KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Adventi szeretetmorzsák Csíkszerdában

2015. december 21.

Tizenhárom civilszervezet összefogásából idén is adventi szeretetmorzsával ajándékozták meg a csíkszeredaiakat a város karácsonyfája mellett, péntek délután – áll a székelyhon.ro hírportál helyszíni tudósításában. A közelgő ünnepre való hangolódásként az adventi szeretetmorzsán zeneszó mellett tölthettek el néhány kellemes percet a Majláth Gusztáv Károly térre kilátogatók vagy az éppen arra járók, ahol forró teával és zsíros kenyérrel kínálták őket a civilek. Emellett mindenkit kis ajándékkal leptek meg, hogy minél többen megtapasztalják: adni és kapni egyformán öröm. A Sunshine együttes mellett a cserkészcsapatok tagjai is alkalomhoz illő dalokkal ajándékozták meg a jelenlévőket – írja cikkében Iochom Zsolt, a portál újságírója.
 

A közelgő ünnepre való hangolódásként az adventi szeretetmorzsán zeneszó mellett tölthettek el néhány kellemes percet a Majláth Gusztáv Károly térre kilátogatók vagy az éppen arra járók, ahol forró teával és zsíros kenyérrel kínálták őket a civilek. Emellett mindenkit kis ajándékkal leptek meg, hogy minél többen megtapasztalják: adni és kapni egyformán öröm. A Sunshine együttes mellett a cserkészcsapatok tagjai is alkalomhoz illő dalokkal ajándékozták meg a jelenlévőket.

A korábbi évekhez hasonlóan, a Csík körzeti cserkészek jóvoltából idén is lehetőség adódott, hogy az érdeklődők átvegyék a betlehemi Születés Temploma örökmécseséről meggyújtott Békelángot. Betlehemből repülőn hozták el Bécsbe, ahol egy központi ünnepségre szerte Európából érkeztek cserkészek, hogy saját országukba tovább vigyék a lángot – mondta el érdeklődésünkre Szőcs Szilveszter, a madéfalvi Tamás András cserkészcsapat vezetője.

Az Adventi Szeretetmorzsa szervezői: Szent Tamás Alapítvány, Gyulafehérvári Caritas, Családi Elhelyező Központok Szövetsége, Csíki Anyák Egyesülete, Romániai Magyar Cserkészszövetség – Csík körzete, Csibész Alapítvány, Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért, Fokoláre mozgalom, Csíki Apák, Anyák és apróságok Krisztusi közössége, Márton Áron Katolikus Férfiak Szövetsége, Szent György Lovagrend, Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete és a Hargita Megyei Vöröskereszt.



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár