KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Új cikk

2012. október 2.

Példaértékű kezdeményezés az Operában
2012.09.29
Rendkívüli, premiernek is beillő főpróbát tartott péntek este a Magyar Állami Operaház. A Kárpát-medencei Családlánc szervezésében határon túli magyar családok nézték meg Erkel Ferenc Hunyadi László című operáját, amely az évad első bemutatója.

A főpróba előtt a szerző, Erkel Ferenc szobrát koszorúzta meg dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetiségi, civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára. Közlemény.
Köszöntőjében az államtitkár hangsúlyozta: példaértékűnek tartja azt a kormányzati kezdeményezést, melynek köszönhetően az Operaház 2012/2013-as évad első premierjének főpróbáján Erkel Ferenc: Hunyadi László című előadását határon túli családokkal együtt nézheti  meg."Az anyaországban sajnos még mindig sok olyan emberrel lehet találkozni, aki számára nem egyértelmű, hogy a magyar nemzet kultúrája nem csak a hazánk területén élő magyaroké, hanem a nemzethez tartozó minden honfitársunké, éljenek bárhol a világban. Éppen ezért fontos ez az alkalom" – fogalmazott az államtitkár.

(Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság)« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete