KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Legfrissebb hírek

Anyák napja Debrecenben

2021. május 2.
Anno 2000-ben, mikor egyesületünk megalakult, azért lett Mosolyvirág a nevünk, mert úgy gondolkodtunk, hogy több gyerek, több mosoly.
 

Várostisztítási akció, felelősséggel a szebb környezetünkért

2021. április 29.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a Föld Napja alkalmával szemétszedési, várostisztítási akciót hirdetett, amelyre nagyon sok civil szervezet, köztük egyesületünk is bejelentkezett.

Lelkiségi tartalmak nemcsak koronavírus idejére

2021. április 29.

„A koronavírus sem akadályozhat meg bennünket abban, hogy teljes szívünkből, teljes elménkből, minden erőnkből szeressük Istent és egymást. Sőt, meghívás és lehetőség!” (Varga László atya)

Önkéntesség lehetősége Felvidéken!

2021. április 29.

Önkénteseket fogad 3-15 napra a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség (SZMCS) nyári vezetőképző táborai segítésére. A képzések többsége sátortábor, de van mód épületben is önkénteskedni.

Tavaszodás Orosházán

2021. április 29.

A húsvét elmúltával a fiatalok segítségével leszedtük a sok szép dísz maradványait a városi Tojásfáról, amit a szeles napok meghagytak nekünk. Jövőre folytatjuk ezt a szép hagyományt!

A debreceni nagycsaládosok áprilisban is tevékenyek voltak!

2021. április 29.
Folytatjuk, február 20 óta a mindennapos élelmiszermentést, sok pozítív hozadékával. A hétvégéket mindig önkéntes csoportjaink oldják meg. Ők mennek a két áruházba (Tesco, Aldi) a zöldség- és pékáruéert, ill. ők is osztják ki. Nagyon örülök, hogy a hétvégi élelmiszer mentésekkel teljesül, hogy erősíteni fogja egyesületünk közösségét, egymás megismerését, az összefogást. Úgy érz...

Épül már az új vitorlás, de mit gondol a készítője?

2021. április 26.
Több hónapja újabb vitorlás építésén dolgozik a járványhelyzet hozta korlátozások kényszerszünetét kihasználva Poór József, író, hajós, vízicserkész. Nem adta fel a reményt, hogy mielőbb folytatni tudja emléktúráját, melyet II. Rákóczi Ferenc tengeri kikötésének 300. évfordulója apropóján, a Vezérlő Fejedelem előtt tisztelegve indított el. Terve, hogy végigjárja a fejedelem ált...

Felfedező vízitúra a Garam mentén

2021. április 26.
2021. április 18-án felfedező vízitúrán vett rész a MAG Polgári Társulás az Adventurio szervezésében. A túrát egy patakon tették meg. A patak beazonosítása sem egyszerű, mint ahogy a meglovaglása sem volt az. Ez a Garam menti patakocska melynek neve Szikince vagy a helyiek által többet használt Szince nevet viseli. A patak eredetileg a Selmeci hegységben ered Bakaszenes és Baka...

Hírlevél feliratkozás