KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Legfrissebb hírek

Erzsébet táborban voltunk

2022. augusztus 7.

Július 31-augusztus 5-ig a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület húsz gyereke kísérőkkel Erzsébet táborban nyaralt Zánkán, közel 3000 gyerekkel együtt. Mi a sötétzöld altáborba kerültünk, ahol 12 „Tesót” kaptunk segítőnek. Tőlük kaptak a gyerekek egyenpólót, sapkát, zsákot kulaccsal, törülközővel. Hozzájuk csatlakozott még két testvér is, akik a reggeli imádságot vezették, illetve Istenről és az ő szeretetéről beszéltek a táborlakóknak.  

Angol nyelvi tábor a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének szervezésében

2022. augusztus 7.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete minden év nyarán hol ukrán, hol angol nyelvi táborral teszi még vonzóbbá a nyelvtanulást a gyerekek számára. Nem volt egyszerű az oktatás helyzete az utóbbi időben. Kezdetben a járványügyi, majd ezt követően a háborús helyzet lehetetlenítette el a jelenléti oktatást az iskolákban. Idén az angol táborra került sor, amely igencsak nagy népszerűségnek örvendett, hiszen a gyerekek végre nem a képernyőkön keresztül, hanem személyesen tanulhattak.

"PÓT" CSALÁDI NAP a NOE Tiszavasvári Nagycsaládosok Egyesületében

2022. augusztus 6.
Augusztus 3-án délután megrendeztük a június 4-én félig megtartott családi napunk második felvonását, mintegy 120 nagycsaládos egyesületi résztvevővel. Az időjárás most kedvezett nekünk, így a gyerekek vidáman csúszdázhattak a hatalmas légváron, kicsik és nagyok is kipróbálhatták a darts fociban az ügyességüket. A délután folyamán volt arcfestés, csillámtetoválás, s fotólufikat...

A KCSSZ erdélyi tagszervezeteinek
(rendes és pártoló tagok) 2022. júliusi hírlevele

2022. augusztus 5.

Izzasztó a hőség Kárpát-medence-szerte, erdőtüzek pusztítanak, háború zajlik a szomszédságunkban, világgazdasági problémák sorozatáról értesülünk folyamatosan, energetikai nehézségek, megszorítások vannak és várnak ránk, mégis tagadhatatlanul tombol a nyár, fesztiválok zajlanak, nyaralások, pihenések és elfáradások, és jó esetben, az őszi hajrá előtt még van egy hasonló hónapunk, az augusztus. Folytatódik a befőzések időszaka, az iskolába készülés, de most még nyaralunk. Várjuk az áldást hozó esőt, és bízunk a világ vezetőinek bölcsességében, hogy eljön végre a béke. Eseménydús júliust zártunk, kellemes időtöltést kívánunk az olvasóknak.

8½. Családi- és Gyerek nap

2022. augusztus 4.

Áldás hava utolsó napján vasárnap, ismét népes társaság gyűlt össze a padéi Innovációs Központ és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövegsége közös rendezésű hagyományos családi és gyermeknapján.

”Mindent a családért” a tiszavasvári nagycsaládos bakterházban

2022. augusztus 3.
A Tiszavasvári Nagycsaládosok Egyesülete július 30-án vendégül látta a ”Mindent a családért” /Nádudvari Nagycsaládosok/ Egyesülete 50 fős csoportját. A nádudvari barátainkat legelőször a Civil Házban fogadtuk, bemutattuk nekik az egyesületünket, meséltünk a mindennapi munkánkról, feladatainkról, a jó gyakorlatainkról, s a legújabb pályázatunkról, a  „Nagycsaládos bakterház” pro...

Édesanyák és fiaik Debrecenben

2022. augusztus 2.

Július 30.-án a reggeli órákban indultunk a KMNE által szervezett Anya-fia programra. Az úticél Debrecen volt. Első programunk az Agóra Tudományos Élményközpontban vette kezdetét, ahol különböző tudományos foglalkozásokon vehettünk részt, és nem mindennapi játékokat próbálhattunk ki, továbbá egy izgalmas bemutatót is megtekinthettünk az „éneklő” villámok, mágneses jelenségek világáról. Különleges ismeretterjesztő előadásnak, kísérletnek lehettünk a részesei,amely „nyomást” és „lufimókát” is magába foglalt.

Orosházi forró nyár

2022. augusztus 1.

Egyesületi házunkban folyamatosan zajlik az élet, nem csak a két nyitvatartási napon, hanem gyakorta többen is! Állandó munkáink vannak, ami a hét minden napján munkát ad az önkénteseknek. Ilyen a Tescós élelmiszer adományok elosztása, de egyre nagyobb feladatot ad a beérkező ruha és egyéb adományok válogatása és koordinálása is.

Hírlevél feliratkozás