KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Legfrissebb hírek

Feltöltődés az egész család számára - családi hétvége a Vadvölgy panzióban

2023. augusztus 28.

A Vadvölgy panzióból minden alkalommal vidáman térnek haza tagcsaládjaink. A gyönyörű táj, a finom ételek, a családias környezet - mind hozzájárul ehhez.

 

Ilyen alkalmakkor jó barátságok, ismeretségek is köttetnek. Nem volt ez másként legutóbbi családi hétvégéneken sem, amelyen 15 család vett részt, több, mint 60 fővel. Köszönet a program megvalósulásáért a Magyar Kormánynak! Az alábbiakban az egyik résztvevő anyuka beszámolóját olvashatják:

Nyárbúcsúztató palacsinta party és mini sátortábor

2023. augusztus 28.

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a bácskossuthfalvi Életfa Nagycsaládosok Egyesületének közös programja volt idén augusztus 25.-26. a Nyárbúcsúztató palacsainta party és mini sátortábor, melynek helyszíne volt a bácskossuthfalvi Tűzoltó otthon.

Jótékonysági hajvágást szerveztek Beregszászban

2023. augusztus 27.

Újabb jótékonysági akciót szervezett a Kárpátaljai Rózsahölgyek Társasága: második alkalommal tartottuk meg a Jótékonysági hajvágás elnevezésű programunkat, melynek célja, hogy tehermentesítse a családokat iskolakezdés előtt. Először 2021-ben szerveztük meg a hajvágó programunkat, és a nagy sikerre való tekintettel mindenképp hagyományt szerettünk volna teremteni. Ebben az évben a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének (KMNE) tagcsaládjai voltak a kedvezményezettek, de részt vettek a programban a Sámuel Alapítvány családjai és egyéni jelentkezők is. 

2. Nagycsaládos délután a Csillagösvényen

2023. augusztus 27.

A nyárádszeredai Csillagösvény Egyesület 2023. augusztus 26-án szervezte meg a 2. Nagycsaládos délutánt a helyi Bocskai István Elméleti Líceumban. Az esemény a Kárpát- medencei Családszervezetek Szövetsége és a Csillagösvény Egyesület közös rendezvénye volt.

Kamaszvetélkedő a nagycsaládosoknál

2023. augusztus 27.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének hagyományosan évente megrendezésre kerülő programsorozata a kamaszvetélkedő. Ez a többfordulós versenysorozat két online és egy jelenléti fordulót foglal magában. 

IV. Perekedi Családi Gasztro Fesztivál

2023. augusztus 27.

Augusztus 26-án a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület is részt vett a IV. Perekedi Családi Gasztro Fesztiválon.

Augusztus Csíkban

2023. augusztus 26.

A hónap első vasárnapján a Csíkszeredai Városnapok keretében a szervezők Családi napot és egyben Civilszervezetek vásárát/bemutatkozóját is tartották a Központi parkban, augusztus 6-án. Egyesületünk teljes programmal vonult ki játéktárunkkal, babzsákokkal, és babahordozási kellékekkel, hogy játszást, megpihenést, kisbabák ellátását, szakmai beszélgetéseket biztosítson a résztvevők, érdeklődők számára. Kuzman Hajnalka hordozási tanácsadó babahordozási kellékek kiválasztásában segített, Tamás Mónika IBCLC laktációs szakember az anyatejes táplálásról tartott kiselőadást, majd Nyiró Erika a Nők tabukról pozitívan projekt kezdeményezője, alapítója, érintett személyként beszélt a daganatos megbetegedésekről, a támogató környezet erejéről a gyógyulás folyamán. Sajnos a záróelőadának szánt fogászati előadást elverte az óriási zuhé, de erre még visszatérünk az év folyamán.

Új helyen a régi tábor!

2023. augusztus 25.

A többéves hagyományt megszakítva idén augusztusban nem a felvidéki Kovácspatakon, hanem a Csattogó-völgyi Üdülőházakban tartotta meg családi táborát – mintegy 60 résztvevővel – a Sárga Rózsa Polgári Társulás, mely megvalósulását a Carissimi is támogatja.

Hírlevél feliratkozás