KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Családlánc találkozó Sonkolyoson 2013

2013. szeptember 29.

A Családlánc őszi találkozója az erdélyi Sonkolyoson

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ) szervezésében őszi Családláncos találkozót tartottak Erdélyben, Sonkolyoson.
Magyarországról, Erdélyből, Vajdaságból és Felvidékről érkező családszervezetek képviselő szeptember harmadik hétvégéjét a csapatépítésre szánták.  A felvidéki családszervezeteket ez alkalommal Both Hedvig, a Családlánc felvidéki koordinátora képviselte.

A jelenlévő magyar szervezetek képviselőinek közös céljuk a magyarságuk megőrzése, és a családok megerősítése a keresztény értékrendek megtartásával. Ezen közös cél elérésében fontos szerepe van a Családláncnak, amely az összefogó lánc szerepét tölti be a Kárpát-medencében szétszórva működő családszervezetek között.
A szervezetek képviselői szeptember 20-án, péntek este érkeztek, hogy a szombati napot teljes egészében a munkának szentelhessék.

A szeptember 21-i délelőtt a szervetek bemutatkozásával kezdődött. A rendezvényen jelen volt többek között Dr. Szabó Endre, a KCSSZ elnöke és Kecskés László, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság sajtóügyekért felelős munkatársa, akik nagy szeretettel üdvözölték azon 21 szervezet képviselőit, akik személyesen is részt tudtak venni a találkozón.

A bemutatkozás után a tavasszal elkezdett csapatépítő tréninget folytatták, majd csoportokban, a régióvezetők irányításával átbeszélték a régión belüli lehetőségeket. Megbeszélték az együttműködés módját és az új szervezetek felkutatásának valamint becsatlakoztatásának stratégiáját. Szó esett a jövő évi tervekről, elképzelésekről, támogatástól függetlenül. A találkozó nem titkolt célja, hogy a beinduló szakaszban lévő Családlánc megerősödjön.

Ebéd után a pályázási technikákról tartott előadást Vári Ferenc, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének alelnöke. A pályázat-figyelés, a pályázat-írás, az elszámolás témakörök voltak fókuszban.

A nap túrázással zárult. A Kőrös folyó partján, a Nagy magyar barlangig látogattak el. A sonkolyosi táj szépségéről a legtöbbet a képek mondanak, melyeket a Képgalériában ITT>>> tekinthetnek meg.  

Az esti beszélgetések már kötetlenek voltak. A résztvevőknek alkalmuk nyílt a személyes kapcsolatok építésére, egymás jobb megismerésére, annak érdekében, hogy a későbbiekben egy-egy közös rendezvény megszervezése zökkenőmentesebb legyen.

Vasárnap, szeptember 22-én délelőtt a régiós megbeszélések tapasztalatait ismertették. Az egyes régiók bemutatták az elmúlt egy évben megvalósult programjaikat és a jövő évre tervezett rendezvényeiket is.

Felvidéken november 8-án kerül sor egy szakmai konferenciára családvédelem témakörben a Szövetség a Közös Célokért (SZAKC) társulás és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége szervezésében. 

Családlánc továbbra is nyitott minden gyermekekkel és családokkal foglalkozó felvidéki magyar szervezet előtt. Csatlakozási szándékukat, kérjük, jelezzék Csuzdi Józsefnek, a KCSSZ koordinátorának a csuzdi.jozsef@gmail.com címen vagy Both Hedvignek a both.hedi@gmail.com címen. A csatlakozás feltételei: igazolás a szervezet bejegyzéséről; a szervezet és törvényes képviselő adatai, elérhetőségei; beszámoló a tevékenységről.
A találkozó egy közös program és tevékenységi terv elfogadásával zárult.

Both Hedvig, www.felvidék.ma



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete