KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Családi nap az Országházban

2014. február 17.

„A gyerekek jelentik a magyar jövőt.”

A miniszterelnök szerint a kormány hálás a családoknak, ezért is igyekszik könnyíteni a terheiken különböző támogatásokkal

A magyar nemzet legalapvetőbb alkotóelemei a családok – jelentette ki szombaton a Parlamentben Kövér László. Az Országgyűlés elnöke a Kárpát-medencei családtalálkozón arról beszélt, a kabinet és az Országgyűlés kötelessége és küldetése, hogy támogassa azokat, akik „életüket a család szövetségében élik”, és gondoskodnak gyermekeikről.

„A jövőt a gyerekek jelentik. Ha születnek újabb gyerekek, lesz magyar jövő is” – hangoztatta szombaton a Parlamentben Kövér László. Az Országgyűlés elnöke a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének találkozóján a családokat a jövő nélkülözhetetlen zálogának nevezte. Hangsúlyozta, hogy a kabinet és az Országgyűlés kötelessége és küldetése, hogy támogassa azokat, akik életüket a család szövetségében élik, gyerekeket nevelnek és gondoskodnak a szüleikről. A házelnök utalt arra, hogy az Országház épületét a Kárpát-medence különböző területeiről összehordott építőanyagokból emelték, és arról is beszélt, hogy a magyar nemzet is ilyen alkotóelemekből, közösségekből épül fel, és ennek a legalapvetőbb részei a családok.

A rendezvényen felolvasták a miniszterelnök köszöntőjét. Orbán Viktor ebben azt írta, a gyermekvállalás személyes ügy, ám aki egészséges lelkületű gyermekeket nevel, az a hazájának elévülhetetlen szolgálatot tesz, és ezt észben tartani minden kormány kötelessége. Hozzátette, a kormány hálás a családoknak, amiért szülői teendőik ellátásával a nemzet jövőjét megalapozzák, ezért is igyekszik könnyíteni a családok terhein támogatásokkal és programokkal. Mint írta, ezért fektették alaptörvénybe a család, a magzat és az édesanyák védelmét, ezért vezették be a családi adózást, ezért hozták létre az Erzsébet-táborokat vagy a gyed extrát.
A kormányfő szerint akik összetartó családban nőhetnek fel, már gyerekkorukban elköteleződnek bizonyos értékek megőrzése és továbbadása mellett. Hozzáfűzte, így felnőttként védeni és őrizni fogják házasságukat, gyerekeket vállalnak, akiknek továbbadják az anyanyelvet, a népdalokat és népmeséket, továbbá megtanítják nekik azt is, hogy szerte a világban élnek magyarok, akikkel összetartoznak.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára az elmúlt évek jelentősebb lépései között említette a határon túl élő magyaroknak biztosított állampolgárságot, valamint az alaptörvény elfogadását, továbbá azt, hogy abban egyebek mellett kinyilvánították: Magyarország felelősséget visel a határon kívül élő honfitársak sorsáért, elősegíti közösségeik fennmaradását, fejlődését, támogatja egyéni és közösségi jogaik érvényesítését, a szülőföldön való boldogulásukat. Az államtitkár a Kárpát-medencéből összegyűlt magyar családok előtt ígéretet tett arra, hogy az a politikai közösség, melynek Orbán Viktor és Kövér László is a tagja, mindig erősíteni fogja a családokat és a nemzet közösségét. A Kárpát-medencei családtalálkozót a Házasság hete programsorozat keretében szervezték.

http://www.magyarhirlap.hu/a-gyerekek-jelentik-a-magyar-jovot« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete