KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

2012.08.16

2012. augusztus 20.

Tiltakozása a Székely Mikó Kollégium ismételt visszaállamosítása ellen.

A Kárpát-medencei Családlánc, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, az Erdélyi Családszervezetek Szövetsége és az Erdélyi Nagycsaládokért Egyesület, növekvő aggodalommal figyeli a Romániában felerősödő magyarellenes megnyilvánulásokat. 

Rendkívül aggasztónak és megengedhetetlennek tartjuk a Székely Mikó Kollégium ismételt visszaállamosítását. Valamint azt, hogy az egyházi ingatlan visszaadását szabályosan lefolytató személyek ellen koncepciós pert folytasson az a romániai hatalom, amelyik csak töredékét adta eddig vissza elkobzott és elállamosított magyar egyházi javainknak.

Mélységesen felháborítónak és igazságtalannak tartjuk azt a tényt is, hogy az Erdélyi Református Egyházkerületet 1,1 millió lejes kártérítésre kötelezte a román „igazságszolgáltatás.”

Úgy az ítéleteket, mind a magyar kisebbség bármilyen jogának a megcsorbítását megengedhetetlennek tartjuk és leghatározottabban tiltakozunk ellene, felemelve szavunkat minden számunkra lehetséges fórumon.

Felkérjük a Kárpát-medencei Családlánc alapítóit, valamint a fent már felsorolt kárpát-medencei családszervezetek tagjait és szimpatizánsait, hogy vállaljanak szolidaritást az igazságtalanság áldozataival és aki teheti, vegyen részt szeptember 1-én a Sepsiszentgyörgyön megszervezendő tüntetésen.

Lépjünk fel erélyesen és egységesen e jogtiprás ellen, megakadályozva ezzel azt, hogy e visszaállamosítás precedenst teremtsen újabb, magyarellenes cselekedetek számára.

Budapest, 2012. augusztus 16.

          Dr. Szabó Endre, Kárpát-medencei Családlánc
          Sallay Teréz, Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége
          Csíki Sándor, Erdélyi Családszervezetek Szövetsége

http://erdely.ma/dokumentum.php?id=125019« Vissza

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

október 23.

-
október 24.

Marosvásárhely

Anya-lánya hétvége

Képzés
Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ

október 23.

-
október 24.

Csíksomlyó

Házasságerősítő hétvége

Képzés
Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ

október 23.

Orosháza, Ady Endre utca 7.

Légy részese egy tökös napnak!

Esemény
NOE, Orosháza