KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Legfrissebb hírek

Június-júliusi hírek Erdélyből

2021. augusztus 5.

Kedves Barátaink!

Az elnökség június és július hónapok folyamán 2 támogatási kiírást is közzétett, melyre szép számban érkeztek be közösségépítő pályázati kérelmek. Az első kiírásnál 9 tagszervezetünk részesült támogatásban, a másodikban pedig 12 egyesület. Az első kiírásból nagyjából már lezárultak a programok, ezekről a következő hírlevélben is értesítjük az olvasókat. Köszönjük a bizalmat, és reménykedünk a mielőbbi találkozásban is, szeptemberben.

Életmesék - A szeretetközösséget éltető családok nyújtják a legnagyobb lelki védelmet

2021. augusztus 3.

A Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ) a hagyományoktól eltérve, nem az Országházban, hanem Debrecenben, a Református Kollégium Oratóriumában tartotta a Kárpát-medencei „Életmese-pályázat” díjkiosztó ünnepségét, július 30-án.

Orosházi július

2021. augusztus 3.

A nyári hónapok a mi egyesületünkben folyamatos munkával telnek. 

Gyermekbarátok júliusi beszámolója

2021. július 30.
A Gyermekbarátok és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége közös programján vettek részt a gyerekek, július 3.-án ahol a mentő szolgálat technikusa gondosan megmutatta, hogyan is néz ki egy mentőautó belülről és milyen feladatokat látnak el. Ezen kívül megmutatott két fajta műszert, amit ki is próbálhattunk, a tüdő (saturáció spo2) illetve szív ritmus mérést. A mentőaut...

Értelmi sérült fiatalok versmondó fesztiválja a Felvidéken

2021. július 26.

Az Értelmi Sérülteket Segítő Társulás galántai szervezete és a Carissimi Nonprofit Alap szervezésében tizenkettedik alkalommal került sor a fogyatékossággal élő fiatalok versmondó fesztiváljára, ezúttal Taksonyon.

Civil információs nap Gombaszögön

2021. július 23.

A Gombaszögi Nyári Táborban az ünnepélyes megnyitót követően a Szövetség a Közös Célokért társulás civil információs napot tartott.

Vendégségben a NOE-nál

2021. július 13.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) és a European Large Families Confederations (ELFAC) szervezésében Keszthelyen, a Balaton Kongresszusi Központ és Színházban július 9–11. között rendezték meg a X. Európai Nagycsaládos Konferenciát. A rendezvényre meghívást kapott Márton Zsuzsanna, a KCSSZ elnöke, valamint jelen voltak minden régióból a tagszervezeteink képviselői is.

Esterházy János emléknapot tartottak Nagymegyeren

2021. július 9.

Az Esterházy és a Széchenyi emlékév kapcsán 2021. július 3-án Esterházy János emléknapot szervezett a nagymegyeri 23. számú Arany János cserkészcsapat, a Fészek polgári társulás és a nagymegyeri Római Katolikus Plébánia a Fészek Ifjúsági Központban.

Hírlevél feliratkozás