KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Legfrissebb hírek

Sámueles program a Szelíd Lovasközpontban

2024. április 12.

Szüleink, nagyszüleink számára talán igen, de a mai kor fiataljai számára már nem mindennapi dolog, hogy közelről lássanak lovat, esetleg megsimogassák, vagy felüljenek rá. Ennek apropóján szerveztük meg soron következő programunkat. 2024. április 10-én, közel 30 fővel látogattunk el a nagyszőlősi székhelyű Szelíd Lovasközpontba.

„Hinni és hihetni egymásnak”címmel indult útjára előadás-sorozat

2024. április 11.

Április 10-én került sor a Szövetség a Közös Célokért (SZAKC) és a budapesti székhelyű Széchenyi Polgári Társulás közös előadás-sorozatának nyitórendezvényére az esztergomi Szent Adalbert Központban. A Nemzeti Együttműködési Alap által támogatott projekt célja, hogy Széchenyi István példáján keresztül ösztönözzék a célközönséget az európai parlamenti választásokon való részvételre, erősítve társadalmi szerepvállalásukat és a nemzeti összefogást.

A cserkészek is új elnököt választottak

2024. április 8.

Csallóközkürt. Megújult szervezeti felépítéssel választott új elnökséget a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség április első hétvégéjén a Csallóközkürtön rendezett éves közgyűlésén. 

Rekettyés március

2024. április 1.
Március 1. - Folk tanoda-haj és fejviseletek   A középkorban máglyán is végezhette a kibontott hajjal járó nő, de Tyukodon is kiprédikálta a fejkendőtlen asszonyt a pap, a '48-as szabadságharc pedig a mezőségi viseletet változtatta meg — Popa Zsolt előadásán a Rekettye Folk Tanodában az ujjak is jártak, egymás után készültek a szebbnél-szebb hajfonatok.     *Márc...

Márciusi hírek a Csíki Anyák Egyesületétől

2024. március 31.

Március másodikán az Országházban ünnepelte a X-ik Családi napot az a 3, részben csíkszeredai család is, akik a Kárpát-medencei Családszerevezetek Szövetségének meghívására további 300 résztvevővel közösen tartalmas időt tölthettek együtt Budapesten. A Kiss-Adorján, Farkas és Páll-Ladó családok mindhárman elismerő okleveleket kaptak a Szövetség részéről a hosszan tartó házasságuk emlékére, és egy valóban gazdag napon vehettek részt.

Haza-Vár-Lak nagycsaládos húsvéti foglalkozás

2024. március 30.

Március 28-án délután közel 70-en vettek részt a NOE Tiszavasvári Nagycsaládosok Egyesülete húsvéti rendezvényén a Civil Házban.

Cserfes húsvét, anya-lánya kézműves program

2024. március 30.

Március 27-én a Deák Farkas Általános Iskola adott helyet a Cserfes húsvét- anya- lánya húsvétra hangolódó programnak.

Gyulai Nagycsaládosok Egyesületének idei programjai

2024. március 30.
Február 10-én tartottuk első közgyűlésünket, ahol lezártuk a tavalyi évet és elterveztük az idei programokat. Virággal és szép versekkel köszöntöttük a kerek házassági évfordulós családokat.   E napon farsangoltunk is. Játékmester Gyurkovics Zsuzsa izgalmas programokat talált ki. Volt jelmezbemutató, fánkevő verseny, lufi borotválás, lufis tánc, székfoglaló és lukas szívó...

Hírlevél feliratkozás