KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

2014.02.15

2014. február 16.

Nyilatkozat

A Kárpát-medencei családszervezetek Szövetsége és a Családlánc Mozgalom által tömörített szervezetek a családok nevében elfogadhatatlannak tartják a közelmúltban az Európa Parlament által elfogadott a „Jelentés a homofóbia és a szexuális irányultság és a nemi identitáson alapuló megkülönböztetés elleni európai menetrendről” című dokumentumot.

A jelentés a nemi egyenlőség kiterjesztésével, többek között a gyermekek szexuális orientációra történő nevelésével foglalkozik és a tagállamok számára erősen ajánlaná a különféle szexuális együttélési formák egyenrangúságának az elfogadását tekintet nélkül az adott ország hagyományaira, illetve társadalmi beállítottságára.

A közép-kelet európai országok szemlélete szinkronban van a szervezeteink alapszabályaiban rögzítettekkel: a család, a házasság és az anyaság tisztelete. A Házasság Hete rendezvénysorozat keretében a Magyar Országgyűlésben megrendezett konferencia alkalmával fontosnak tartjuk, hogy kiálljunk a családi érékek mellett. A család intézménye elleni támadásnak tartjuk az Európai Unió parlamentje által elfogadott dokumentumot.

A természet rendje és társadalmaink zsidó-keresztény hagyományainak egyaránt ellentmondó – véleményünk szerint családellenes törekvések ellen a Magyarország Alaptörvényben is állást foglaló politika mellett kiállnak a civil szervezetek. A kiállás célja a fentebb említett, a társadalom alapjának számító értékek védelme. Az Egy közülünk mozgalom sikere – rövid idő alatt 1,8 millió aláírást sikerült összegyűjteni szeret Európában – is azt támasztja alá, hogy a társadalom nagy része fontosnak tartja a családi értékek védelmét.

Egyúttal szeretnénk köszönetünket tolmácsolni a jelentés ellen állást foglaló magyar európai parlamenti képviselőknek.

Budapest, 2014. február 15

 

Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége

               Családlánc Mozgalom« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

január 01.

-
január 31.

Pályázati felhívás

Esemény
Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány

január 10.

-
január 30.

Beregszász

Ügyelők képzése indul Kárpátalján

Esemény
Kezünkben a Jövő Alapítvány

január 19.

-
április 3.

„Közös KINCSeink - család, közösség, lelki egészség” - PÁLYÁZAT

Esemény
Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS)