KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Új cikk

2013. március 20.

Tisztújított a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete fél évvel ezelőtt alakult meg

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete fél évvel megalakulása után tisztújító közgyűlést tartott 2013. március 17-én, vasárnap délután Beregszászon, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola épületében.

A résztvevők a himnusz eléneklése után, az egyesület tagjainak gyermekei által előadott rövid, de annál kedvesebb március 15-i műsort hallgathatták meg, majd az elnökség számolt be az elmúlt fél év munkájáról, eseményeiről, programjairól. Négy régióban voltak jó hangulatú, tartalmas helyi találkozók, 450 ajándékcsomag szétosztására került sor karácsonykor, beindult a bölcsőhalál megelőzésére szolgáló képzés, megszervezték az I. Kárpátaljai Nagycsaládos Napot. Az Egyesület felvételét kérte a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségébe és a Családlánc mozgalomba.

A beszámoló elfogadása után Alapszabály-módosításra került sor, ennek legfontosabb eleme a tisztségviselők mandátumának 2 évre való emelése.

A tisztújítás eredményeként Török Dénes vezeti az egyesületet a következő két évben. Megválasztásra került a 13 fősre bővült elnökség, illetve a három fős ellenőrző bizottság is.

A KMNE közgyűlése elítélte az ukrán szélsőségesek utóbbi napokban elkövetett magyarellenes atrocitásait, mely vidékünkön eddig ismeretlen volt. Főleg a gyermekek testi épségét féltve, aggodalommal és megdöbbenéssel látja, hogy csupán amiatt, mert valaki magyar jelképeket használ, vagy anyanyelvén szólal meg, akár fizikai bántalmazás áldozata is lehet szülőföldjén.      MHO/OS/MTI

http://www.magyarhirlap.hu/tisztujitott-a-kmne

Egy másik tudósítás:  http://kiszo.hhrf.org/?module=news&target=get&id=12680



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár