezett tiszteletadáson, és ez alkalommal találkoztak Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárával Madéfalván.

A KMNE-összekötők találkozója Beregszászon

2024. január 20.

Tervek és remények - 2024. január 19.

Januári NADE beszámoló

2024. január 17.

A Vojtina bábszínháztól rendszeresen kapunk ingyen jegyeket, ahol nagyszerű darabokat tudnak megnézni tagcsaládjaink gyermekei.

Komárom 30: a felebarátainkat még mindig jobban szeretjük, mint önmagunkat

2024. január 9.

A komáromi nagygyűlés harmincadik évfordulója tiszteletére Magunkért, újra címmel emlékkonferenciát és önkormányzati találkozót szervezett a Csallóközi Falvak és Városok Társulása, a Szövetség a Közös Célokért és a Pro Civis Polgári Társulás január 8-án a komáromi Tiszti pavilonban, ahol megjelentek a felvidéki polgármesterek, önkormányzati és megyei képviselők, megyei alelnökök és a civil szervezetek vezetői, képviselői.

A rimaszombati Kálmán László a legidősebb cserkész, centenáriumát ünnepli

2024. január 7.

Ma ünnepli 100. születésnapját Kálmán László, a rimaszombati magyarság doyenje, cserkésztiszt, szülészorvos, a gömöri cserkészet egyik oszlopos tagja, a rimaszombati orvostársadalom ismert alakja, a közélet megbecsült véleményformálója, a cserkészet nagy öregje.

Matematika felvételi előkészítő

2024. január 4.
A téli szünet sem telt tétlenül a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesületnél, mert a nyolcadik osztályosok már a felvételire erősítenek. Matematika szakos egyesületi tagunk felajánlásának köszönhetően négy napig készültek délelőttönként a szorgalmas diákok a megmérettetésre a Családok Házában. Sok sikert kívánunk nekik!   Székely Kamilla Pécsi Székesegyház Nagy...

Rekettyés december

2024. január 3.
November 30. - december 3. - Román nyelvtábor képekben     December 1. - Adventi alkotóműhely, mécsestartó faragás   Advent első vasárnapjára el is készültek a Rekettye alkotóműhelyében a faragott mécsestartók. S mindaz, ami értékessé teszi ezeket az akár emberöltőt is megérő tárgyakat, hogy élmény kötődik hozzá, egy-egy hangulat, a közös alkotás: apa-fia, any...

Jótékonyság, konferenciák, vásárok decemberben

2024. január 2.

Egyesületünk vezetője meghívást kapott Ékes Ilona volt országgyűlési képviselőasszony részéről a Budapesten, Benczúr Palota Kulturális Központban tartandó III. Forrás és Innováció Civil Konferenciára, melyet az ERGO-Európai Regionális Szervezet mellett, az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület – Civil Közösségi Szolgáltató Központ, a Miskolci Egyetem és a Magyar a Magyarért Alapítvány szervezett december 7-én. A színes témakörökben bőven akadt olyan lehetőség is, hogy a Csíki Anyák Egyesülete más civilszervezetekkel ismerkedjen, esetleg ötleteket merítsen a magyarországi jópéldákból, hisz a szervezők, ergo a konferencia célja az is volt, hogy az érintett témakörök segítsenek kiszámíthatóbbá tenni a civil szervezetek működését, és frissíteni, fejleszteni a szakmai és szakmapolitikai tevékenyégeiket. A meghívó alapján, és a korrektül betartott előadások, beszélgetések témakörei a következők voltak:

 

Hírlevél feliratkozás