KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Legfrissebb hírek

Óvoda átadás Kőröstárkányban

2020. szeptember 26.

Szeptember utolsó előtti vasárnapján adták át a Magyar Kormány Kárpát-medencei bölcsőde- és óvodafejlesztési  programja keretében épült óvodát Köröstárkányban, melynek átadása előtti szépítésben, előkészítésében vállalt oroszlánrészt az Ifjúsági Egyesület.

Távoktatásról szülői és tanári szemmel

2020. szeptember 25.

A VANCSESZ és a topolyai 3+ Nagycsaládosok Egyesülete családi napot tartott

A Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége a Népesedési és családgondozási program 2020 keretében találkozót szervezett a topolyai Kinga-tanyán. A rendezvénysorozat Péterrévén zárul – tudtuk meg Krizsán Vilmostól, a VANCSESZ elnökétől.

 

Fejlesztési lehetőségek a speciális igényű gyermekek számára

2020. szeptember 24.

A Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat és a Rejtett Kincsek Down Egyesülete közös projekttel lép fel a koragyermekkori intervenciós komplex fejlesztés területén.

Köldökzsinór program népszerűsítése Felvidéken

2020. szeptember 22.

A Szövetség a Közös Célokért (SZAKC) társulás tájékoztatja a felvidéki családokat, hogy a Szlovákiában élő magyar nemzetiségű (nem állampolgárságú) szülők 2018 óta folyamatosan kérelmezhetik a magyarországi családtámogatási ellátások közül a Köldökzsinór program ellátásait, az egyszeri anyasági támogatást és a fiatalok életkezdési támogatását.

Új elnököt választott a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete

2020. szeptember 21.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) 2020. évi közgyűlését a hétvégén tartotta Beregszászban, a Kálvin Téren. A közgyűlés keretében sor került az új elnök megválasztására, valamint az elnökségi és a felügyelőbizottsági tagok megerősítő szavazására.

Don Bosco Családok Egyesülete hírei

2020. szeptember 21.

Szeptember 11.-én részt vettünk a muzslyai búcsú alkalmával megtartott szentmisén, a mise után pedig szalonnasütést szerveztünk a Felnőtt Cserkészklubbal együtt a két egyesület tagjainak,mivel hogy a búcsúi ünnepség a koronajárvány miatt elmaradt. A gyerekek különböző játékokon vehettek részt, a felnőttek pedig társalgáson és beszélgetésen keresztül próbálták feldobni a hangulatot. 8-10 gyerek és ugyanannyi felnőtt vett részt.

 

 

 

 

Gyalogtúra a Kék-lagúnához

2020. szeptember 17.

Kárpátalja domborzatát tekintve egyik fő jellemzője, hogy sűrű vízhálózattal rendelkezik. A vízi szépségek számos túralehetőséget nyújtanak a természetbarátok számára.

Helyi összekötők találkozója a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületénél

2020. szeptember 14.

Szeptember 11-én tartotta meg a KMNE a helyi összekötők találkozóját. A találkozóra 15 településről érkeztek összekötők, akik önként vállalták, hogy munkájukkal támogatják az egyesület tevékenységét és népszerűsítését.

Hírlevél feliratkozás