KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Demográfiai Fórum - KSH-elnök: a nők egyre később vállalják az első gyereket

2015. november 8.

A nők egyre később, Európában átlagosan harmincévesen vagy még idősebben vállalják az első gyereket - mondta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnöke pénteken a Budapesti Demográfiai Fórumon. Vukovich Gabriella a fórum második, szakmai napján a Népesedés és család panelben tartott felszólalásában megemlítette azt az ismert tényt is, hogy a családok nagy része több gyereket szeretne, mint amennyi végül megszületik. A KSH elnöke elmondta, sokan gondolják úgy, hogy stabilabbak a hagyományos családok, amelyekben a szülők házasok, és nekik több gyerekük születik. A kutatások azonban azt mutatták, hogy a gyerekszámban nincs szignifikáns különbség a házasságon kívüli és belüli születéseket nézve - tette hozzá.
 

Raul Sanchez Flores, az Európai Nagycsaládosok Szövetségének spanyol főtitkára arról beszélt, Spanyolországban úgy tűnik, a család már nem is létezik, csak egyének vannak. Ezért azon dolgoznak, hogy felébresszék a társadalomban a családi kapcsolatokat és családbaráttá tegyék a kormányt is. Ennek egyik első lépése volt, hogy bevezették az anyáknak járó magasabb nyugdíjat - tette hozzá.
    Úgy fogalmazott: azt szeretnék elérni, hogy a családokat egyetlen területen se diszkriminálják azért, hogy több gyereket vállaltak.

Forrás: MTI « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete