KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Magyar Szó, 2015. október 7. - Zentaiak az Európai Parlamentben

2015. október 22.

A zentai Gyermekbarátok Egyesülete más vajdasági civil szervezetek vezetőivel együtt az elmúlt héten részt vett az Európai Parlament Családok jövője – A jövő családjai címmel megrendezett konferenciáján. A konferenciáraHölvényi György és Pelczné Gáll Ildikó, Magyarország európai parlamenti képviselői, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, valamint a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége szervezésében került sor. 

A konferencián részt vett Kiss Tamás romániai szociológus, kisebbségkutató, Márki László, az Európai Nagycsaládos-szövetség elnöke, Marijana Petir, Horvátország EP-képviselője, Anna Záborská kereszténydemokrata szlovákiai EP-képviselő, Székely András, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom képviselője. Hölvényi György, a KDNP EP-képviselője beszámolójában rámutatott a konferencia legfontosabb céljára, a tagállamok hatékony családpolitikájának kezdeményezésére.

A rendezvényen Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára is részt vett, véleménye szerint a családközpontúságra nemcsak Magyarországon, hanem Európában is nagyon nagy szükség van.

Pelczné Gáll Ildikó szerint nincs kellő figyelem, támogatás és erőforrás a tagállami rendszerek jó gyakorlatainak összesítésére.

Szabó Endrének, a KCSSZ tiszteletbeli elnökének véleménye szerint a társadalom számára fontos a pozitív család megfogalmazása, amelynek alapja a jó házasság.

A konferencia kerekasztal-beszélgetéssel zárult. « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

október 22.

10:00

Beregszász, Kárpátalja

Régiós Találkozó

Találkozó
KCSSZ

október 23.

17:00

Muzslya, Vajdaság

Jubiláns bál 2021

Esemény
Don Bosco Családok Egyesülete

október 30.

14:00

Budiszava-Tiszakálmánfalva, Vajdaság

XV. Sulisztár

Esemény
Petőfi Sándor ME Tiszakálmánfalva