KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Legfrissebb hírek

8½. Családi- és Gyerek nap

2022. augusztus 4.

Áldás hava utolsó napján vasárnap, ismét népes társaság gyűlt össze a padéi Innovációs Központ és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövegsége közös rendezésű hagyományos családi és gyermeknapján.

”Mindent a családért” a tiszavasvári nagycsaládos bakterházban

2022. augusztus 3.
A Tiszavasvári Nagycsaládosok Egyesülete július 30-án vendégül látta a ”Mindent a családért” /Nádudvari Nagycsaládosok/ Egyesülete 50 fős csoportját. A nádudvari barátainkat legelőször a Civil Házban fogadtuk, bemutattuk nekik az egyesületünket, meséltünk a mindennapi munkánkról, feladatainkról, a jó gyakorlatainkról, s a legújabb pályázatunkról, a  „Nagycsaládos bakterház” pro...

Édesanyák és fiaik Debrecenben

2022. augusztus 2.

Július 30.-án a reggeli órákban indultunk a KMNE által szervezett Anya-fia programra. Az úticél Debrecen volt. Első programunk az Agóra Tudományos Élményközpontban vette kezdetét, ahol különböző tudományos foglalkozásokon vehettünk részt, és nem mindennapi játékokat próbálhattunk ki, továbbá egy izgalmas bemutatót is megtekinthettünk az „éneklő” villámok, mágneses jelenségek világáról. Különleges ismeretterjesztő előadásnak, kísérletnek lehettünk a részesei,amely „nyomást” és „lufimókát” is magába foglalt.

Orosházi forró nyár

2022. augusztus 1.

Egyesületi házunkban folyamatosan zajlik az élet, nem csak a két nyitvatartási napon, hanem gyakorta többen is! Állandó munkáink vannak, ami a hét minden napján munkát ad az önkénteseknek. Ilyen a Tescós élelmiszer adományok elosztása, de egyre nagyobb feladatot ad a beérkező ruha és egyéb adományok válogatása és koordinálása is.

Nyári magyarság és hittan tábor Pereden és Nyitrán

2022. július 30.

A Mátyusföldi Nagycsaládosok Egyesülete által szervezett tábort 2022. júl. 27-29 között került megrendezésre Pereden. A tábornak az újonnan felépített nagycsaládos ház és a peredi plébánia épülete adott otthont.

Júliusi beszámoló Csongrádról

2022. július 29.
A forró júliusi napok egyikén sikeresen rendeztük meg az apák napját. Közösségi Házunk udvarát berendeztük a vendégek fogadására. Szorgos asszonysereg dolgozott a finom ebéd elkészítésén. Palóclevest és csörögét ettünk, jégkrémmel hűsítettük magunkat. A gyerekeknek feladatsort kellett teljesíteniük, hogy az elektromos kisautókra felülhessenek, aminek a népszerűségét semmi felül...

A Sámuel Alapítvány nyári felzárkóztató foglalkozásai

2022. július 28.

Alapítványunk július hónap folyamán a Dorcas program keretein belül támogatott gyermekeknek tematikus napokat szervezett. Az alkalmakat Sipos Géza, a Sámuel Alapítvány elnöke nyitotta meg, aki elmondta a gyerekeknek, milyen fontos hogy részt vesznek a rendezvényeken és szeretnének tanulni, fejlődni. A közös imádság után kétszer egy órás blokkokban folyt az oktatás.

Gyermekbarátok júliusa

2022. július 27.
Szombaton július 2.-án délelőtt, Egyesületünk szervezésében újra megtekinthettük a Zentai Csata Emlékkilátót.   A szülők és a gyerekek figyelemmel hallgatták a tárlatvezető Barna Ágota szavait. Majd mindent megtekinthettek, fegyvereket, térképeket, terepasztalt, katonai korhű öltözékeket. A torony felső termében az öreg óra szerkezetet nézhették meg. A városháza teraszáró...

Hírlevél feliratkozás