KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Magyar Szó, 2015. október 7. - Zentaiak az Európai Parlamentben

2015. október 22.

A zentai Gyermekbarátok Egyesülete más vajdasági civil szervezetek vezetőivel együtt az elmúlt héten részt vett az Európai Parlament Családok jövője – A jövő családjai címmel megrendezett konferenciáján. A konferenciáraHölvényi György és Pelczné Gáll Ildikó, Magyarország európai parlamenti képviselői, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, valamint a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége szervezésében került sor. 

A konferencián részt vett Kiss Tamás romániai szociológus, kisebbségkutató, Márki László, az Európai Nagycsaládos-szövetség elnöke, Marijana Petir, Horvátország EP-képviselője, Anna Záborská kereszténydemokrata szlovákiai EP-képviselő, Székely András, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom képviselője. Hölvényi György, a KDNP EP-képviselője beszámolójában rámutatott a konferencia legfontosabb céljára, a tagállamok hatékony családpolitikájának kezdeményezésére.

A rendezvényen Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára is részt vett, véleménye szerint a családközpontúságra nemcsak Magyarországon, hanem Európában is nagyon nagy szükség van.

Pelczné Gáll Ildikó szerint nincs kellő figyelem, támogatás és erőforrás a tagállami rendszerek jó gyakorlatainak összesítésére.

Szabó Endrének, a KCSSZ tiszteletbeli elnökének véleménye szerint a társadalom számára fontos a pozitív család megfogalmazása, amelynek alapja a jó házasság.

A konferencia kerekasztal-beszélgetéssel zárult. « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

június 10.

11:00

Csíkszereda, Erdély

Gyereket a magasba Csíkszeredán!

Esemény
Csíki Anyák Egyesülete

június 10.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék

Gyereket a magasba Dunaszerdahelyen!

Esemény
Szövetség a Közös Célokért

június 30.

-
július 2.

A szabadtéri Astra Múzeum skanzenje

Hungarikum Napok Nagyszebenben

Esemény
HÍD – Szebeni Magyarok Egyesülete