KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

2013.05.15

2013. október 28.

Sajtónyilatkozat a családok nemzetközi napja alkalmából

1994.-ben az ENSZ május 15.-ét a CSALÁD NEMZETKÖZI NAPJÁVÁ nyilvánította.A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ), valamint a jelenleg hét országban működő, több mint 100 - családokkal foglalkozó és mintegy harmincezer családot magába foglaló - szervezetet tömörítő Családlánc Mozgalom alapelvei között szerepel a család, az anyaság és a házasság tisztelete.

Ezek az elvek szinkronban vannak a Magyar Köztársaság Alaptörvényében foglaltakkal is. Ahol sérül az anyaság, a házasság vagy a család presztízse, ott a társadalom a szétesés felé halad. Véleményünk szerint ezen elvek minden társadalom alapját jelentik. Felmérések szerint a nemrégiben elfogadott magyar Alkotmány családügyi vonatkozásai társadalmi konszenzust tükröznek. Határoktól függetlenül a magyarok túlnyomó többsége családban kíván élni, a gyermekvállalást és az anyaságot értéknek tekinti, de hasonlóképpen gondolkodnak a szomszédos országok népei is. A családszervezetek az Alaptörvény módosítását támogatják, ha annak célja a családok megerősítése. Szintén üdvözlendő, hogy a határon túli nemzetrészek iránti felelősség is rögzítve van az Alkotmányban.

A CSALÁD NEMZETKÖZI NAPJA kiváló alkalom arra, hogy kiálljunk a fenti étékek mellett, és felkérjük a Magyar Kormányt, hogy az Alkotmány családügyi vonatkozásai és a határon túli magyarságot érintő rendelkezései mellett álljon ki továbbra is.

A magyarországi gazdasági modellben nagy figyelmet kap a családok támogatása, mely például a családi adókedvezményben nyilvánul meg. Ma már számos ország követi ezen gazdasági intézkedéseket. A Magyar Kormány a családok további adóztatása helyett a fizetőképes bankszektort és multinacionális cégek rendszerét terheli, Ez eltér a pénzpiaci beállítottságú EU szerveinek szemléletétől, ezért kettős mércét alkalmazhatnak Magyarország ellen. Ami az anyaországot érinti, az befolyásolhatja a nemzet egészének sorsát is.  

Aggodalommal figyeljük a Magyarországot érő kritikákat, ami az Alkotmány módosítását illeti és kérjük az Európai Unió szerveit, hogy óvakodjanak a kettős mérce alkalmazásától. Meggyőződésünk, az Európai Unió szerveinek nem lehet érdeke, hogy a felnövekvő generációknak Európáról a családellenesség, a kettős mérce és az igazságtalanság jusson eszébe.

Összegezve: Felkérjük Magyarország Kormányát, hogy továbbra is álljon ki a határon túli magyarságért és a magyar családok védelmében, tartsa fenn a családi adókedvezményt, folytassa a rezsicsökkentést. Kívánjuk továbbá, hogy a jogalkotásban továbbra is következetesen álljon ki a házasság - egy férfi és egy nő között létrejövő - intézménye mellett!

Budapest, 2013. május 15.« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár