KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Legfrissebb hírek

Adventi időszak Tiszakálmánfalván

2023. december 25.

Művelődési egyesületünk vezetőségének az adventi időszakban sikerült új diszekkel gazdagítani a templomkertet.

Kitüntették a füleki cserkészcsapatot!

2023. december 19.

A füleki 47. sz. Koháry István cserkészcsapat rangos kitüntetésben részesült a Centrum dobrovoľníctva (Az önkéntesség központja) nevű szervezet jóvoltából, akik Szlovákia önkénteseit díjazzák a Srdce na dlani (szabad fordításban Szív a tenyéren) elnevezésű elismeréssel évről évre az esztendő végéhez közeledve. Ez a díjátadó esemény felhívja a figyelmet mindazokra a fontos jótettekre, amelyeket az önkéntesek közvetlen környezetünkben végeznek.

A Csíkszeredai Nagycsaládosok karácsonyváró és hálaadó ünnepsége

2023. december 19.

December 17- én vasárnap tartottuk meg immáron 20-ik alkalommal meghitt hangulatban eseményünket.

Orosházi hírek

2023. december 19.
December 1- én rendezték meg Orosházán a XXI. Jótékonysági Mikulásfutást, ennek keretében egyesületünkbe is ellátogatott a télapó, akit a kisgyermekek énekkel és versekkel vártak, majd mindenki megkapta a megérdemelt mikuláscsomagot. December 2- án adventi készülödés volt egyesületi házunkban, ahol adventi koszorúk, asztaldíszek, spatulából fenyőfák, textil manók, karácson...

Nagycsaládos december

2023. december 18.

A NOE Tiszavasvári Nagycsaládosok Egyesülete 2023 utolsó hónapjában is értékes tevékenységeket végzett, s programokat valósított meg.

Gyermekbarátok decembere

2023. december 17.
Gyermekbarátoknál is járt a Mikulás szombaton december 2-án. A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a Gyermekbarátok közös programján a gyerekek több fajta ügyességi játékot próbálhattak ki. Mindegyik játék a Mikuláshoz és a rénszarvasokhoz kapcsolódott, kukoricamorzsolás, diótörő, mikulás útvonala, manó húzás.. A játék után kézműves feladatot is elkészített minden g...

A 16-os szám vonzásában a kolozsvári Életfa Családsegítő Egyesület

2023. december 17.

Az adventi koszorú gyertyáinak meggyújtásával, betlehemezéssel kezdődött el december 16-án délelőtt az Életfa Családsegítő Egyesület, a Kolozsvár-Belvárosi Unitárius Egyházközség és a Szabadság napilap által immár 16. alkalommal megszervezett Adventi Sokadalom. A rendezvény hagyományos helyszínén, az Apáczai-líceumban az idén mézeskalács-házikó versenyt is rendeztek, de sajnos elmaradhatatlan volt a jótékonysági gyűjtés is, hisz egy kiskorú fiúnak máj- és veseátültetésre volt szüksége, melyen azóta át is esett, és az utókezelésekre szükség volt a közösség összefogására.  De a várakozás időszakát kézműves-foglalkozásokkal, kistermelői-, könyv- és adventi vásárral is kiegészítették a szervezők, így hangolódott minden résztvevő a közelgő ünnepre, a viszonlátás örömével, újabb barátságok születésének hangulatában. A gazdag programot  kézimunkás foglalkozások egészítették ki a Belvárosi Unitárius Egyházközség termeiben.

A KMNE évzáró és karácsonyváró ünnepsége Beregszászon - Közösségben, szeretetben

2023. december 17.

Kárpátalján tizenegy évvel ezelőtt alakult meg a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE), vidékünk legifjabb szervezete, mely egyben az egyik legdinamikusabban fejlődő is: idén nyáron vették fel az ezredik tagcsaládot, hangzott el az idei hagyományosan megtartott nagycsaládosok karácsonyi ünnepségén, melyre a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola átriumában került sor.   

Hírlevél feliratkozás