KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Legfrissebb hírek

A KCSSZ erdélyi tagszervezeteinek
(rendes és pártoló tagok) 2022. augusztus hírlevele

2022. szeptember 3.

A naptári nyár utolsó hónapja augusztus, ebben a hónapban a legtöbb cég, intézmény, kormányzati szerv megpihen, nyaral, viszont a jó pásztorként őrködő civilszervezetek ritkán tehetik meg ezt a fajta hosszú pihenést, hisz tagságuknak folyamatos felkarolására, kapcsolataik ápolása, az éves szintű programok megszervezése mindig komoly feladatok, kihívások elé állítja őket a perzselő hőség, vagy áldást hozó esőben.

2022 Augusztusa Orosházán

2022. szeptember 2.

Részleges nyári pihenőre bezártuk egyesületi házunkat augusztus hónapra a városi forgalom számára. Szükséges volt, hiszen a folyamatosan érkező ruha és egyéb zsákok kezelése sok anyuka, nagymama rendszeres munkáját kívánta. Önkénteseink is megérdemeltek kis nyári pihenőt. Tevékenységünket is visszafogtuk kissé, saját rendezvényt nem szerveztünk,  de a rendszeres napi munkánkat, a  tescós élemiszer adomány osztását folytattuk.

Mosolyvirág NADE augusztusi beszámolója

2022. szeptember 1.
08.03. Régészkedés az Ifi tagozattal Hajdúviden   Kora reggel indultunk el több autóval Hajdúvid határába, ahol régészek vártak minket és megmutatták a történelmet testközebe. 6500 éves avarkori temetőre leltek halastó építése közben. A gyereke nagyon kitartóan ástak, mi felnőttel is el elcsodálkoztunk mik bukkantak elő a földmélyéről. A legérdekesebbek az emberi csontváz...

Métabajnokság Szepsiben

2022. augusztus 30.

Szepsi. Tizenöt cserkészcsapat közel 200 cserkészével rendezte meg a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség augusztus utolsó hétvégéjén Szepsiben az Országos Métabajnokságot, amely minden évben nagy népszerűségnek örvend a cserkészek között. A hétvége megszervezését a helyi 12. sz. Bercsényi Miklós cserkészcsapat vállalta el, a rendezvény helyszínéül pedig a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont szolgált.

Önkéntes hétvége a Vadvölgy Panzióban

2022. augusztus 29.

2022. augusztus 26-28 között 17 felnőtt 17 gyerekkel ismét önkéntes hétvégén  vett részt a Vadvölgy panzióban, amire péntek este érkeztünk. A finom és bőséges vacsora után megbeszéltük a hétvégi munkákat, amit szeretnénk elvégezni. Az est további részében mindenki kipróbálhatta az újonnan elkészült medencét és szaunát, ami nem csak a gyerekek körében aratott nagy sikert.

Gyermekbarátok augusztusa

2022. augusztus 28.
A Gyermekbarátok Egyesülete az idei évben is megszervezte és rendezte a Nyári tábort immár sokadik alkalommal. Sok játék, móka, kacagás, barátkozás és a kézműves foglalkozások sem maradtak el, így minden nap egy alkotást vihettek haza. A gyerekek örömmel fogadták a játék variációkat, és boldogan kötöttek új baráti kapcsolatot. Minden nap gondoskodtunk uzsonnáról, és ebédről....

Rövid beszámoló a X. Csongrádi Nemzetközi Egészség-és Sportnapról

2022. augusztus 26.
Csongrádon, a helyi Gyógyfürdő és Uszoda területén *2022. augusztus 20-án*, szombaton rendezte meg a Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete a hagyományossá vált *Nemzetközi Egészség-és Sportnapját immár* X. alkalommal, melyen a vajdasági Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesülete volt a csongrádiak közreműködő partnere. A programon rész vettek még a következő KCSSZ tagszervezetek...

Egy nemzet határok nélkül - kirándulás a Dunakanyarban

2022. augusztus 25.

Az Ukrajnában kialakult háborús helyzet nemcsak a kárpátaljai családok, hanem a Sámuel Alapítvány "nagy családja" életére is rányomta a bélyegét. Mivel családjaink hosszú idő óta nem találkoztak, ezért úgy döntöttünk, megteremtjük a találkozás lehetőségét.

Hírlevél feliratkozás