KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Legfrissebb hírek

Kovász fesztivál Pécsett

2022. augusztus 24.
Hagyományteremtő szándékkal első alkalommal szervezett a Pécsi Egyházmegye családi fesztivált augusztus 20-án. A Kovász címet viselő, mintegy 37 programelemet felvonultató rendezvényre több mint kétezer látogató érkezett. A kedvezőtlen időjárás előrejelzések bizonytalanná tették a kültéri helyszíneken tervezett programokat, ezért a püspökség épületeiben kijelölt esőhelyszínekre...

Fesztivál a Benedek-mezőn

2022. augusztus 23.

A Tündérvár Székely Nagycsaládos Egyesület tagjai igazából már kedd óta táboroztak a Benedek-mezőn, de a zárónapon, szombaton minden családnak megadták a lehetőséget, hogy betagolódjanak egy nagyobb közösségbe, ahol a gyerek a legfőbb érték, vagy egyszerűen csak felhőtlenül szórakozzanak, örüljenek egymásnak és a társaságnak. És csak jöttek az anyukák, apukák csemetéik által körülzsongva.

A lovak testet és lelket gyógyító ereje

2022. augusztus 22.

Az elmúlt hónapban több csoportot is fogadtunk a Szelíd Lovasközpontban. 

A menekültekből álló csoportok heti egy vagy több alkalommal érkeztek lovas központunkba. A gyerekek és a felnőttek egyaránt kipróbálhatták a lovaglást és az íjászatot. A programot pizzázással zártuk az új fedeles épület teraszán. 

Nyíregyházi kirándulás a nagycsaládos fiatalokkal

2022. augusztus 17.

Ez volt az első alkalom, hogy a barátnőmmel részt vettem a nagycsaládos kamasz gyerekeknek szervezett programon. A hétvégét egy a Sóstói Múzeumfaluban indítottuk, ahol kicsit betekinthettünk a régi szabolcsi, szatmári és beregi lakosok életvitelébe, milyen házakban éltek, mivel is foglalkoztak a kisvárosi és falusi emberek. Itt egy tárlatvezető körbevitt bennünket a területen, ahol még egy mai kárpátaljai település (Kisdobrony) templomának  régi valóját is megnézhettük együtt.

Etikai kérdések, erkölcsi dilemmák

2022. augusztus 16.

A Kezünkben a Jövő Alapítvány lelki elsősegély telefonszolgálatának önkéntesei 2022. augusztus 12-14. között részt vettek a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének éves konferenciáján Miskolcon.

12. napközis tábor Nagymagyaron

2022. augusztus 15.

A NaKK augusztus első hetében a szünidő közepén szervezte meg Nagymagyaron a 12.napközis táborát. A 66 gyerek és fiatal egy hétre birtokba vette a Magyar Tannyelvű Alapiskola külső és belső tereit.

Élménybeszámoló az apa-fia kirándulásról

2022. augusztus 9.

Én Csok Dávid vagyok, három gyermekes családapa. A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládos Egyesület tagjaként én is részt vehettem fiammal, Dáviddal, a 2022. augusztus 6-7-én  megszervezett apa-fia programon.

Pácinban táboroztak a családos cserkészek

2022. augusztus 8.

A kelet-magyarországi Pácinban vertek tanyát a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség családos cserkészei július 29. és augusztus 3. között.

A táborban 73 felnőtt és gyermek vett részt.

Hírlevél feliratkozás