KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Legfrissebb hírek

A Sámuel Alapítvány családegyesítő hétvégéje

2023. augusztus 13.

A Sámuel Alapítványnál immár hagyomány, hogy a tagcsaládok évente egyszer az Anyaországban találkoznak és együtt töltenek néhány napot. Sajnos a háborús helyzet miatt szétszakadt „nagy Sámueles család” részére ez az egyetlen biztonságos lehetőség az éves találkozó megtartására. Idén Berekfürdő és Hortobágy volt úticélunk.

“Szent István öröksége - azaz a nemzeti önazonosság tudatosítása”

2023. augusztus 13.

Moholon, a Közösségi Házban illetve annak udvarában, 2023. augusztus 12., szombaton mintegy 80 résztvevővel tartottuk meg:

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének és a Moholi Családok Egyesülete közös programjaként:

“Szent István öröksége - azaz a nemzeti önazonosság tudatosítása” elnevezésű rendezvényünket.

Angolnyelv-tábor a Munkácsy Mihály Magyar Házban

2023. augusztus 12.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) második alkalommal szervezett angolnyelv-tábort a Munkácsy Mihály Magyar Házban augusztus 7-11. között.

Az első cserkészélmények táborában

2023. augusztus 9.

Több mint 100 résztvevő zsivaja töltötte be az ipolybalogi iskola udvarát és belső tereit 2023. július 28. és augusztus 2. között a 12. Családos Cserkésztáborban. A 2011-ben épp a Szövetségi Nagytáborral párhuzamosan alakult cserkészközösség idén ismét nagytáborral párhuzamosan, azzal össze-össze fonódva találkozott.

Baráti települések találkozója – hírek Révről

2023. augusztus 8.

 A „Legyünk együtt, tegyünk együtt!” projekt keretében a Pro Rév Egyesület és a Révi Református Egyházközség közösségfejlesztési programokat indított még 2021-ben Réven. Az elmúlt hétvégén (augusztus 4-7.) a Balaton partjáról, Révfülöpről érkeztek vendégek a Sebes-Körös partjára. Ugyanakkor elszármazottak találkozója is volt. Az eseményt a Communitas Alapitvány is támogatta. 

Mert nincsen határ ott, ahol egy nyelvet beszélnek

2023. augusztus 7.

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ) első alkalommal Felvidéken szervezte meg az „Összetartozunk! –  I. Kárpát-medencei Nyári Tábor”-t július 31. és augusztus 6. között, ahol 5 régió fiataljai vettek részt.

Zánkai Erzsébet táborban a tiszavasvári nagycsaládos gyerekek

2023. augusztus 6.

A Tiszavasvári Nagycsaládosok Egyesületéből 20 gyermek táborozott 2 kísérő pedagógussal július 30-augusztus 4-ig Zánkán az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete jóvoltából. Ezen a szuper helyszínen egy valódi élménytábor várt a gyermekekre.

Mosolyvirág NADE júliusi beszámoló

2023. augusztus 5.

Júliusban nagyon sok önkéntes munkát végeztünk. A hőségriadókor vizet osztottak az Ifiseink. A nyári napközis táborban 5 család különböző nagyszerű foglalkozással kedveskedett a gyerekeknek.  A Hajrá futás sportrendezvényen a regisztrációnál, pakolásnál két tagunk tevékenykedett. Élelmiszer kiosztásban, szállításban is helyt álltunk, a raktárunkban rendet pakoltunk, szemetet elszállítottuk. Nagyszerű csapat vagyunk!

Hírlevél feliratkozás