KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

2013.10.24

2013. október 28.

A kárpát-medencei családszervezetek, a székelyföldi autonómiáért

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a Családlánc-mozgalom kiáll az erdélyi magyarság autonómia törekvése mellett és támogatja a székelyek nagy menetelését.

A családok civil közössége tiltakozik az új régiók kialakítása ellen, mert az hátrányosan különbözteti meg a magyar családokat, veszélyezteti az anyanyelv megőrzését és teszi mindezt az Európai Unióra hivatkozva.

Az anyanyelv megőrzése, ápolása és továbbadása a magyarság megmaradásának legfontosabb feltétele. Ezt veszélyezteti Erdélyben az uniós fejlesztési régiók kialakításának jelenlegi terve. Ha ez megvalósulna, a magyarság minden régióban kisebbségbe kerülne, ezzel az uniós támogatások elosztásáról oktatási, kulturális és szociális téren egyaránt a többségi románság dönthetne. 

A Ceaucescu-féle falurombolási terv óta az eszközök sokat finomodtak. Cserélődtek a politikusok is, de a magyarság diszkriminációja, a politikai törekvés beolvasztásukra semmit nem változott. A román politikusok cinizmusa ma már odáig terjed, hogy a magyarság ellen folytatott kirekesztő politikájukat, az Európai Unióra hivatkozva folytatják és diszkriminatív döntéseiket uniós kötelezettségnek állítják be.

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a Családlánc-mozgalom ezért hívja tagcsaládjait és minden magyar családot, hogy vegyen részt a székelyek nagy menetelésén.

2013. október 24.

Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége

Családlánc-mozgalom

kontakt: Dr. Szabó Endre elnök 00-36-70-337-2151« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár