KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

FELHIVÁS - A Kárpát-medencei Családszervezetetsége autóbuszos utazást szervez Lettországba

2016. június 23.

FELHIVÁS

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége autóbuszos utazást szervez Lettországba

CSALÁDOK SZÁMÁRA

A RIGAI EURÓPAI NAGYCSALÁDOS TALÁLKOZÓN

való részvételre.

                              Az utazás teljes időtartama: 2016.  augusztus 10-16. 

 

A lettországi nagycsaládos szervezet szeretettel hívja és várja a magyar családokat Rigába, az augusztus 11-14. között megrendezendő Európai Nagycsaládos Találkozóra. A KCSSZ a nemzetközi projekt keretében autóbuszt indít Rigába, hogy minél több családnak lehetőséget teremtsen a részvételre.

A TALÁLKOZÓ

A találkozó mellett a VIII. Európai Nagycsaládos Konferencia is megrendezésre kerül, melynek címe: “Családbarát önkormányzattól családbarát államig és családbarát Európáig”. Szó lesz arról, hogy mit is jelent itt a “családbarát” jelző, majd a szervezők meghívására önkormányzatok, kormányok és európai parlamenti képviselők mutatnak be jó példákat a családbarát szemlélet érvényesülésére. A szervezők a hallgatóság aktív részvételében is bíznak.

Az ELFAC-konferencia hivatalos nyelve az angol. A nagycsaládos találkozón nem feltétlenül szükséges az angol nyelvtudás.

A konferencia és a találkozó két jubileum alkalmából lesz Rigában. Lettország fővárosa városi fesztivállal ünnepli ezen a hétvégén fennállásának 815. évfordulóját, a Lett Nagycsaládos Egyesületek Uniója pedig alapításának 25. évfordulóját. A résztvevőknek jó alkalmuk lesz megismerni Riga híresen szép városát és bekapcsolódni a Rigai Városi Fesztivál különboző eseményeibe.

A rendezvényről és a Rigai Városi Fesztiválról bővebb információ található a

http://www.elfac.org/fileadmin/user_upload/PDF/Riga_2016_Conference_ann_Febr.2016.pdf

internet oldalon.

 

KIK JÖHETNEK?

Célunk, hogy Rigába a Kárpát-medencének minél több régiójából utazhassanak családok.

A jelentkezésnél előnyt élveznek azok, akik az ELFAC valamelyik tagszervezetének a képviseletében szeretnének az eseményen jelen lenni.

A hosszú és fárasztó autóbuszos utazás miatt csak 6 évnél idősebb gyerekek vehetnek részt a programon. Kérjük a szülőket, hogy a csoport érdekében csak olyan gyereket hozzanak magukkal, aki biztosan jól bírja az ilyen jellegű megterhelést.

A résztvevők kiválasztásáról a KCSSZ vezetősége dönt. Várhatóan 50-55 fős buszt fogunk indítani.

 

 

KÖLTSÉGEK

Az útiköltséget a KCSSZ Nemzetközi Projektje állja. A nagycsaládos találkozón való részvétel Rigában ingyenes. Minden más költség (étkezés, illetve esetleges szállásköltség, belépők stb.) a résztvevőket terheli.

Lettország pénzneme az Euró. A lettországi árak a magyar árakhoz hasonlóak.

 

UTAZÁS

Az oda- és visszautat is két napra tervezzük; lengyelországi éjszakával (olcsó szálláson). A busz Budapestről indul 2016. augusztus 10-én szerdán reggel. Visszaérkezés: 2016. augusztus 16-án a délutáni órákban.

 

SZÁLLÁS

Két lehetőségből lehet választani:

tábori szállás Zakusala szigeten, a nagycsaládos találkozó helyszínén kempingben. Itt saját sátorban, ingyen szállhatnak meg a résztvevők. Felhívjuk a figyelmet, hogy a kempingezéshez minden kelléket (sátor, polifoam, hálózsák) hozni kell. A kempinghelyeket központilag foglaljuk. egyéb szállás (hostel, apartman stb.). Aki nem szeretne kempingezni, az saját szervezésben kereshet magának a család pénztárcájához és igényeihez szabott szállást. Ez esetben a szállásfoglalást mindenki maga intézi. A Rigai Napok nagy vendégforgalma miatt ezt célszerű minél hamarabb megtenni.

A kempinghelyek előzetes regisztrációja miatt már a jelentkezés során jelezni kell, hogy melyik család milyen szálláslehetőséget szeretne.

Az oda- és visszaúti lengyelországi szálláslehetőség jelenleg szervezés alatt; ennek részleteiről a kiválasztott családokat időben értesítjük.

 

ÉTKEZÉS

Az étkezést a résztvevők önállóan oldják meg. Az oda- és a visszaút során a magunkkal hozott élelmet fogyasztjuk; kérjük, mindenki ennek megfelelően készüljön.

 

JELENTKEZÉS MÓDJA

Jelentkezni az alábbi pályázati adatlap kitöltésével lehet: http://goo.gl/forms/JSSVld2TvnWJErAC2

A helyek száma limitált, a jelentkezők maximális száma: 50 fő.

Jelentkezési határidő: július 4. hétfő.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

A programmal kapcsolatban további tájékoztatást a Nemzetközi Projekt asszisztensétől, Mondics-Kurmay Líviától lehet kapni: kurmay@kcssz.hu.

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár