KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

2013.04.14

2014. május 31.

2013. évi ünnepélyes Családlánc Konferencia 

mottók:
"A nemzeti identitás bölcsője a család”
"Minél többen veszik fel az állampolgárságot, annál erősebb a nemzet."
"Minél több gyermeket írassanak be magyar iskolába."

A széttagoltságban élő magyar nemzet lelki egysége a nemzetet alkotó legfontosabb elemi közösségek, a családok erejében lakozik. 

2012. május 11-én a Parlamentben a Kárpát-medencei Magyar Családszervezetek Szövetsége vezetésével számos családdal és ifjúsággal foglalkozó civil szervezet létrehozta a Kárpát-medencei Családláncot.
A 2012. év folyamán a 150 szervezet által alkotott Családlánc 38 rendezvényt és képzést szervezett, a mozgalom körülbelül 30.000 családot és 150.000 embert közel százezer gyermeket képvisel. Az események megfeleltek az alakuláskor lefektetett alapelveknek, az értékek (nemzettudat erősítése, család, anyaság, házasság tisztelete) felmutatása állt a középpontban, e tekintetben sikerült megvalósítani a kitűzött célokat.

Az elmúlt egy évben a rendezvények megszervezése mellett számos alkalommal szükség volt arra, hogy a Családlánc kiálljon a magyar kisebbséget ért sérelmekért. Ekképpen felemeltük szavunkat a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetem megvédése érdekében, és szóvá tettük az erdélyi régiók átalakításának – a magyarság számára igen hátrányos – tervezetét.

Több alkalommal fel kellett szólalnunk a tavaly elfogadott új Magyar Alkotmány család és házasságbarát kitételeit ért támadás miatt, de ki kellett akkor is állnunk, amikor a magyar családokat hátrány érte volna az európai uniós kohéziós alapok befagyasztása miatt. Szükség van arra, hogy kiálljunk az általunk fontosnak tartott értékek mellett akkor is, amikor azokat nemzetközi támadás éri.

Egy eseményt kiemelendő, igen megható volt, amikor 2012. szeptember 28-án a Hunyadi László nemzeti operánk főpróbáján, 1100 határon túli honfitársunkkal együtt Ókovács Szilveszter igazgató úr vendégeként ott lehettünk az Operaházban. Köszönettel tartozunk az Emberi Erőforrás Minisztériumának, Soltész Miklós államtitkár úrnak a nyújtott támogatásért, a minisztérium munkatársainak a Családlánc működtetésében szerepet játszott munkájukért. Köszönet jár Dr. Kövér László Házelnök Úrnak, hogy elvállalta a mai konferencia fővédnökségét, valamint köszönjük a Parlament dolgozóinak a munkáját. Mert egymásért vagyunk, s nemzeti identitásunk bölcsője a család!

Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége
Sallay Teréz KCSSZ elnök, Pozsony
Dr. Szabó Endre alelnök, Családlánc, Budapest

elérhetőség: +36-70/3372-151



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár