KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Tapasztalatcsere Kárpátalján

2016. február 1.

2016. január 22-én ismét gyermekzsibongás töltötte meg a Balazséri Béthel Központot. Ezúttal a Sámuel Alapítvány családjainak apraja nagyja töltötte meg élettel a táborhelyet. A hétvége fő célja a szülők tapasztalatcseréje volt. Természetesen emellett a lelki táplálék sem volt elhanyagolható. A hétvégét Taracközi Ferenc lelkipásztor nyitotta meg evangelizációval, majd az este további részében beszélgetésre került sor a családok mindennapjairól, sikereiről, nehézségeiről. Mindezek alatt a gyermekeknek külön program volt szervezve. A kisebb korosztálynak lehetősége volt kézműveskedni, kifestőzni, míg a nagyobb korosztálynak játékesttel és mesenézéssel készült a beregszászi ifjúság.

 

Szombat reggel a közös étkezés után áhítattal folytatódott a nap. A gyermekek és fiatalok korosztályonkénti három csoportba osztva ismerhették meg jobban a Mindenhatót. A szülők pedig Kacsó Géza, bátyúi lelkipásztor által kaptak bátorítást a Szentírás tükrében.

A nap további részében közös kuratóriumi ülésre került sor, a családok és az alapítvány kuratóriuma között, ahol olyan kérdéseket beszéltek meg, amelyek fontos részét képezik a családok mindennapjainak. Elengedhetetlen az ilyen találkozás mind a szülők s a kurátorok számára, hiszen személyes kapcsolatot ápolhatnak egymással.

Amíg a tanácskozás folyt, a nebulók csapatversenyekben próbálhatták ki magukat. Rövid tízórai után pedig könyvjelzőket készíthettek maguknak és barátaiknak.

A gyerekek képességeiket illetően széles spektrumot foglalnak el. Vannak, akik több odafigyelést, fejlesztést igényelnek, mint mások. A családokhoz gyakran kerül értelmileg vagy tanulásban akadályozott gyermek, autisztikus vagy egyéb fejlődési zavarral rendelkező gyermek. Éppen ezért is nagyon fontos a családok egymás közti és az Alapítvánnyal való kapcsolattartása, hiszen a szülők, mint kis szakemberek sok tanácsot adhatnak egymásnak. 

Ez úton szeretnénk köszönetet mondani a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének, akik támogatásukkal hozzájárultak ennek az alkalomnak a megvalósulásához. 

Istené legyen a dicsőség ezért az örömteli együttlétért!

Tihor Szílvia« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 30.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi házának udvara

Gyermekmosoly, gyermeknapi rendezvény

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

június 05.

Csongrád, nagycsaládos egyesület közösségi háza

Családok Nemzetközi Napja és Apák Napja

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

augusztus 20.

Csongrád

Makk Marci IX. Nemzetközi Egészség- és Sportnap

Esemény
Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete