KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Új cikk

2013. szeptember 1.

Táboroztak a nagycsaládosok

20 éves születésnapot ünnepeltek
Augusztus 12–21. között egyhetes táborozáson vettek részt Besenyőn a felsőháromszéki nagycsaládosok a bélafalvi székhelyű Karitas Humanitárius Megsegítő Alapítvány szervezésében. A tábort megelőzően a háromszéki résztvevők búzaadományt küldtek a Magyarok Kenyeréhez, ezzel is jelezve a nagycsaládosok összetartozásának erejét.

Az eseménnyel egyben a szervezet fennállásának 20 éves évfordulóját is ünnepelték, tudtuk meg az alapítvány vezetőjétől, Boldizsár Bélától. A rendezvényt a Kárpát-medencei Nagycsaládosok Szövetsége támogatta, ennek köszönhetően vajdasági és magyarországi testvérszervezeteket is vendégül láthattak. A táborozást a maksai önkormányzat is segítette, és az első napon megtartott 20 éves születésnapi ünnepségen Bács-Benke László polgármester és Bartha Sándor alpolgármester is köszöntötte a jelenlevőket, és a közösen végzett hagyományos disznóvágásból származó termékekkel traktálták a vendégeket.

A további programokból kiemeljük a maksai ifjúsági szervezettel közösen lebonyolított tábori rendezvényeket: népviseleti bemutatókat, gombász- és gyógynövénygyűjtő túrákat, esztenalátogatást, horgászversenyt, focimeccseket, elsősegélynyújtás-bemutatót, drogprevenciós előadást. A 65 résztvevő a perkői búcsún is részt vett, és elégedetten távoztak a háromszéki vendégszeretet újabb megnyilvánulásának élményével feltöltődve.  Jancsó Katalin 

http://www.hirmondo.ro/web/index.php/ajanlo/47198-Tboroztak-nagycsaldosok.html« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete