KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Demográfiai fórum - Emmi: Balog Zoltán a Pápai Családi Tanács elnökével tárgyalt

2015. november 8.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Vincenzo Paglia érsek, a Pápai Családi Tanács elnöke tárgyalást folytatott a Budapesti Demográfiai Fórumon - tájékoztatta a minisztérium csütörtökön az MTI-t. A közlemény szerint Vincenzo Paglia a tárgyaláson elmondta: az anya, az apa és a családok az országok legfontosabb erőforrásai és a Szentszék számára fontos, hogy ezeket az értékeket megerősítse. Az érsek elismerte a kormány erőfeszítéseit, amelyeket a magyar családokért tesz és egyetért abban, hogy a kormány a családokat erőforrásnak tekinti - írták.

    

Balog Zoltán hangsúlyozta: a kormány súlyos veszélyt lát abban a migrációs hullámban, amely Európára vár, azonban keresztényi kötelesség a bajba jutottakon segíteni. Magyarország hálás, hogy amikor a menekültkrízis tetőzött két hónappal ezelőtt, az egyházi közösségek rendkívül sokat segítettek a menekültek ellátásában. Azonban ez a kép nem jelent meg a világ nagy nyilvánossága előtt - fogalmazott a miniszter.
    Ismertették: az érsek szerint a menekültekkel kapcsolatban a média csak egyetlen nézőpontot közvetített a világ felé. Látogatásának egyik oka, hogy tanúságot tegyen Magyarország és a Szentszék barátságáról - emelte ki Vincenzi Paglia, aki szerint a migráció kérdése nagyon komplex probléma, amelyet nem lehet megoldani "különböző, távolból érkező fundamentalizmusokkal" - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár