KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Nagycsaládok adventi ünnepsége Beregszászban

2013. december 17.

Nagycsaládok adventi ünnepsége Beregszászban
2103.12.16
A második éve működő Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülte (KMNE) igyekszik részt vállalni tagjai életében.

Ha kell, jogi segítséget ad, vagy nyaralást, közös kikapcsolódást, baba-börzét biztosít tagjai számára, nem beszélve a „hasonszőrű" családok találkozása adta örömökről, tapasztalatcseréről és feltöltődésről.
Karácsony közeledtével az ünnepi készülődésből is kivette a részét az egyesület. A tavalyi évhez hasonlóan idén is járásonként gyűltek egybe közös adventi délutánra a kárpátaljai magyar nagycsaládosok. A Beregszászi járáshoz tartozó családokat december 15-én a beregszászi római katolikus plébánia látta vendégül közösségi termében. A tucatnyi önkéntes mellett a nagycsaládok képviseletében 43 felnőtt és 58 gyermek vett részt a vasárnap délutáni programon, ahol Török Dénes, a KMNE elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Ezt követően a beregszászi családok gyermekeiből álló kis csoport adott elő karácsonyi műsort.
A tavalyi hasonló programhoz képest új családokkal és segítőkkel bővült az adventi program. A beregszászi önkénteseknek és a szervezőknek, valamint Bárdos Péter és Bárdos Viktória koordinálásának köszönhetően a gyerekek egy percig sem unatkoztak, hiszen kézműves foglalkozással, mesével, közös énekléssel és bohócelőadással kötötték le a figyelmüket. Eközben egy másik teremben a szülők ismerkedhettek, beszélgethettek egymással. Még oldottabbá tette az összejövetelt az előtérben felkínált forró tea, kávé és sütemény.
Az elmúlt évhez hasonlóan meglepetésben is részesültek a nagycsaládok gyermekei, akik a felvidékiek Nyilas Misi Karácsonya elnevezésű programjának köszönhetően egy-egy doboznyi ajándékkal térhettek haza. A cipős dobozokba csomagolt ajándékokat a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központja gyűjtötte össze Felvidéken, majd Magyarország Ungvári és Beregszászi Konzulátusának segítségével juttatta el Kárpátaljára. Az adományt elkísérte Lengyel Zoltán, a program felvidéki koordinátora, és társa, Bujna Zoltán. A Beregszászi járás mellett a munkácsi, ungvári és nagyszőlősi járások nagycsaládjai is részesültek/részesülnek az ajándékokból.
Az beregszászi adventi program közös imával és Michels Antal, helyi római katolikus plébános áldásával zárult.
A nagycsaládosok rendezvényét a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, valamint a Családlánc Mozgalom is támogatta.

Marosi Anita
Kárpátalja.ma
http://karpatalja.ma/karpatalja/kozelet/23969-nagycsaladok-adventi-unnepsege-beregszaszban « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár