KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Legfrissebb hírek

Tusványosi részvétel

2023. július 25.

2011-től kezdődően állandó résztvevői és partnersátorral gazdagító szervezői a Bálványosi Nyári Szabadegyetemnek a Csíki Anyák Egyesülete.

 

Míg az első pár évben csak csendes babasziget és hangos játszótér volt az egyesületi sátor, mostanra már komoly előadássorozattal rukkol elő évről évre a szervező csapat, hogy a fenti gyermeklehetőségek mellett a családokat érintő témaköröket, egészségügyi helyzeteket, gyermeknevelési kérdéseket is bekapcsolják a tábor színvonalába.

MÁNCSE 25. jubileumi ünnepsége

2023. július 24.

A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület beszámolója

A (H)azám! 3 döntőjének hétvégéje a KMNE szervezésében

2023. július 24.

Az Egyesületünk tizenkettedik alkalommal szervezte meg a hagyománnyá vált nagy családi vetélkedő döntőjét. Miután az első két internetes fordulóban kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, hat család kapott lehetőséget arra, hogy a Vadvölgy panzióban megmérkőzzenek egymással különböző szellemi és ügyességi feladatokban.

Második honismereti kirándulás a Sámuel Alapítványnál

2023. július 23.
Június hónap folyamán zajlott kirándulásunk sikerén felbuzdulva újabb honismereti túrát szerveztünk július 19-én, azon családok számára, akik az első útról valamilyen okból kifolyólag lemaradtak. A program kissé változott, de ismét megtekinthettük a Feszty-kilátó gyönyörű, természet adta szépségét, a beregszentmiklósi várkastélyt, Bokotej Lóránt alkotóházát és műveit, illetve a...

Apa-lánya program a nagycsaládosoknál - „A jövő édesanyáit, feleségeit neveljük”

2023. július 19.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) számára fontos a keresztény értékrend, a nagycsaládos életforma értékként való felmutatása, a minél több együtt töltött minőségi idő eltöltése. E célból immáron több mint tíz éve szerveznek igencsak tartalmas rendezvényeket. Az egyik legnépszerűbb az anya-lánya, apa-lánya, anya-fia, apa-fia program. Július 7-én és 8-án az édesanyák a fiaikkal, most hétvégén pedig az édesapák a lányaikkal töltöttek együtt egy felejthetetlen napot.

Nyári hírek a kovásznai Tündérvártól

2023. július 18.

Idén, negyedik alkalommal szerveztük meg az apa-fia táborunkat, július 13-16 között, ezúttal Kovásznán, a NOE-Tündérvár kúriánál.

Láthatóvá kell válniuk az egyszülős családoknak

2023. július 17.

Szövetség a Közös Célokért társulás (SZAKC) civil információs napot tartott július 15-én, szombaton a Gombaszögi Nyári Táborban. A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége támogatásával megvalósuló fórum és a kerekasztal-beszélgetés témája az egyszülős családok segítése volt.

Gyermekbarátok júliusa

2023. július 16.
A júliusi hónapban a napközis táborunkra készülünk, de boldogan tettünk eleget a meghívásoknak.   Július 3.-án „Lovas táborban” a Lovastanyán jártunk, ahol már a gyermek hangtól volt hangos a terület. Érkezésünket várták, hogy egy kis kalandos játékba vonjuk be a gyerekeket. A táborlakók felnőtt tagjait is egy-egy feladatba bevontuk. Vidám pillanatoknak voltunk részesei. ...

Hírlevél feliratkozás