KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Hírös.hu, 2015. október 7. - A családok jövője – A jövő családjai

2015. október 22.

Ezzel a címmel szervezett konferenciát a közelmúltban Hölvényi György és Pelczné Gáll Ildikó, hazánk uniós képviselői, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) valamint a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ). A rendezvénynek az Európai Parlament brüsszeli székháza, annak is az Antal József nevét viselő épülete adott otthont. 

A konferenciára több mint 80-an kaptak meghívást a családügyet segítő és támogató civil szervezetek vezetői, képviselői, érdekképviselői közül. Kecskemétről Engert Jakabné, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke, önkormányzati képviselő vett részt az eseményen

A konferencia legfontosabb célja a tagállamok hatékony családpolitikájának kezdeményezése, a jó gyakorlatok megismerése volt, hisz a kiszámítható családpolitika hatással lehet a demográfiai kihívásaira is. Elsőként a két házigazda Hölvényi György és Pelzné Gáll Ildikó képviselők köszöntötték a konferencia előadóit és résztvevőit. Hölvényi György kiemelte, hogy Magyarország Alaptörvénye a családra, mint egységre tekint és kiemelten védi a családot, illetve a házasságot. Fontosnak tartja, hogy az egyes nemzet államok családokat támogató rendszere, a jó gyakorlatok megismerése is célja a rendezvénynek.

Pelczné Gáll Ildikó hangsúlyozta, hogy nemzeti összetartozásunk alapja a család. A hit és a szeretet pedig alapvető erőforrás kell hogy legyen a családok életében. Ebben találhatjuk a demográfiai helyzet megoldását is.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára előadásában kiemelte azokat az intézkedéseket, amelyek a családok boldogulását segítik, a munkahely, a gyermekfelügyelet, hosszú távú és kiszámítható családpolitika, valamint a családbarát gondolkodás területein. Továbbá leszögezte, a kormány családpolitikájának lényege, hogy megadja a szabad választás lehetőségét. „Magyarország családbarát ország, a családközpontú megközelítésre pedig mind Magyarországon, mind szerte Európában szükség van.”- hangsúlyozta.

Pelczné Gáll Ildikó moderálásával „A család és karrier - alternatív megoldások Európában” című kerekasztal-beszélgetés keretében a párizsi Sorbonne Egyetem professzora Gérard-François Dumont, Uhereczky Ágnes a COFACE és Varga Anikó, a NOE képviseletében fejtették ki véleményüket a témával kapcsolatban.

Jelenlétével megtisztelte a konferenciát az Európai Parlament több képviselője: Bocskor Andrea, Tőkés László, Csáky Pál, Sógor Csaba és Gál Kinga is.



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár