KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

2014.02.15

2014. február 16.

Nyilatkozat

A Kárpát-medencei családszervezetek Szövetsége és a Családlánc Mozgalom által tömörített szervezetek a családok nevében elfogadhatatlannak tartják a közelmúltban az Európa Parlament által elfogadott a „Jelentés a homofóbia és a szexuális irányultság és a nemi identitáson alapuló megkülönböztetés elleni európai menetrendről” című dokumentumot.

A jelentés a nemi egyenlőség kiterjesztésével, többek között a gyermekek szexuális orientációra történő nevelésével foglalkozik és a tagállamok számára erősen ajánlaná a különféle szexuális együttélési formák egyenrangúságának az elfogadását tekintet nélkül az adott ország hagyományaira, illetve társadalmi beállítottságára.

A közép-kelet európai országok szemlélete szinkronban van a szervezeteink alapszabályaiban rögzítettekkel: a család, a házasság és az anyaság tisztelete. A Házasság Hete rendezvénysorozat keretében a Magyar Országgyűlésben megrendezett konferencia alkalmával fontosnak tartjuk, hogy kiálljunk a családi érékek mellett. A család intézménye elleni támadásnak tartjuk az Európai Unió parlamentje által elfogadott dokumentumot.

A természet rendje és társadalmaink zsidó-keresztény hagyományainak egyaránt ellentmondó – véleményünk szerint családellenes törekvések ellen a Magyarország Alaptörvényben is állást foglaló politika mellett kiállnak a civil szervezetek. A kiállás célja a fentebb említett, a társadalom alapjának számító értékek védelme. Az Egy közülünk mozgalom sikere – rövid idő alatt 1,8 millió aláírást sikerült összegyűjteni szeret Európában – is azt támasztja alá, hogy a társadalom nagy része fontosnak tartja a családi értékek védelmét.

Egyúttal szeretnénk köszönetünket tolmácsolni a jelentés ellen állást foglaló magyar európai parlamenti képviselőknek.

Budapest, 2014. február 15

 

Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége

               Családlánc Mozgalom« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete