KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Legfrissebb hírek

Az udvarhelyszéki Anyák Egyesület decemberi és januári programjai

2023. február 3.

Egy nagyos sok programmal teli decemberi hónap után egy kicsit kevesebb publikus programot tartott egyesületünk a januári hónapban. Az új évet, új lendülettel, az új év megtervezésével kezdte az önkéntes csapat, melynek érdekében az édesanyákkal találkoztunk, ahol megtartottuk az éves beszámolót az elmúlt évi tevékenységről és közösen elkezdtük megtervezni az előttük álló évet.

 

A hónap közepén megtartottuk az e havi Babaváró - Család születik! gyakorlati felkészítőt a babázásról várandós pároknak.

 

Hordozós találkozóval zártuk a januári hónap programjait, mely alkalmat egy frissen végzett hordozási tanácsadó önkéntes édesanya tartott.

 

Állandó baba-mama, kismama programjaink folyamatosan működtek. A Kismama- és a Baba-mama tornákra továbbra is online és személyes találkozó keretén belül is lehetett csatlakozni.

Potápi: 2023 a gondoskodó nemzet éve a nemzetpolitikában

2023. február 2.

2023 a gondoskodó nemzet éve a nemzetpolitikában – jelentette be közösségi oldalán közzétett videójában Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Januárban megvalósuló programok a KMNE szervezésében

2023. február 1.
*Helyi összekötők találkozója – 2023. január 19.*   A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) a Pásztor Ferenc Közösségi és Zarándokházban tartotta meg a helyi összekötők idei első találkozóját. A programot a Több mint nagycsalád! című kiadvány hivatalos bemutatójával kötötték egybe. A kötet a fennállásának tizedik évét méltató közösség tevékenységét mutatja b...

A kolozsvári Életfa Családsegítő Egyesület januári programjai

2023. január 30.
Az állandó programjaink mellett januárban a Szülői klub keretében belül egy nyolc alkalmas tréninget indítottunk szülőknek, hatékony stresszkezelés témában. A Williams ÉletKészségek Program során egyszerű, a mindennapokban jól alkalmazható stresszkezelő stratégiákat és kommunikációs technikákat sajátíthattak el a résztvevők, amelyeknek alkalmazása eszközként szolgálhat problémá...

HÁZASSÁG HETE A GYULAFEHÉRVÁRI FŐEGYHÁZMEGYÉBEN

2023. január 29.

Kedves plébánosok, házaspárok, családcsoportok!

 

Főegyházmegyénkben több helyen is lelkesen készülnek a Házasság Hetére. Talán ti is részesei vagytok ennek, ami mindannyiunk közös öröme.

Sámueles korcsolyázás

2023. január 29.

A Sámuel Alapítvány Dorcas programjához tartozó gyermekek a 2023-as év programsorozatát egy közös korcsolyázással kezdhették, a Beregszász főterén felállított korcsolyapályán.

A NaKK januári hírei

2023. január 28.
Január hónapban "Üdvözlet az egykori Pozsonyból" címmel kültéri kiállítást  szervezett a NaKK. A 20. század elejéről származó  képeslapok nagy méretű reprintjei Nagymagyar község Fő utcáját díszítették. A járókelőket  azokra az időkre, emlékeztették amikor a város  még háromnyelvű volt.      Közösségi összefogással önkéntes munkával a templom körüli parkot takarították...

Ügyelői képzés Kárpátalján

2023. január 24.

A Kezünkben a Jövő Alapítvány szervezésében 2022 nyara óta folyik a 3. ügyelői képzés. A Kárpátaljai Lelki Elsősegély Telefonszolgálat számára a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének kiképzői tartják a jelenléti oktatást, mely vizsgával zárul. Február közepén 8 új ügyelővel bővül a kárpátaljai csapat.

Hírlevél feliratkozás