KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

2013.05.15

2013. október 28.

Sajtónyilatkozat a családok nemzetközi napja alkalmából

1994.-ben az ENSZ május 15.-ét a CSALÁD NEMZETKÖZI NAPJÁVÁ nyilvánította.A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ), valamint a jelenleg hét országban működő, több mint 100 - családokkal foglalkozó és mintegy harmincezer családot magába foglaló - szervezetet tömörítő Családlánc Mozgalom alapelvei között szerepel a család, az anyaság és a házasság tisztelete.

Ezek az elvek szinkronban vannak a Magyar Köztársaság Alaptörvényében foglaltakkal is. Ahol sérül az anyaság, a házasság vagy a család presztízse, ott a társadalom a szétesés felé halad. Véleményünk szerint ezen elvek minden társadalom alapját jelentik. Felmérések szerint a nemrégiben elfogadott magyar Alkotmány családügyi vonatkozásai társadalmi konszenzust tükröznek. Határoktól függetlenül a magyarok túlnyomó többsége családban kíván élni, a gyermekvállalást és az anyaságot értéknek tekinti, de hasonlóképpen gondolkodnak a szomszédos országok népei is. A családszervezetek az Alaptörvény módosítását támogatják, ha annak célja a családok megerősítése. Szintén üdvözlendő, hogy a határon túli nemzetrészek iránti felelősség is rögzítve van az Alkotmányban.

A CSALÁD NEMZETKÖZI NAPJA kiváló alkalom arra, hogy kiálljunk a fenti étékek mellett, és felkérjük a Magyar Kormányt, hogy az Alkotmány családügyi vonatkozásai és a határon túli magyarságot érintő rendelkezései mellett álljon ki továbbra is.

A magyarországi gazdasági modellben nagy figyelmet kap a családok támogatása, mely például a családi adókedvezményben nyilvánul meg. Ma már számos ország követi ezen gazdasági intézkedéseket. A Magyar Kormány a családok további adóztatása helyett a fizetőképes bankszektort és multinacionális cégek rendszerét terheli, Ez eltér a pénzpiaci beállítottságú EU szerveinek szemléletétől, ezért kettős mércét alkalmazhatnak Magyarország ellen. Ami az anyaországot érinti, az befolyásolhatja a nemzet egészének sorsát is.  

Aggodalommal figyeljük a Magyarországot érő kritikákat, ami az Alkotmány módosítását illeti és kérjük az Európai Unió szerveit, hogy óvakodjanak a kettős mérce alkalmazásától. Meggyőződésünk, az Európai Unió szerveinek nem lehet érdeke, hogy a felnövekvő generációknak Európáról a családellenesség, a kettős mérce és az igazságtalanság jusson eszébe.

Összegezve: Felkérjük Magyarország Kormányát, hogy továbbra is álljon ki a határon túli magyarságért és a magyar családok védelmében, tartsa fenn a családi adókedvezményt, folytassa a rezsicsökkentést. Kívánjuk továbbá, hogy a jogalkotásban továbbra is következetesen álljon ki a házasság - egy férfi és egy nő között létrejövő - intézménye mellett!

Budapest, 2013. május 15.« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete