KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Új cikk

2013. május 28.

Vidámság a vidámparkban! 

Május utolsó vasárnapján minden a gyermekekről szól: a felnőttek még szebbé, varázslatosabbá teszik a legkisebbek ünnepét. Azt tartják, ez ott szép, ahol sok gyermek van. Főképpen az ilyen családokra gondolt a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete, amikor úgy döntött, megszervezi első gyermeknapját. 

És vajon mi lenne jobb helyszín egy ilyen rendezvény lebonyolítására, mint a Tiszapéterfalvai Vidámpark. Igaz, az időjárás igencsak szeszélyes volt, de azért „adott” néhány órát, hogy az ott lévők felhőtlenül szórakozzanak. A programok már reggel kilenckor elkezdődtek, a parkot számos kézművessátor borította el. A gyerekek kipróbálhatták a szövést, a hímzést, a csuhézást, a kosárfonást és seprűkötést, a gyöngyfűzést, a korongozást, a fazekas- és bőrműves mesterséget. Aki elég bátor volt, részt vehetett a Ki mit tud? vetélkedőn, a rajzversenyen. A győztesek különböző jótékonysági szervezeteknek köszönhetően ajándékokat kaptak. A kislányok, akik nagy hangsúlyt fektetnek a frizurára és az öltözködésre, a jelmez- és a fodrászsarokban tölthették.

– Még a múlt év végén eldöntöttük, hogy idén megszervezzük a kárpátaljai magyar nagycsaládosok gyermeknapját – tudtuk meg Tarpai Józseftől, a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládo­sok Egyesületének elnökségi tagjától. – Mivel a Beregszászi, a Munkácsi és az Ungvári járásban már több hasonló rendezvényünk volt, úgy döntöttünk, ideje Ugocsát is megcélozni. Kárpátalja minden szegletéből érkeztek nagycsaládok a Tiszapéterfalvai Vidámparkba. Gyerekekkel együtt közel ötszázan gyűltek ma itt össze. A regisztrációnál sorainkba léphettek azok is, akik még nem tagjaink. Legalább száz család tartozik hozzánk, ehhez ma hatvanan csatlakoztak. De olyanok is jöttek, akiknek csupán egy vagy két csemetéjük van: nekik szimbolikusan negyven hrivnyát kellett fizetniük, amibe az étkezés, és minden program benne van. A nagycsaládosok ingyen részesülhettek mindenféle jóból.

Miközben a nagyszínpadon zajlott a Ki mit tud?, néhány méterrel arrébb bringasuli várta a gyerekeket. A Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház néhány tagja tanulságos meséket adott elő, a helyi Kokas-banda táncházzal „rázta fel” a hangulatot. A nagyberegi bicikliakrobaták szintén kellemes és vidám perceket szereztek az ott lévőknek. És még nem beszéltünk a vidámpark adta lehetőségekről: az óriáskerékről, a centrifugáról, a sportpályán pedig focizhattak, tollaslabdázhattak a gyerekek.   

A kezdeményezésnek mindenképpen lesz folytatása, tudtuk meg Tarpai Józseftől, hiszen nagyon fontosnak tartják az ilyen összejöveteleket. Az idei rendezvényt a Kárpát-medencei Nagycsaládos Szövetség támogatta, de mások is sokat segítettek, köztük Seres János, Máramaros–Ugocsa református esperese.

Kárpáti Igaz Szó
http://kiszo.hhrf.org/?module=news&target=get&id=13538 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár