KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Tapasztalatcsere Kárpátalján

2016. február 1.

2016. január 22-én ismét gyermekzsibongás töltötte meg a Balazséri Béthel Központot. Ezúttal a Sámuel Alapítvány családjainak apraja nagyja töltötte meg élettel a táborhelyet. A hétvége fő célja a szülők tapasztalatcseréje volt. Természetesen emellett a lelki táplálék sem volt elhanyagolható. A hétvégét Taracközi Ferenc lelkipásztor nyitotta meg evangelizációval, majd az este további részében beszélgetésre került sor a családok mindennapjairól, sikereiről, nehézségeiről. Mindezek alatt a gyermekeknek külön program volt szervezve. A kisebb korosztálynak lehetősége volt kézműveskedni, kifestőzni, míg a nagyobb korosztálynak játékesttel és mesenézéssel készült a beregszászi ifjúság.

 

Szombat reggel a közös étkezés után áhítattal folytatódott a nap. A gyermekek és fiatalok korosztályonkénti három csoportba osztva ismerhették meg jobban a Mindenhatót. A szülők pedig Kacsó Géza, bátyúi lelkipásztor által kaptak bátorítást a Szentírás tükrében.

A nap további részében közös kuratóriumi ülésre került sor, a családok és az alapítvány kuratóriuma között, ahol olyan kérdéseket beszéltek meg, amelyek fontos részét képezik a családok mindennapjainak. Elengedhetetlen az ilyen találkozás mind a szülők s a kurátorok számára, hiszen személyes kapcsolatot ápolhatnak egymással.

Amíg a tanácskozás folyt, a nebulók csapatversenyekben próbálhatták ki magukat. Rövid tízórai után pedig könyvjelzőket készíthettek maguknak és barátaiknak.

A gyerekek képességeiket illetően széles spektrumot foglalnak el. Vannak, akik több odafigyelést, fejlesztést igényelnek, mint mások. A családokhoz gyakran kerül értelmileg vagy tanulásban akadályozott gyermek, autisztikus vagy egyéb fejlődési zavarral rendelkező gyermek. Éppen ezért is nagyon fontos a családok egymás közti és az Alapítvánnyal való kapcsolattartása, hiszen a szülők, mint kis szakemberek sok tanácsot adhatnak egymásnak. 

Ez úton szeretnénk köszönetet mondani a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének, akik támogatásukkal hozzájárultak ennek az alkalomnak a megvalósulásához. 

Istené legyen a dicsőség ezért az örömteli együttlétért!

Tihor Szílvia



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár