KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

KMNE irodamegnyitó Beregszász 2013

2013. július 21.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének irodamegnyitója Beregszászban

2013. július 20.

Működésének újabb mérföldkövéhez érkezett a tavaly októberben megalakult Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE): július 19-én Beregszászban megnyitották a szervezet irodáját.

Az eseményen megjelent vendégeket és a sajtó képviselőit Török Dénes, a szervezet elnöke köszöntötte, összefoglalva az egyesület közel egy éves ténykedését és eredményeit. Felhívta rá a figyelmet, hogy a Rákóczi téren található helyiség célja, hogy helyet biztosítson az egyesület szervező- és adminisztratív munkájának, lehetőséget teremtsen a nagycsaládosok találkozásának, információt, segítséget nyújtson a szervezethez forduló családoknak, valamint szükség esetén teleházként is működjön.

Konkrét jogi segítségnyújtásban is részesülhetnek az irodát felkeresők, ahol heti két alkalommal – kedden és csütörtökön 9-től 12 óráig – Tarpai Zsuzsanna jogász áll majd a szolgálatukra. A KMNE számára a Beregszászi Római Katolikus Egyház biztosított irodahelyiséget.

Ezt követően Dudar Fanni, Magyarország Beregszászi Konzulátusának konzulja mondott beszédet a megnyitó alkalmából, kiemelve, hogy a család képezi az egészséges társadalom alapképletét.

Ezután a történelmi egyházak képviselői, Majnek Antal, a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye püspöke, Marosi István görögkatolikus lelkész és Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyház püspöke mondtak áldást az irodára és annak működésére.

Majnek püspök megszentelte a helyiséget, majd az iroda jelképes átadása következett a magyar nemzeti színű szalag elvágásával.

Az iroda megnyitása és az elmúlt időszak összefoglalása alkalmat adott az egyesületnek, hogy megköszönje a médiának a szervezet érdekében kifejtett tevékenységét.

Egy-egy oklevelet és az egyesület logójával díszített ajándékot kaptak a beregszászi sajtó képviselői, valamint a Tisza1 Kárpátaljai Regionális Televízió és Rádió Társaság jelen lévő munkatársai.

Marosi Anita
Kárpátalja.ma



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár