KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Legfrissebb hírek

Sportnap Beregszászban

2020. október 14.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete október 3-án, szombaton rendezte meg az idei második sportnapját, Beregszászban. Mivel a mostani körülmények miatt nem lehetett beltéri programokat szervezni ilyen nagy létszámban, ezért a beregszászi "Szabadság" stadionban voltunk.

Réven is szétosztásra kerültek a Könyvet-otthonra program kötetei

2020. október 14.

Magyarország kormánya megbizásából az Emberi Erőforrások minisztériuma nemrég könyveket adományozott. A pandémiás időszakban olyan társadalmi csoportokat kiván segiteni a magyar állam, amelyeknek igazán szükségük van a tartalmas kikapcslódásra, mint a nagycsaládosok vagy a gyermeküket egyedül nevelők.

A zentai Gyermekbarátok Egyesületének szeptemberi hírei

2020. október 9.

Gyermekbarátok egyesületében is nagyon leredukálódtak a programok ebben az évben. Sajnos nyilvános programot nem szervezhettünk, de tagcsaládjaink több kirándulást szerveztek kinn a szabadban, ahol a gyerkőcök élvezték a természet szépségét és boldogan játszadoztak, miközben a felnőttek jókat beszélgettek, tervezgettek.

Csíki Anyák Egyesületének szeptemberi hírei

2020. október 9.

A szeptemberi Nőileg magazinban megjelent Császárok kora cikket az email csatolmányában olvashatják, melyben véleményt mond az egyesület elnöke, és több, az egyesülettel kollaboráló orvos és szakember is megosztja nézeteit az olvasókkal.

Orosházi nagycsaládosok hírei

2020. október 6.

Az orosházi nagycsaládosoknál szeptemberben is folytatódott a mindennapos tevékenység, az Élelmiszerbankkal folytatott élelmiszer mentő program.

Kondorosi NOE szeptemberi beszámolója

2020. október 5.

Sajnos a járvány miatt nem tervezünk összejöveteleket egyenlőre. A városi rendezvényeken képviseltetjük magunkat, ahol szintén csökkentett létszám-keretek vannak.

 

Csongrádi hírek

2020. október 3.

Rohannak a hónapok. Ezt sajnos igen sűrűn megállapítjuk. Már túl vagyunk az iskolakezdésen, ráhangolódtunk az őszre. A szeptember is szorgos munkával telt a Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesületénél. Hónap elején a NOE Közgyűlése előtt kapta meg a Vígh család elismerő oklevelét, melyet kiemelkedő közösségi munkájuk jutalmául vehettek át. Három másik család ekkor a szomszéd városban, Szentesen tartott kézműves foglakozásokat a Kóbor Mancsok Alapítvány rendezvényén. Emelett egész nap arcot festettek és tetkóztak, ami nagyon népszerű volt a gyerekek körében. Sor került a KCSSZ által küldött könyv csomagok szétosztására is, amit hálás szívvel köszönünk. Családi hétvége program keretében bejártuk az ópusztaszeri Csillagösvényt apró és nagyobbacska gyerekekkel. A hónap utolsó hétvégéjén pedig egy 50 fős autóbusszal Balatonfüredre utaztunk a NOE Őszi Találkozójára. Örömmel találkoztunk nagycsaládos barátainkkal. Múzeumoztunk, hajókáztunk a gyönyörű Balatonon, sétáltunk a szeles őszben, várost néztünk, majd vasárnap Sümegre utaztunk, ahol megmásztuk a várba vezető meredek hegyoldalt. Jutalmul finomat ebédeltünk, sütiztünk, fagyiztunk. Ennyi fért bele e csodás hónapba. Szeretettel üdvözlünk minden barátunkat, ismerősünket, vigyázzunk magunkra és egymásra, jó egészséget!

Erősné Marika

Nagymagyarra is megérkeztek a könyvcsomagok!

2020. október 1.

A könyvet otthonra program keretében a NaKK könyvcsomagokat kapott Magyarország Kormányától az Emberi Erőforrások Minisztériuma közvetítésével.

Hírlevél feliratkozás