KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Gyermeknap Kolozsváron 2013

2013. május 25.

Családi kör – Sárkányszelídítés, pöttyvadászat: Gyermeknap Kolozsváron!

Alig hisszük el: hét év telt el azóta, hogy a Szabadság újságírói és az Életfa Családsegítő Egyesület munkatársai közösen megálmodták Kolozsvár (és a környék) magyar gyermekeinek napját. Az volt a célunk, hogy egy teljes napot biztosítsunk a felhőtlen szórakozásnak, a minőségi kikapcsolódásnak. 2007-ben ez sikerült, és azóta sem adjuk alább!

Most már visszaszámolunk, hiszen éppen egy hét múlva, azaz június 1-jén, szombaton esedékes az idei Gyermeknapunk, megszokottá vált helyszínünkön, a Báthory István Elméleti Líceum Egyetem utcai kisépületében. És mivel ez a hetedik ilyen rendezvényünk, ezúttal arra gondoltunk, minden gyermek bebizonyíthatja, hogy ki tudja állni a hét próbát. Változatos feladatok lesznek, de megijedni persze nem kell, hiszen a gyereknap egy része eddig is a kézműves tevékenységekről, a barkácsolásról, a sportvetélkedőkről szólt, legfeljebb eddig nem járt érte pont. Most azonban mindazok, akik érkezéskor a szervezői asztalnál kérnek egy gyűjtőlapot (lányoknak katicabogarast, fiúknak sárkányost terveztünk), minden eredményes tevékenység után – pl. egy zokniló vagy körmönfont karkötő elkészítése, nemezelés, agyagozás, gyöngyfűzés, esetleg részt venni egy sakkpartiban vagy sportversenyben stb. – a foglalkozásvezetőtől kapnak a lapjukra egy katicapöttyöt avagy sárkányfejet. Ha pedig kigyűlt a hét, akkor a lapot ugyancsak a szervezői asztalnál kell felmutatni, ajándék ellenében.

Persze, a pontvadászatban nem merül ki gyermeknapi kínálatunk, sok-sok meglepetéssel készülünk idén is. Már kora reggel bábelőadással ajándékozzuk meg legszorgosabb látogatóinkat: 10 órától mackók lepik el az udvar egyik sarkát, pontosan 4 méteren át, minden mennyiségben. A népszerű macis bábelőadást ezúttal felújítva, új szereposztásban láthatjuk, még viccesebben és kedvesebben, Palocsay Kata diákjainak jóvoltából. De ismét velünk lesz Demeter Ferenc is, aki szintén egy hétpróbás huszár, János Vitéz kalandjaival örvendeztet meg bennünket. Vincze László pedig interaktív mesemondásra várja mindazokat, akik nem csak hallgatni, de játszani is szeretik a mesét. Az udvari színpadon délelőtt gyerekcsoportok ropják a táncot: fellépnek az Attitude Táncstúdió csoportjai fergeteges latin és társasági táncokkal, jön a Morzsabogáncs és az Apróbogáncs, valamint a S. Toduţă Zenelícem két tánccsoportja és a Báthory-líceum táncosai is, tehát néptáncból se lesz hiány. Aki pedig kedvet kap, az már a helyszínen is folytathatja a bulizást, hiszen a legkisebbeket Bárdos Réka és a Trisznyás együttes táncoltatja meg, míg a nagyobbacskákat Both József (Jocó) és Zsuzsa hívogatja táncházba.

Idén újdonságnak számít, de minden bizonnyal igen nagy népszerűségre tesz majd szert a Duplo-szoba: a Clevertoys jóvoltából sok-sok legóval és duplóval rendezünk be egy osztálytermet, a szőnyegen pedig nyugodtan játszhatnak a gyermekek. És jó ha arra is gondolunk, hogy olyan ruhába öltöztessük csöppségeinket, amit nem féltünk egy kis festékfolttól: a tavaly nagy sikernek örvendett Kreatív kuckó idén is különféle maszatolási lehetőséggel várja a kis alkotókat, és bár minden festék kimosható, azért jó, ha készülünk cserecuccal.

De mindezek mellett lesz még játékos fizika, sakkfoglalkozás, sport, barkácsolás, fotókiállítás, és természetesen a plakátpályázatunkra érkezett gyönyörű rajzokat is meg lehet csodálni az iskola folyosóin. Ebből az alkalomból díjazzuk is az idei nyertest, és néhány különdíjat is kiosztunk.

A büfé egész nap finomságokkal vár, a picikkel a Szundi kuckóba, nagyobbacskákkal a Totyogó terembe lehet betérni pihenni, a nap végén pedig természetesen koncerttel zárunk: Szerencsről érkezik a Ciráda együttes, akik igazi családi bulival készülnek. Már csak napsütésért kell szurkolni, és egészen biztos, hogy szép napunk lesz együtt.
Hétpróbás gyermeknap: ki ne hagyd!

http://szabadsag.ro/szabadsag/servlet/szabadsag/template/article%2CPArticleScreen.vm/id/90515;jsessionid=C833594FC043553D52DB87ADFBD2329F



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár